Karácsonyi ajándékosztási akció
Utoljára módositva: 2014-11-21 18:18:13

Az RMDSZ Szatmár megyei nőszervezete idén is megszervezi a Cipődoboznyi szeretet jótékonysági akciót. A felajánlásokat december 10-ig várják az RMDSZ valamennyi székházában.

Tavaly jelentős számú ajándékdobozt ajánlottak fel a jótékonykodók

Az RMDSZ Szatmár megyei nőszervezete a tavalyi év nem várt sikere után úgy döntött, hogy idén is megszervezi a Mosolygó Karácsony országos rendezvénysorozat keretén belül a Cipődoboznyi szeretet elnevezésű akcióját. A cél az, hogy idén is örömet okozzon azoknak a gyerekeknek a figyelmesség, akik Szatmár megye olyan területein élnek, ahol a magyarság szórványba került, s már nincs önálló magyar oktatás, de valamilyen formában mégis igyekeznek az anyanyelvükön tanulni. „Tavaly is azokra figyeltünk elsősorban, akik szórványvidékeken élnek, s most is úgy döntöttünk, hogy elsősorban rájuk figyelünk, mert vannak a nőszervezet mellett mások is, akik ilyenkor szerveznek valamilyen segítő célzatú eseményt, s jó lenne, ha nem egymásra tevődnének ezek a figyelmességek, hanem minél szélesebb körben kiterjeszthetőek lennének” — árulta el az idei karácsonyi tervek egy részét Őri-Pákay Franciska, a nőszervezet ügyvezető elnöke, majd hozzátette, hogy tavaly csak 500 gyermeknek akartak örömet szerezni, de végül a lelkes segítők — alapítványok, szervezetek, egyesületek, iskolák, kisebb-nagyobb közösségek és magánszemélyek — közreműködésével csaknem 1000 gyermek kapott ajándékot. Idén az a cél, hogy ezt a számot meg tudja haladni a segíteni vágyók tömege. „Voltak megható pillanatok bőven tavaly, hiszen amikor olyan településekre jutottunk el a csomagokkal, ahol eddig mi magunk sem jártunk, s rácsodálkoztunk a körülményekre, akkor több segítőnek könnyek jelentek meg a szemében, de az is elgondolkodtató, hogy a megyeközpont szomszédságában lévő, gazdagnak gondolt településeken is vannak olyan gyermekek, akiknek ezek a csomagok jelentették a karácsonyi örömet” — tette hozzá az ügyvezető. A felajánlásokat december 10-ig várják az RMDSZ valamennyi székházában (Szatmárnémeti, Nagykároly, Tasnád, Sárközújlak). Kérik ugyanakkor, hogy a cipődobozokat csomagolják be díszpapírba, írják rá a dobozra ragasztott kártyára, hogy hány éves gyermeknek való a tartalma, esetleg azt is, hogy fiú vagy kislány örülne-e jobban neki, s ne tegyenek bele olyan élelmiszert, amely romlandó.

Rajzpályázat

Ezen túlmenően a megyei RMDSZ-szervezet és a Szent-Györgyi Albert Társaság is bekapcsolódik az ünnepi előkészületekbe. A nőszervezettel közösen rajzpályázatot hirdetnek iskolások számára. Természetesen a rajzpályázat témája a karácsony, az ünnepvárás, az előkészületek öröme, az adventi felkészülés vagy akár a Mikulásnak vagy az Angyalnak küldött kívánságlista. A legjobb rajzokból, a tavalyi évhez hasonlóan, képeslapok készülnek, s ezeket fogják a szervezetek vezetői kiküldeni partnereiknek és akár szeretteiknek is. A pályamunkákat az alábbi kategóriákban hirdetik meg: 1. kategória: előkészítő osztály, I. és II. osztályosok, 2. kategória: III. és IV. osztályosok, 3. kategória: V. és VI. osztályosok, 4. kategória: VII. és VIII. osztályosok, illetőleg 5. kategória: IX-XII. osztályosok. A rajzversenyre küldendő pályázatokat december 5-ig lehet bevinni személyesen az RMDSZ-székházakba vagy elküldeni postán a szatmárnémeti székház címére (Satu Mare, str. M. Viteazul nr. 10, 440030).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár szőlőskert a jánosmajori völgyben, kút...
Tovább >>>
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:30
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...