Kánikulában óvatosabban
Utoljára módositva: 2014-08-13 10:45:30

 

Fokozott figyelmet és türelmet igényel a kánikulai vezetés

Nem kevesebb, mint 167 km/órás sebességgel „repült” Volkswagenjével a 42 éves, halmi illetőségű C. David hétfőn Apa és Józsefháza között, amikor elkapták a közlekedésrendészek. A száguldozásnak meg is itta a levét, hiszen három hónapra bevonták a hajtási igazolványát. A közlekedésrendészet munkatársai hétfőn több mint 200 esetben róttak ki bírságot: 13 gyalogosra, 8 szekeresre, 19 kerékpárosra és 141 gépkocsivezetőre — közülük 52-en hajtottak gyorsan, öten pedig több mint 50-el lépték túl a megengedett sebességhatárt.
A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség közlekedési osztályának munkatársai ismételten felhívják a sofőrök figyelmét a kánikulai vezetés veszélyeire. A melegnek álmosító hatása van, márpedig a balesetek jelentős hányadában közrejátszik a fáradtság. Szélsőséges esetben — akár egy rövidebb szabadtéri séta után — napszúrással is számolni kell. Ha így ülnek be az autóba, komoly veszélyt jelenthetnek önmagukra és a többi közlekedőre is. Ha rosszul érzik magukat, ne kockáztassanak, inkább ne üljenek a kormányhoz, és hívjanak segítséget! Amennyiben az autó sokáig parkolt a napon, indulás előtt hűtsék le kellő hőmérsékletűre az utasteret — de óvatosan, hiszen nagyon megterheli a szervezetet, amikor a végletekig lehűtött autóból szállunk ki vagy be. Lehetőleg a külső és a belső hőmérséklet között ne legyen 6–8 foknál nagyobb a különbség.
Hosszabb utazás során többször álljanak meg pihenni, felfrissülni, amennyiben lehetséges, árnyékos helyen, és legyen minden utas számára megfelelő mennyiségű folyadék az autóban.
A rendőrség arra kéri a gépjárművezetőket, hogy a vezetési sebességet az időjárási körülményeknek megfelelően válasszák meg, tartsák be a megfelelő követési távolságot, főleg azért, mert a felforrósodott aszfalton a fékezési távolság mértéke megváltozhat. A nagy melegben vezessenek fokozott figyelemmel és türelemmel, hiszen csak így kerülhetik el a közlekedési baleseteket.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ocean s 8 - Az évszázad átverése
Ma, 20:50
Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott... de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala –
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 23.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...