Karácsonyt ünnepeltek az idősek
Utoljára módositva: 2013-12-18 10:05:42

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által működtetett Reménység Központban kedden mutatták be a hagyományos karácsonyi előadást.

 

Ünnepi előadásra is sor került tegnap

A központot látogató idősek bemutatták A Szent család lakást keres című betlehemes játékot, melyre már hetekkel ezelőtt megkezdődött a lázas készülődés. A központban fontosnak tartják az ünnepekre való felkészülést, minden évben megtartják a farsangot, húsvétot, karácsonyt és egyéb ünnepeket. Hauler Magdolna, a központ vezetője elmondta, a központ legfőbb feladata a megelőzés, nem szabad hagyni, hogy az idősek depresszióba essenek vagy arra gondoljanak, hogy rájuk már nincs szükség. A közös tevékenységek, a központban eltöltött idő, mind azt a célt szolgálja, hogy az idősebbek is érezzék, hogy szükség van rájuk. Löchli Tündér Terézia, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet vezetőjének köszöntője után a központ tagjai bemutatták A Szent család lakást keres című betlehemes játékot. Az előadás után a megjelent egyházi vezetők — Orbán Mihály katolikus plébános, Korda Zoltán református lelkipásztor, Bolos Cristian ortodox pap — a karácsonyi ünnep fontosságára hívták fel a figyelmet. Jézussal meggazdagodva lehet csak igazi karácsonyunk, és mikor valaki egyedül érzi magát, gondoljon arra, hogy Jézus ott zörget szíve kapuján. Az eseményen a Reménység Központ közel százötven tagjából több mint nyolcvanan vettek részt a tegnapi közös ünneplésen, melyen magyar, román, német karácsonyi énekekkel tették még meghittebbé az ünnepi előadást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...