Kánikulában óvatosabban
Utoljára módositva: 2014-08-13 10:45:30

 

Fokozott figyelmet és türelmet igényel a kánikulai vezetés

Nem kevesebb, mint 167 km/órás sebességgel „repült” Volkswagenjével a 42 éves, halmi illetőségű C. David hétfőn Apa és Józsefháza között, amikor elkapták a közlekedésrendészek. A száguldozásnak meg is itta a levét, hiszen három hónapra bevonták a hajtási igazolványát. A közlekedésrendészet munkatársai hétfőn több mint 200 esetben róttak ki bírságot: 13 gyalogosra, 8 szekeresre, 19 kerékpárosra és 141 gépkocsivezetőre — közülük 52-en hajtottak gyorsan, öten pedig több mint 50-el lépték túl a megengedett sebességhatárt.
A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség közlekedési osztályának munkatársai ismételten felhívják a sofőrök figyelmét a kánikulai vezetés veszélyeire. A melegnek álmosító hatása van, márpedig a balesetek jelentős hányadában közrejátszik a fáradtság. Szélsőséges esetben — akár egy rövidebb szabadtéri séta után — napszúrással is számolni kell. Ha így ülnek be az autóba, komoly veszélyt jelenthetnek önmagukra és a többi közlekedőre is. Ha rosszul érzik magukat, ne kockáztassanak, inkább ne üljenek a kormányhoz, és hívjanak segítséget! Amennyiben az autó sokáig parkolt a napon, indulás előtt hűtsék le kellő hőmérsékletűre az utasteret — de óvatosan, hiszen nagyon megterheli a szervezetet, amikor a végletekig lehűtött autóból szállunk ki vagy be. Lehetőleg a külső és a belső hőmérséklet között ne legyen 6–8 foknál nagyobb a különbség.
Hosszabb utazás során többször álljanak meg pihenni, felfrissülni, amennyiben lehetséges, árnyékos helyen, és legyen minden utas számára megfelelő mennyiségű folyadék az autóban.
A rendőrség arra kéri a gépjárművezetőket, hogy a vezetési sebességet az időjárási körülményeknek megfelelően válasszák meg, tartsák be a megfelelő követési távolságot, főleg azért, mert a felforrósodott aszfalton a fékezési távolság mértéke megváltozhat. A nagy melegben vezessenek fokozott figyelemmel és türelemmel, hiszen csak így kerülhetik el a közlekedési baleseteket.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...