Karácsonyi vetélkedő Szamoskrassón
Utoljára módositva: 2017-12-22 09:54:49

A szamoskrassói Bem József Általános Iskolában ebben az évben is megrendezték a karácsonyi vetélkedőt, a szerdai versenyen az V–VIII. osztályos diákok alkotta nyolc csapat vett részt.

A szamoskrassói Bem József Általános Iskola pedagógusai 2009-től minden év decemberében szerveznek karácsonyi vetélkedőt az iskola V–VIII. osztályosai számára. Az ötletgazda Józsa Jázminka vallástanár volt, és mindmáig ő a vetélkedő főszervezője. Ebben az évben is sokat segített a szervezésben Man Gabriella, az iskola új igazgatója és Erdei-Árva Erika magyartanár. A vetélkedőre nyolc csapat nevezett be (Próféták, Csillagszórók, Bölcs Manók, Hullócsillagok, Angyalok, Tanítványok, Napkeleti bölcsek és Csillagászok).

Józsa Jázminka ismertette a vetélkedő szabályait, majd elmondta, hogy a szamoskrassói iskola jó példa arra, hogy a vidéki iskolában is lehet jó körülményeket teremteni az oktatáshoz, hogy a tanulók jó eredményeket érjenek el. Kallós Zoltán főtanfelügyelő-helyettes, az iskola volt diákja, tanára és igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Mihály Lehel szamoskrassói lelkipásztor bibliai igét olvasott fel, mint ahogy azt teszi minden alkalommal, amikor az iskolában meggyújtják a gyertyákat az adventi koszorún.

A vetélkedőn, amelynek témája Jézus születése volt, a diákok bibliai igéket idéztek, megismerték a nagy reformátorok életét és munkásságát, valamint készültek népmesékből és irodalomból is. A verseny utolsó mozzanataként Pásztorok angyallátása címmel élő szoborképet hoztak létre a csapatok.

A zsűri (Kiss József, Győrbíró Sándor és Mihály Lehel lelkipásztorok, Gál Gyöngyi magyartanár, magyar szakos tanfelügyelő és Elek György publicista) pontozta a versenyzők produkcióit.

A zsűri értékelésében elhangzott, hogy Józsa Jázminka kezdeményezése valóban eredményes, hiszen a Bem József Általános Iskola bizonyítja, hogy a vidéki iskolákban is lehet jó eredményeket elérni. A karácsonyi vetélkedő igazolta, hogy egy jó vallás- és egy jó magyartanár együttműködése, a tantestület segítsége és a diákok lelkes hozzáállása gyümölcsöző lehet. A karácsonyt a maga valóságában mutatták be: nem volt túlzottan vallásos, de nem volt túl modern sem. A versenyen kívül volt közös éneklés, felcsendültek csengettyűdallamok, de nem maradtak el a beszélgetések sem.

 

Eredmények

1. díj: Bölcs Manók, 2. díj: Tanítványok, 3. díj: Hullócsillag. Különdíjak — a legösszetartóbb csapat: Napkeleti bölcsek, a legszórakoztatóbb csapat: Csillagszórók, a legkitartóbb csapat: Csillagászok, a legszorgalmasabb csapat: Próféták, a legkreatívabb csapat: Angyalok.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...