Kamu a Károlyi-úti felújítás?
Utoljára módositva: 2014-08-30 09:37:49

Mindössze a szociáldemokrata párt választási kampányfogásának tartja Maskulik Csaba szatmárnémeti tanácsos a Károlyi út felújítására vonatkozó ígéreteket. Legalábbis ez évre vonatkozóan.

 

Bizonytalan, hogy mikor kerülhet sor a forgalmas Károlyi-út felújítására

Kénytelen lesz a szatmárnémeti polgármesteri hivatal visszaküldeni Bukarestbe a Károlyi út felújítására kiutalt összeget, a rendelkezésre álló 500 ezer lej ugyanis édeskevés ahhoz, hogy nekiálljanak egy ilyen nagy volumenű munkának – fejtette ki lapunk érdeklődésére Maskulik Csaba szatmárnémeti önkormányzati képviselő. A városi tanács csütörtöki ülésén fogadta el a beruházás műszaki-gazdasági mutatóit, melyből kiderül, hogy a munkálat összköltsége megközelíti a 26 millió lejt. Mint megtudtuk, az önkormányzat és a fejlesztésügyi minisztérium között megkötött szerződés értelmében valamivel több mint 20 millió lej biztosítását a tárca vállalja magára, a város pedig körülbelül 5 millió lejjel száll be a költségek fedezésébe. Ebből az összegből tettek most 500 ezer lejt elérhetővé az Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL) keretében Szatmárnémeti számára. A tanácsosok arra vonatkozó kérdésére, miként kívánja elkölteni a város ezt a viszonylag kicsi összeget, melyből lényegében el sem kezdhető a beruházás, Radu Roca alpolgármester kifejtette: bevásárolnak belőle, a tervek szerint padokat, buszmegállókat, jegyautomaták és a közvilágításhoz szükséges oszlopokat szerzik be, melyeket elraktároznak mindaddig, amíg el nem jön az ideje annak, hogy kihelyezzék őket. Maskulik azonban úgy vélekedett a tanácsülésen, hogy nincs mód egy ilyen kis tétel elköltésére, a projekt kivitelezésére vonatkozó licitet ugyanis egyetlen közbeszerzési eljárás keretében kell meghirdetni, melyhez azonban egyelőre hiányzik a szükséges fedezet. „Úgy vélem, ha a városvezetésnek sikerült 7 millió lejt előkerítenie a szatmárzsadányi út felújítására, akkor erre is kellene tudjanak pénzt szerezni. Ez egy fontos munkálat a város számára, akárcsak a Hegyi (Lucian Blaga) út modernizálása, melyek prioritást kellene élvezzenek” – fejtette ki a képviselő, aki lapunknak elmondta: Victor Ponta kormányfő elnökválasztási kampányfogásának tekinti a finanszírozásra vonatkozó ígéretet, és attól tart, kénytelen lesz a város visszaküldeni a pénzt, mivel határidőre, azaz év végéig nem tudják megfelelőképpen elkölteni a kiutalt 500 ezer lejt. Mint elmondta: a projektben a Burgya saroktól a MOL benzinkútig tartó szakasz, továbbá a Bradusa utcától a város széléig terjedő rész modernizálása szerepel, az utca többi részén ugyanis korábban elvégezték már a szükséges felújítási munkálatokat.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:40
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 23.
Kerülje ma a stresszel járó helyzeteket, mert jót tenne végre egy kis nyugalom. Inkább a jövőről álmodozzon, mint hogy a múltat idézgesse!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...