Kántálókat fogadott szerkesztőségünk
Utoljára módositva: 2013-12-13 20:52:23

A közelgő karácsony tiszteletére betlehemes játékot adtak elő szerkesztőségünkben a szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola diákjai. A gyerekek játéka megidézte az ünnep hangulatát.

A Szatmári Friss Újság szerkesztőségében kántált a Kristályszemek

Pénteken betlehemes játékot adott elő szerkesztőségünkben a szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola Kristályszemek színjátszó csoportja. A hangulatos bemutató egyébként a csapatnak a SzékelyKapuk–ZöldKapuk program keretében szervezett egyik akciója volt, melyet az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány és a Kerek Világ Alapítvány hirdetett meg. A kezdeményezés célja a részt vevő gyerekek és pedagógusok népművészeti hagyományokkal, községi kultúrával, környezeti neveléssel, társadalomépítő és humanitárius tevékenységgel kapcsolatos együttműködésének elősegítése és támogatása. A Kristályszemek annak ellenére, hogy tavaly alakult, igen intenzíven kapcsolódik be a különféle kulturális kezdeményezésekbe, az 5–8. osztályosokból álló csapat Gál Eszter magyartanár és Csorján Árpád történelemtanár vezetésével kiválóan szerepelt többek között a diákszínjátszó fesztiválon. A vetélkedő Halmiban tartott megyei szakaszán, ahová két darabbal érkeztek, második helyezést értek el, továbbá egy különdíjjal és két alkotási díjjal jutalmazták produkcióikat, ősszel pedig, a Szilágycsehben szervezett országos döntőn szintén sikerült megszerezniük az előkelő második helyet. A színjátszó csoport eddig egy, Szatmárnémeti második világháborús bombázásával kapcsolatos darabot vitt színre, továbbá előadta Mark Twain Koldus és királyfiját, valamint a tékozló fiú bibliai történetét aktuális változatban. Amint Gál Eszter tanárnőtől megtudtuk, a gyerekek nagyon lelkesek és egyáltalán nem sajnálják a szabadidejük jelentős részét a színjátszásra áldozni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...