Kánikulában óvatosabban
Utoljára módositva: 2014-08-13 10:45:30

 

Fokozott figyelmet és türelmet igényel a kánikulai vezetés

Nem kevesebb, mint 167 km/órás sebességgel „repült” Volkswagenjével a 42 éves, halmi illetőségű C. David hétfőn Apa és Józsefháza között, amikor elkapták a közlekedésrendészek. A száguldozásnak meg is itta a levét, hiszen három hónapra bevonták a hajtási igazolványát. A közlekedésrendészet munkatársai hétfőn több mint 200 esetben róttak ki bírságot: 13 gyalogosra, 8 szekeresre, 19 kerékpárosra és 141 gépkocsivezetőre — közülük 52-en hajtottak gyorsan, öten pedig több mint 50-el lépték túl a megengedett sebességhatárt.
A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség közlekedési osztályának munkatársai ismételten felhívják a sofőrök figyelmét a kánikulai vezetés veszélyeire. A melegnek álmosító hatása van, márpedig a balesetek jelentős hányadában közrejátszik a fáradtság. Szélsőséges esetben — akár egy rövidebb szabadtéri séta után — napszúrással is számolni kell. Ha így ülnek be az autóba, komoly veszélyt jelenthetnek önmagukra és a többi közlekedőre is. Ha rosszul érzik magukat, ne kockáztassanak, inkább ne üljenek a kormányhoz, és hívjanak segítséget! Amennyiben az autó sokáig parkolt a napon, indulás előtt hűtsék le kellő hőmérsékletűre az utasteret — de óvatosan, hiszen nagyon megterheli a szervezetet, amikor a végletekig lehűtött autóból szállunk ki vagy be. Lehetőleg a külső és a belső hőmérséklet között ne legyen 6–8 foknál nagyobb a különbség.
Hosszabb utazás során többször álljanak meg pihenni, felfrissülni, amennyiben lehetséges, árnyékos helyen, és legyen minden utas számára megfelelő mennyiségű folyadék az autóban.
A rendőrség arra kéri a gépjárművezetőket, hogy a vezetési sebességet az időjárási körülményeknek megfelelően válasszák meg, tartsák be a megfelelő követési távolságot, főleg azért, mert a felforrósodott aszfalton a fékezési távolság mértéke megváltozhat. A nagy melegben vezessenek fokozott figyelemmel és türelemmel, hiszen csak így kerülhetik el a közlekedési baleseteket.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...