Kamu a Károlyi-úti felújítás?
Utoljára módositva: 2014-08-30 09:37:49

Mindössze a szociáldemokrata párt választási kampányfogásának tartja Maskulik Csaba szatmárnémeti tanácsos a Károlyi út felújítására vonatkozó ígéreteket. Legalábbis ez évre vonatkozóan.

 

Bizonytalan, hogy mikor kerülhet sor a forgalmas Károlyi-út felújítására

Kénytelen lesz a szatmárnémeti polgármesteri hivatal visszaküldeni Bukarestbe a Károlyi út felújítására kiutalt összeget, a rendelkezésre álló 500 ezer lej ugyanis édeskevés ahhoz, hogy nekiálljanak egy ilyen nagy volumenű munkának – fejtette ki lapunk érdeklődésére Maskulik Csaba szatmárnémeti önkormányzati képviselő. A városi tanács csütörtöki ülésén fogadta el a beruházás műszaki-gazdasági mutatóit, melyből kiderül, hogy a munkálat összköltsége megközelíti a 26 millió lejt. Mint megtudtuk, az önkormányzat és a fejlesztésügyi minisztérium között megkötött szerződés értelmében valamivel több mint 20 millió lej biztosítását a tárca vállalja magára, a város pedig körülbelül 5 millió lejjel száll be a költségek fedezésébe. Ebből az összegből tettek most 500 ezer lejt elérhetővé az Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL) keretében Szatmárnémeti számára. A tanácsosok arra vonatkozó kérdésére, miként kívánja elkölteni a város ezt a viszonylag kicsi összeget, melyből lényegében el sem kezdhető a beruházás, Radu Roca alpolgármester kifejtette: bevásárolnak belőle, a tervek szerint padokat, buszmegállókat, jegyautomaták és a közvilágításhoz szükséges oszlopokat szerzik be, melyeket elraktároznak mindaddig, amíg el nem jön az ideje annak, hogy kihelyezzék őket. Maskulik azonban úgy vélekedett a tanácsülésen, hogy nincs mód egy ilyen kis tétel elköltésére, a projekt kivitelezésére vonatkozó licitet ugyanis egyetlen közbeszerzési eljárás keretében kell meghirdetni, melyhez azonban egyelőre hiányzik a szükséges fedezet. „Úgy vélem, ha a városvezetésnek sikerült 7 millió lejt előkerítenie a szatmárzsadányi út felújítására, akkor erre is kellene tudjanak pénzt szerezni. Ez egy fontos munkálat a város számára, akárcsak a Hegyi (Lucian Blaga) út modernizálása, melyek prioritást kellene élvezzenek” – fejtette ki a képviselő, aki lapunknak elmondta: Victor Ponta kormányfő elnökválasztási kampányfogásának tekinti a finanszírozásra vonatkozó ígéretet, és attól tart, kénytelen lesz a város visszaküldeni a pénzt, mivel határidőre, azaz év végéig nem tudják megfelelőképpen elkölteni a kiutalt 500 ezer lejt. Mint elmondta: a projektben a Burgya saroktól a MOL benzinkútig tartó szakasz, továbbá a Bradusa utcától a város széléig terjedő rész modernizálása szerepel, az utca többi részén ugyanis korábban elvégezték már a szükséges felújítási munkálatokat.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 22.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...