Kánikula a távolsági buszokon
Utoljára módositva: 2014-06-13 13:39:22

Csoportba kell szerveződniük az érintett járatok utasainak és a Szatmár Megyei Tanácsnál írásban kell panaszt tenniük, ha elégedetlenek a helységközi közszállítási állapotokkal.

 

Illusztráció

Az illetékes hatóságok úgy tesznek, mintha nem tudnának arról, hogy milyen körülmények között zajlik a Szatmár megyei települések közötti személyszállítás, pedig télen a hideg, nyáron pedig a meleg okoz lehetetlen körülményeket a megyebeli járatokon. Három hatóság is foglalkozhatna az utasok problémájával, tegnap mégis csak egy — a megyei tanács műszaki igazgatósága — vállalta magára, hogy érdemben is eljár az utasok érdekében, ha azok — lehetőleg minél több aláírással alátámasztott — panaszt nyújtanak be. Ha a fogyasztóvédőkhöz jut el a panasz, ők is foglalkoznak az üggyel, de csak annyiban, hogy az illetékesek felé továbbítják azt, a távolsági buszokat üzemeltető cégek számára az útvonalengedélyeket kiadó Útügyi Hatóság (ARR) viszont elutasítóan kezeli a kérdést. Tegnap egy munkatársuk azt mondta, csak a megyei tanács felől érkező helyeslő vagy helytelenítő véleményezésre reagálnak, amiben az útvonalengedély bevonása is benne lehet, önállóan ők nem hozhatnak döntést a településközi közszállítást illetően.

 

Iktatni kell a panaszt

 

A megyei tanács műszaki igazgatóságától kapott tájékoztatás szerint viszont, amennyiben valamelyik vonalon az utasok elégedetlenek a feltételekkel, a megoldás érdekében egy román vagy magyar nyelven megfogalmazott panaszt kell benyújtaniuk — válaszcím és telefonszám feltüntetésével — a megyei tanács földszintjén található iktatóirodában, ők ennek nyomán eljárnak a jelzett rendellenességek ügyében. Az írásos beadványra harminc napon belül, szintén írásban, köteles válaszolni az illetékes közhivatal.

A lapunkhoz jutott panaszok legnagyobb része az indokolatlannak tűnő sorozatos jegyáremelésekre vonatkozik, de még ennél is többen jelezték: a harmincfokos kánikulában negyvenfokosra forrósodott, oxigénszegény utastérben, megnyithatatlan ablakok mellett kénytelenek eltölteni a néha fél óránál is hosszabb utazási időt.

 

Statisztika

A hazai lakosok elégedettek a buszjegyek árával, viszont elégedetlenek a buszok higiéniájával egy Eurobarometer jelentés szerint. Az Európai Bizottság szerdán közölte a jelentést. Eszerint csupán a lakosság 37 százaléka drágállja a buszjegyeket. A megkérdezettek 40 százaléka szerint szemetesek a buszmegállók, egyharmada szerint koszosak a buszok. Románia a közszállítással való elégedettség tekintetében a 24. az EU-ban. Az Európai Bizottság megrendelésére a felmérést szeptemberben készítették.

Princz Csaba

[ohballada-1]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...