Karácsony előtti fegyverszünet
Utoljára módositva: 2013-12-23 18:03:25

A megye és a megyeközpont elöljárói évzáró sajtótájékoztatójukon elmondták, hogy minden problémát sikerült megoldaniuk, és mindenki megnyugodhat, az USL jövőre is együtt marad.

 

Évértékelő sajtótájékoztatót tartottak az elöljárók

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal vezetősége és Eugeniu Avram kormánybiztos tegnap közös évzáró sajtótájékoztatót tartott. Az elöljárók elmondták, hogy a 2013-as esztendő nem volt összetűzésektől mentes, de mindenkit megnyugtatnak, hogy a jövő évben is jól együtt fognak dolgozni a lakosság érdekében. Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere és Adrian Ştef, a megyei tanács elnöke a filharmóniával kapcsolatban felröppent hírekkel kapcsolatosan elmondta, jelenleg a kulturális intézményt a megye és a város közös finanszírozással tartja fenn, de a következő esztendőben a tervek szerint visszakerül a megyei tanács fennhatósága alá. A mostani állapot mindkét területi-közigazgatási egység számára kellemetlen, és a számvevőszéki ellenőrök is azt javasolták, hogy a filharmóniát csak egy egység tartsa fenn. „Elmondhatjuk, hogy a felröppent hírekkel ellentétben nem fogjuk leváltani Fátyol Rudolfot az intézmény éléről. Ő olyan személyiség, aki méltósággal képviseli megyénket bárhol a világon. Nem véletlen, hogy nemrég Debrecenben díjazták a román-magyar együttműködésben játszott szerepéért” — fogalmazott Coica. A jelenlévők elmondták, voltak ugyan nézeteltérések a vezetők között, de mindenkit megnyugtatnak, hogy az RMDSZ által fújt vészriadó ellenére is együtt marad az USL, és 2014-ben is arra törekszenek majd, hogy a lakosság érdekeit védjék. Coica elmondta, hogy jövőre folytatódik Szatmárnémetiben a lakónegyedek korszerűsítése, és a garázsok lebontása. Ugyanakkor kihangsúlyozta, csak azokon a helyeken bontják le a garázsokat, ahol parkolókat tudnak majd kialakítani helyettük. A parkolás terén is újításokat terveznek bevezetni 2014-től, és minden változásról időben tájékoztatják majd a lakosságot. Örömhírként említette, hogy a Zsadányi utat zúzott kővel szórták be, és a jövő évben, amint az időjárás engedélyezi, le is aszfaltozzák azt, mivel a munkálatok költségeit elkülönítették.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 22:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...