Karácsonyi ajándékosztási akció
Utoljára módositva: 2014-11-21 18:18:13

Az RMDSZ Szatmár megyei nőszervezete idén is megszervezi a Cipődoboznyi szeretet jótékonysági akciót. A felajánlásokat december 10-ig várják az RMDSZ valamennyi székházában.

Tavaly jelentős számú ajándékdobozt ajánlottak fel a jótékonykodók

Az RMDSZ Szatmár megyei nőszervezete a tavalyi év nem várt sikere után úgy döntött, hogy idén is megszervezi a Mosolygó Karácsony országos rendezvénysorozat keretén belül a Cipődoboznyi szeretet elnevezésű akcióját. A cél az, hogy idén is örömet okozzon azoknak a gyerekeknek a figyelmesség, akik Szatmár megye olyan területein élnek, ahol a magyarság szórványba került, s már nincs önálló magyar oktatás, de valamilyen formában mégis igyekeznek az anyanyelvükön tanulni. „Tavaly is azokra figyeltünk elsősorban, akik szórványvidékeken élnek, s most is úgy döntöttünk, hogy elsősorban rájuk figyelünk, mert vannak a nőszervezet mellett mások is, akik ilyenkor szerveznek valamilyen segítő célzatú eseményt, s jó lenne, ha nem egymásra tevődnének ezek a figyelmességek, hanem minél szélesebb körben kiterjeszthetőek lennének” — árulta el az idei karácsonyi tervek egy részét Őri-Pákay Franciska, a nőszervezet ügyvezető elnöke, majd hozzátette, hogy tavaly csak 500 gyermeknek akartak örömet szerezni, de végül a lelkes segítők — alapítványok, szervezetek, egyesületek, iskolák, kisebb-nagyobb közösségek és magánszemélyek — közreműködésével csaknem 1000 gyermek kapott ajándékot. Idén az a cél, hogy ezt a számot meg tudja haladni a segíteni vágyók tömege. „Voltak megható pillanatok bőven tavaly, hiszen amikor olyan településekre jutottunk el a csomagokkal, ahol eddig mi magunk sem jártunk, s rácsodálkoztunk a körülményekre, akkor több segítőnek könnyek jelentek meg a szemében, de az is elgondolkodtató, hogy a megyeközpont szomszédságában lévő, gazdagnak gondolt településeken is vannak olyan gyermekek, akiknek ezek a csomagok jelentették a karácsonyi örömet” — tette hozzá az ügyvezető. A felajánlásokat december 10-ig várják az RMDSZ valamennyi székházában (Szatmárnémeti, Nagykároly, Tasnád, Sárközújlak). Kérik ugyanakkor, hogy a cipődobozokat csomagolják be díszpapírba, írják rá a dobozra ragasztott kártyára, hogy hány éves gyermeknek való a tartalma, esetleg azt is, hogy fiú vagy kislány örülne-e jobban neki, s ne tegyenek bele olyan élelmiszert, amely romlandó.

Rajzpályázat

Ezen túlmenően a megyei RMDSZ-szervezet és a Szent-Györgyi Albert Társaság is bekapcsolódik az ünnepi előkészületekbe. A nőszervezettel közösen rajzpályázatot hirdetnek iskolások számára. Természetesen a rajzpályázat témája a karácsony, az ünnepvárás, az előkészületek öröme, az adventi felkészülés vagy akár a Mikulásnak vagy az Angyalnak küldött kívánságlista. A legjobb rajzokból, a tavalyi évhez hasonlóan, képeslapok készülnek, s ezeket fogják a szervezetek vezetői kiküldeni partnereiknek és akár szeretteiknek is. A pályamunkákat az alábbi kategóriákban hirdetik meg: 1. kategória: előkészítő osztály, I. és II. osztályosok, 2. kategória: III. és IV. osztályosok, 3. kategória: V. és VI. osztályosok, 4. kategória: VII. és VIII. osztályosok, illetőleg 5. kategória: IX-XII. osztályosok. A rajzversenyre küldendő pályázatokat december 5-ig lehet bevinni személyesen az RMDSZ-székházakba vagy elküldeni postán a szatmárnémeti székház címére (Satu Mare, str. M. Viteazul nr. 10, 440030).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 6 dkg kakaópor, 2 csipet só, 13 dkg vaj (+ a formákhoz), 10 ...