Karácsony valódi üzenete: a szeretet
Utoljára módositva: 2013-12-27 10:31:02

Kicsinyek bizonyult a Szamos-negyedi templom szenteste, amikor Isten igéjét több tízen a templom lépcsőin állva hallgatták végig. Az est a gyerekek karácsonyi műsorával zárult.

 

A Szatmár-Szamos-negyedi gyülekezet vallásórásai karácsonyi műsort mutattak be

A Szatmár-Szamos-negyedi református templom kicsinek bizonyult szenteste, hiszen nemcsak a templom padjai teltek meg ünneplőkkel, hanem a templom mellett levő tanácsteremben, az alagsorban, sőt a templom előtt, a lépcsőn is több tízen hallgatták a karácsonyi igeverset, melyet a gyülekezet lelkipásztora, Bogya Kis Mária olvasott fel. Az ige Jézus fogantatásának történetét ismertette, azt, hogy egy szűznek, Máriának gyermeke fogant a Szentlélektől. A hírt egy angyal közölte vele. A hívő asszony elfogadta Isten akaratát, s világra hozta a Megváltót. Mária jegyesének, Józsefnek szintén angyal üzent, melynek hatására elfogadta az „apai” szerepet, noha sok kérdés fogalmazódott meg benne. Az igehirdető rávilágított arra, hogy a karácsony igazi üzenete a szeretet s az elfogadás. Az elfogadás, mely által elfogadjuk Isten ajándékát, az ő szeretetét. A hívő embernek meg kell tanulnia elfogadni Isten akaratát, s azzal együtt kell élnie mindennapjait. Az ünnepi istentisztelet keretében a gyülekezet kórusa ajándékozta meg énekszolgálatával a jelenlevőket, majd a hagyományokhoz híven a vallásórás gyermekek karácsonyi műsora zárta a december 24-i istentiszteletet. A gyerekek hetek óta készültek a karácsonyi előadásra, s kicsit izgatottan, de nagy örömmel és szeretettel mondták el verseiket, adták elő színdarabjukat, s énekelték közösen a jól ismert karácsonyi dalokat. A gyerekek az istentisztelet végén ajándékcsomagokat vehettek át.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...