Karácsonyra 63 család kapott segélycsomagot
Utoljára módositva: 2013-12-18 09:59:27

A Máltai Segélyszolgálat szatmári fiókszervezete karácsony közeledtével élelmiszereket és tisztítószereket tartalmazó segélycsomagokkal ajándékozta meg a rászorulókat.

Az önkéntesek pakolták a mikrobuszt

Kedden délelőtt a nyilvántartásban szereplő 63 családnak juttattak el támogatást a szervezet mikrobuszával. Az adomány értéke 4492,86 lej volt. A családok közül tizenötnek két hónapra elegendő felnőtt/gyermek pelenkát is vittek az önkéntesek, 960 lej értékben. Ugyancsak a tegnapi nap folyamán 47 család kapott gyorssegélyt, ők nem állandó támogatottjai a nonprofit szervezetnek, de olyan élethelyzetbe kerültek, hogy sürgős segítségre van szükségük. Az adomány értéke 2050,14 lej, a számukra kiosztott egyszer-használatos, 2 hónapra elegendő pelenka értéke 910 lej. A 14 tételből álló segélycsomagok az adományozóknak köszönhetően megkönnyítik a szegény emberek karácsonyra való készülődését. Az amúgy kéthavonként esedékes támogatás a decemberi hónapban a következőkből tevődött össze: kristálycukor, napraforgóolaj, rizs, búzaliszt, makaróni, margarin, zöldborsó konzerv, kukoricaliszt, gríz, paradicsompüré, mosópor, szappan, húskonzerv és csokoládé. A szervezők köszönetet mondanak a szponzoroknak, a civil szervezet önkénteseinek azért, hogy fontosnak érezték megkönnyíteni a bajba jutott embertársaik karácsonyát, ugyanakkor azoknak a személyeknek is köszönik a bizalmat, akik személyi jövedelemadójuk 2%-ával támogatták a szervezet karitatív munkáját — tájékoztatott Pallai Kristóf fiókvezető.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 25.
Végre visszatért régi önbizalma! Úgy érzi, aki nem értékeli és nem ismeri fel különlegességét, vagyis nem szereti, az nem is érdemli meg Önt.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...