Karácsonyt ünnepeltek az idősek
Utoljára módositva: 2013-12-18 10:05:42

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által működtetett Reménység Központban kedden mutatták be a hagyományos karácsonyi előadást.

 

Ünnepi előadásra is sor került tegnap

A központot látogató idősek bemutatták A Szent család lakást keres című betlehemes játékot, melyre már hetekkel ezelőtt megkezdődött a lázas készülődés. A központban fontosnak tartják az ünnepekre való felkészülést, minden évben megtartják a farsangot, húsvétot, karácsonyt és egyéb ünnepeket. Hauler Magdolna, a központ vezetője elmondta, a központ legfőbb feladata a megelőzés, nem szabad hagyni, hogy az idősek depresszióba essenek vagy arra gondoljanak, hogy rájuk már nincs szükség. A közös tevékenységek, a központban eltöltött idő, mind azt a célt szolgálja, hogy az idősebbek is érezzék, hogy szükség van rájuk. Löchli Tündér Terézia, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet vezetőjének köszöntője után a központ tagjai bemutatták A Szent család lakást keres című betlehemes játékot. Az előadás után a megjelent egyházi vezetők — Orbán Mihály katolikus plébános, Korda Zoltán református lelkipásztor, Bolos Cristian ortodox pap — a karácsonyi ünnep fontosságára hívták fel a figyelmet. Jézussal meggazdagodva lehet csak igazi karácsonyunk, és mikor valaki egyedül érzi magát, gondoljon arra, hogy Jézus ott zörget szíve kapuján. Az eseményen a Reménység Központ közel százötven tagjából több mint nyolcvanan vettek részt a tegnapi közös ünneplésen, melyen magyar, román, német karácsonyi énekekkel tették még meghittebbé az ünnepi előadást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 20.
Ha jogi ügyekben kell döntenie, most is bátran hagyatkozhat csalhatatlan belső megérzésére. A megfelelő pillanatban tudni fogja, mi a helyes.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...