Karácsony valódi üzenete: a szeretet
Utoljára módositva: 2013-12-27 10:31:02

Kicsinyek bizonyult a Szamos-negyedi templom szenteste, amikor Isten igéjét több tízen a templom lépcsőin állva hallgatták végig. Az est a gyerekek karácsonyi műsorával zárult.

 

A Szatmár-Szamos-negyedi gyülekezet vallásórásai karácsonyi műsort mutattak be

A Szatmár-Szamos-negyedi református templom kicsinek bizonyult szenteste, hiszen nemcsak a templom padjai teltek meg ünneplőkkel, hanem a templom mellett levő tanácsteremben, az alagsorban, sőt a templom előtt, a lépcsőn is több tízen hallgatták a karácsonyi igeverset, melyet a gyülekezet lelkipásztora, Bogya Kis Mária olvasott fel. Az ige Jézus fogantatásának történetét ismertette, azt, hogy egy szűznek, Máriának gyermeke fogant a Szentlélektől. A hírt egy angyal közölte vele. A hívő asszony elfogadta Isten akaratát, s világra hozta a Megváltót. Mária jegyesének, Józsefnek szintén angyal üzent, melynek hatására elfogadta az „apai” szerepet, noha sok kérdés fogalmazódott meg benne. Az igehirdető rávilágított arra, hogy a karácsony igazi üzenete a szeretet s az elfogadás. Az elfogadás, mely által elfogadjuk Isten ajándékát, az ő szeretetét. A hívő embernek meg kell tanulnia elfogadni Isten akaratát, s azzal együtt kell élnie mindennapjait. Az ünnepi istentisztelet keretében a gyülekezet kórusa ajándékozta meg énekszolgálatával a jelenlevőket, majd a hagyományokhoz híven a vallásórás gyermekek karácsonyi műsora zárta a december 24-i istentiszteletet. A gyerekek hetek óta készültek a karácsonyi előadásra, s kicsit izgatottan, de nagy örömmel és szeretettel mondták el verseiket, adták elő színdarabjukat, s énekelték közösen a jól ismert karácsonyi dalokat. A gyerekek az istentisztelet végén ajándékcsomagokat vehettek át.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...