Kántálókat fogadott szerkesztőségünk
Utoljára módositva: 2013-12-13 20:52:23

A közelgő karácsony tiszteletére betlehemes játékot adtak elő szerkesztőségünkben a szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola diákjai. A gyerekek játéka megidézte az ünnep hangulatát.

A Szatmári Friss Újság szerkesztőségében kántált a Kristályszemek

Pénteken betlehemes játékot adott elő szerkesztőségünkben a szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola Kristályszemek színjátszó csoportja. A hangulatos bemutató egyébként a csapatnak a SzékelyKapuk–ZöldKapuk program keretében szervezett egyik akciója volt, melyet az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány és a Kerek Világ Alapítvány hirdetett meg. A kezdeményezés célja a részt vevő gyerekek és pedagógusok népművészeti hagyományokkal, községi kultúrával, környezeti neveléssel, társadalomépítő és humanitárius tevékenységgel kapcsolatos együttműködésének elősegítése és támogatása. A Kristályszemek annak ellenére, hogy tavaly alakult, igen intenzíven kapcsolódik be a különféle kulturális kezdeményezésekbe, az 5–8. osztályosokból álló csapat Gál Eszter magyartanár és Csorján Árpád történelemtanár vezetésével kiválóan szerepelt többek között a diákszínjátszó fesztiválon. A vetélkedő Halmiban tartott megyei szakaszán, ahová két darabbal érkeztek, második helyezést értek el, továbbá egy különdíjjal és két alkotási díjjal jutalmazták produkcióikat, ősszel pedig, a Szilágycsehben szervezett országos döntőn szintén sikerült megszerezniük az előkelő második helyet. A színjátszó csoport eddig egy, Szatmárnémeti második világháborús bombázásával kapcsolatos darabot vitt színre, továbbá előadta Mark Twain Koldus és királyfiját, valamint a tékozló fiú bibliai történetét aktuális változatban. Amint Gál Eszter tanárnőtől megtudtuk, a gyerekek nagyon lelkesek és egyáltalán nem sajnálják a szabadidejük jelentős részét a színjátszásra áldozni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...