Kántálókat fogadott szerkesztőségünk
Utoljára módositva: 2013-12-13 20:52:23

A közelgő karácsony tiszteletére betlehemes játékot adtak elő szerkesztőségünkben a szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola diákjai. A gyerekek játéka megidézte az ünnep hangulatát.

A Szatmári Friss Újság szerkesztőségében kántált a Kristályszemek

Pénteken betlehemes játékot adott elő szerkesztőségünkben a szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola Kristályszemek színjátszó csoportja. A hangulatos bemutató egyébként a csapatnak a SzékelyKapuk–ZöldKapuk program keretében szervezett egyik akciója volt, melyet az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány és a Kerek Világ Alapítvány hirdetett meg. A kezdeményezés célja a részt vevő gyerekek és pedagógusok népművészeti hagyományokkal, községi kultúrával, környezeti neveléssel, társadalomépítő és humanitárius tevékenységgel kapcsolatos együttműködésének elősegítése és támogatása. A Kristályszemek annak ellenére, hogy tavaly alakult, igen intenzíven kapcsolódik be a különféle kulturális kezdeményezésekbe, az 5–8. osztályosokból álló csapat Gál Eszter magyartanár és Csorján Árpád történelemtanár vezetésével kiválóan szerepelt többek között a diákszínjátszó fesztiválon. A vetélkedő Halmiban tartott megyei szakaszán, ahová két darabbal érkeztek, második helyezést értek el, továbbá egy különdíjjal és két alkotási díjjal jutalmazták produkcióikat, ősszel pedig, a Szilágycsehben szervezett országos döntőn szintén sikerült megszerezniük az előkelő második helyet. A színjátszó csoport eddig egy, Szatmárnémeti második világháborús bombázásával kapcsolatos darabot vitt színre, továbbá előadta Mark Twain Koldus és királyfiját, valamint a tékozló fiú bibliai történetét aktuális változatban. Amint Gál Eszter tanárnőtől megtudtuk, a gyerekek nagyon lelkesek és egyáltalán nem sajnálják a szabadidejük jelentős részét a színjátszásra áldozni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...