Karácsony valódi üzenete: a szeretet
Utoljára módositva: 2013-12-27 10:31:02

Kicsinyek bizonyult a Szamos-negyedi templom szenteste, amikor Isten igéjét több tízen a templom lépcsőin állva hallgatták végig. Az est a gyerekek karácsonyi műsorával zárult.

 

A Szatmár-Szamos-negyedi gyülekezet vallásórásai karácsonyi műsort mutattak be

A Szatmár-Szamos-negyedi református templom kicsinek bizonyult szenteste, hiszen nemcsak a templom padjai teltek meg ünneplőkkel, hanem a templom mellett levő tanácsteremben, az alagsorban, sőt a templom előtt, a lépcsőn is több tízen hallgatták a karácsonyi igeverset, melyet a gyülekezet lelkipásztora, Bogya Kis Mária olvasott fel. Az ige Jézus fogantatásának történetét ismertette, azt, hogy egy szűznek, Máriának gyermeke fogant a Szentlélektől. A hírt egy angyal közölte vele. A hívő asszony elfogadta Isten akaratát, s világra hozta a Megváltót. Mária jegyesének, Józsefnek szintén angyal üzent, melynek hatására elfogadta az „apai” szerepet, noha sok kérdés fogalmazódott meg benne. Az igehirdető rávilágított arra, hogy a karácsony igazi üzenete a szeretet s az elfogadás. Az elfogadás, mely által elfogadjuk Isten ajándékát, az ő szeretetét. A hívő embernek meg kell tanulnia elfogadni Isten akaratát, s azzal együtt kell élnie mindennapjait. Az ünnepi istentisztelet keretében a gyülekezet kórusa ajándékozta meg énekszolgálatával a jelenlevőket, majd a hagyományokhoz híven a vallásórás gyermekek karácsonyi műsora zárta a december 24-i istentiszteletet. A gyerekek hetek óta készültek a karácsonyi előadásra, s kicsit izgatottan, de nagy örömmel és szeretettel mondták el verseiket, adták elő színdarabjukat, s énekelték közösen a jól ismert karácsonyi dalokat. A gyerekek az istentisztelet végén ajándékcsomagokat vehettek át.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 20.
Ha némi kockázattal jár az ismerkedés, főleg ha sikerélménnyel zárul, az csak tovább növeli önbizalmát. Most sem lesz ez másként, ha megteszi az első lépést.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...