Kántálókat fogadott szerkesztőségünk
Utoljára módositva: 2013-12-13 20:52:23

A közelgő karácsony tiszteletére betlehemes játékot adtak elő szerkesztőségünkben a szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola diákjai. A gyerekek játéka megidézte az ünnep hangulatát.

A Szatmári Friss Újság szerkesztőségében kántált a Kristályszemek

Pénteken betlehemes játékot adott elő szerkesztőségünkben a szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola Kristályszemek színjátszó csoportja. A hangulatos bemutató egyébként a csapatnak a SzékelyKapuk–ZöldKapuk program keretében szervezett egyik akciója volt, melyet az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány és a Kerek Világ Alapítvány hirdetett meg. A kezdeményezés célja a részt vevő gyerekek és pedagógusok népművészeti hagyományokkal, községi kultúrával, környezeti neveléssel, társadalomépítő és humanitárius tevékenységgel kapcsolatos együttműködésének elősegítése és támogatása. A Kristályszemek annak ellenére, hogy tavaly alakult, igen intenzíven kapcsolódik be a különféle kulturális kezdeményezésekbe, az 5–8. osztályosokból álló csapat Gál Eszter magyartanár és Csorján Árpád történelemtanár vezetésével kiválóan szerepelt többek között a diákszínjátszó fesztiválon. A vetélkedő Halmiban tartott megyei szakaszán, ahová két darabbal érkeztek, második helyezést értek el, továbbá egy különdíjjal és két alkotási díjjal jutalmazták produkcióikat, ősszel pedig, a Szilágycsehben szervezett országos döntőn szintén sikerült megszerezniük az előkelő második helyet. A színjátszó csoport eddig egy, Szatmárnémeti második világháborús bombázásával kapcsolatos darabot vitt színre, továbbá előadta Mark Twain Koldus és királyfiját, valamint a tékozló fiú bibliai történetét aktuális változatban. Amint Gál Eszter tanárnőtől megtudtuk, a gyerekek nagyon lelkesek és egyáltalán nem sajnálják a szabadidejük jelentős részét a színjátszásra áldozni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 25.
Végre visszatért régi önbizalma! Úgy érzi, aki nem értékeli és nem ismeri fel különlegességét, vagyis nem szereti, az nem is érdemli meg Önt.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...