Karácsonyi vetélkedő Szamoskrassón
Utoljára módositva: 2017-12-22 09:54:49

A szamoskrassói Bem József Általános Iskolában ebben az évben is megrendezték a karácsonyi vetélkedőt, a szerdai versenyen az V–VIII. osztályos diákok alkotta nyolc csapat vett részt.

A szamoskrassói Bem József Általános Iskola pedagógusai 2009-től minden év decemberében szerveznek karácsonyi vetélkedőt az iskola V–VIII. osztályosai számára. Az ötletgazda Józsa Jázminka vallástanár volt, és mindmáig ő a vetélkedő főszervezője. Ebben az évben is sokat segített a szervezésben Man Gabriella, az iskola új igazgatója és Erdei-Árva Erika magyartanár. A vetélkedőre nyolc csapat nevezett be (Próféták, Csillagszórók, Bölcs Manók, Hullócsillagok, Angyalok, Tanítványok, Napkeleti bölcsek és Csillagászok).

Józsa Jázminka ismertette a vetélkedő szabályait, majd elmondta, hogy a szamoskrassói iskola jó példa arra, hogy a vidéki iskolában is lehet jó körülményeket teremteni az oktatáshoz, hogy a tanulók jó eredményeket érjenek el. Kallós Zoltán főtanfelügyelő-helyettes, az iskola volt diákja, tanára és igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Mihály Lehel szamoskrassói lelkipásztor bibliai igét olvasott fel, mint ahogy azt teszi minden alkalommal, amikor az iskolában meggyújtják a gyertyákat az adventi koszorún.

A vetélkedőn, amelynek témája Jézus születése volt, a diákok bibliai igéket idéztek, megismerték a nagy reformátorok életét és munkásságát, valamint készültek népmesékből és irodalomból is. A verseny utolsó mozzanataként Pásztorok angyallátása címmel élő szoborképet hoztak létre a csapatok.

A zsűri (Kiss József, Győrbíró Sándor és Mihály Lehel lelkipásztorok, Gál Gyöngyi magyartanár, magyar szakos tanfelügyelő és Elek György publicista) pontozta a versenyzők produkcióit.

A zsűri értékelésében elhangzott, hogy Józsa Jázminka kezdeményezése valóban eredményes, hiszen a Bem József Általános Iskola bizonyítja, hogy a vidéki iskolákban is lehet jó eredményeket elérni. A karácsonyi vetélkedő igazolta, hogy egy jó vallás- és egy jó magyartanár együttműködése, a tantestület segítsége és a diákok lelkes hozzáállása gyümölcsöző lehet. A karácsonyt a maga valóságában mutatták be: nem volt túlzottan vallásos, de nem volt túl modern sem. A versenyen kívül volt közös éneklés, felcsendültek csengettyűdallamok, de nem maradtak el a beszélgetések sem.

 

Eredmények

1. díj: Bölcs Manók, 2. díj: Tanítványok, 3. díj: Hullócsillag. Különdíjak — a legösszetartóbb csapat: Napkeleti bölcsek, a legszórakoztatóbb csapat: Csillagszórók, a legkitartóbb csapat: Csillagászok, a legszorgalmasabb csapat: Próféták, a legkreatívabb csapat: Angyalok.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 22.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...