Karácsonyi vetélkedő Szamoskrassón
Utoljára módositva: 2017-12-22 09:54:49

A szamoskrassói Bem József Általános Iskolában ebben az évben is megrendezték a karácsonyi vetélkedőt, a szerdai versenyen az V–VIII. osztályos diákok alkotta nyolc csapat vett részt.

A szamoskrassói Bem József Általános Iskola pedagógusai 2009-től minden év decemberében szerveznek karácsonyi vetélkedőt az iskola V–VIII. osztályosai számára. Az ötletgazda Józsa Jázminka vallástanár volt, és mindmáig ő a vetélkedő főszervezője. Ebben az évben is sokat segített a szervezésben Man Gabriella, az iskola új igazgatója és Erdei-Árva Erika magyartanár. A vetélkedőre nyolc csapat nevezett be (Próféták, Csillagszórók, Bölcs Manók, Hullócsillagok, Angyalok, Tanítványok, Napkeleti bölcsek és Csillagászok).

Józsa Jázminka ismertette a vetélkedő szabályait, majd elmondta, hogy a szamoskrassói iskola jó példa arra, hogy a vidéki iskolában is lehet jó körülményeket teremteni az oktatáshoz, hogy a tanulók jó eredményeket érjenek el. Kallós Zoltán főtanfelügyelő-helyettes, az iskola volt diákja, tanára és igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Mihály Lehel szamoskrassói lelkipásztor bibliai igét olvasott fel, mint ahogy azt teszi minden alkalommal, amikor az iskolában meggyújtják a gyertyákat az adventi koszorún.

A vetélkedőn, amelynek témája Jézus születése volt, a diákok bibliai igéket idéztek, megismerték a nagy reformátorok életét és munkásságát, valamint készültek népmesékből és irodalomból is. A verseny utolsó mozzanataként Pásztorok angyallátása címmel élő szoborképet hoztak létre a csapatok.

A zsűri (Kiss József, Győrbíró Sándor és Mihály Lehel lelkipásztorok, Gál Gyöngyi magyartanár, magyar szakos tanfelügyelő és Elek György publicista) pontozta a versenyzők produkcióit.

A zsűri értékelésében elhangzott, hogy Józsa Jázminka kezdeményezése valóban eredményes, hiszen a Bem József Általános Iskola bizonyítja, hogy a vidéki iskolákban is lehet jó eredményeket elérni. A karácsonyi vetélkedő igazolta, hogy egy jó vallás- és egy jó magyartanár együttműködése, a tantestület segítsége és a diákok lelkes hozzáállása gyümölcsöző lehet. A karácsonyt a maga valóságában mutatták be: nem volt túlzottan vallásos, de nem volt túl modern sem. A versenyen kívül volt közös éneklés, felcsendültek csengettyűdallamok, de nem maradtak el a beszélgetések sem.

 

Eredmények

1. díj: Bölcs Manók, 2. díj: Tanítványok, 3. díj: Hullócsillag. Különdíjak — a legösszetartóbb csapat: Napkeleti bölcsek, a legszórakoztatóbb csapat: Csillagszórók, a legkitartóbb csapat: Csillagászok, a legszorgalmasabb csapat: Próféták, a legkreatívabb csapat: Angyalok.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 18:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Megiseli-e szervezetedet az óraátállítás?
Szerencsére nem, nagyon hasznosnak tartom
Nem, de nem látom értelmét
Egy-két nap kell, míg hozzászokok
Teljesen felborítja a ritmusom, napokig szenvedek miatta
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...