Karácsonyi vetélkedő Szamoskrassón
Utoljára módositva: 2017-12-22 09:54:49

A szamoskrassói Bem József Általános Iskolában ebben az évben is megrendezték a karácsonyi vetélkedőt, a szerdai versenyen az V–VIII. osztályos diákok alkotta nyolc csapat vett részt.

A szamoskrassói Bem József Általános Iskola pedagógusai 2009-től minden év decemberében szerveznek karácsonyi vetélkedőt az iskola V–VIII. osztályosai számára. Az ötletgazda Józsa Jázminka vallástanár volt, és mindmáig ő a vetélkedő főszervezője. Ebben az évben is sokat segített a szervezésben Man Gabriella, az iskola új igazgatója és Erdei-Árva Erika magyartanár. A vetélkedőre nyolc csapat nevezett be (Próféták, Csillagszórók, Bölcs Manók, Hullócsillagok, Angyalok, Tanítványok, Napkeleti bölcsek és Csillagászok).

Józsa Jázminka ismertette a vetélkedő szabályait, majd elmondta, hogy a szamoskrassói iskola jó példa arra, hogy a vidéki iskolában is lehet jó körülményeket teremteni az oktatáshoz, hogy a tanulók jó eredményeket érjenek el. Kallós Zoltán főtanfelügyelő-helyettes, az iskola volt diákja, tanára és igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Mihály Lehel szamoskrassói lelkipásztor bibliai igét olvasott fel, mint ahogy azt teszi minden alkalommal, amikor az iskolában meggyújtják a gyertyákat az adventi koszorún.

A vetélkedőn, amelynek témája Jézus születése volt, a diákok bibliai igéket idéztek, megismerték a nagy reformátorok életét és munkásságát, valamint készültek népmesékből és irodalomból is. A verseny utolsó mozzanataként Pásztorok angyallátása címmel élő szoborképet hoztak létre a csapatok.

A zsűri (Kiss József, Győrbíró Sándor és Mihály Lehel lelkipásztorok, Gál Gyöngyi magyartanár, magyar szakos tanfelügyelő és Elek György publicista) pontozta a versenyzők produkcióit.

A zsűri értékelésében elhangzott, hogy Józsa Jázminka kezdeményezése valóban eredményes, hiszen a Bem József Általános Iskola bizonyítja, hogy a vidéki iskolákban is lehet jó eredményeket elérni. A karácsonyi vetélkedő igazolta, hogy egy jó vallás- és egy jó magyartanár együttműködése, a tantestület segítsége és a diákok lelkes hozzáállása gyümölcsöző lehet. A karácsonyt a maga valóságában mutatták be: nem volt túlzottan vallásos, de nem volt túl modern sem. A versenyen kívül volt közös éneklés, felcsendültek csengettyűdallamok, de nem maradtak el a beszélgetések sem.

 

Eredmények

1. díj: Bölcs Manók, 2. díj: Tanítványok, 3. díj: Hullócsillag. Különdíjak — a legösszetartóbb csapat: Napkeleti bölcsek, a legszórakoztatóbb csapat: Csillagszórók, a legkitartóbb csapat: Csillagászok, a legszorgalmasabb csapat: Próféták, a legkreatívabb csapat: Angyalok.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:25
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. április 19.
Ön igazán hosszan képes küzdeni vágyai megvalósulásáért. Amikor meg akar hódítani valakit, akkor is bőven hagy időt önmagának és a másik félnek is.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...