Karácsonyt ünnepeltek az idősek
Utoljára módositva: 2013-12-18 10:05:42

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által működtetett Reménység Központban kedden mutatták be a hagyományos karácsonyi előadást.

 

Ünnepi előadásra is sor került tegnap

A központot látogató idősek bemutatták A Szent család lakást keres című betlehemes játékot, melyre már hetekkel ezelőtt megkezdődött a lázas készülődés. A központban fontosnak tartják az ünnepekre való felkészülést, minden évben megtartják a farsangot, húsvétot, karácsonyt és egyéb ünnepeket. Hauler Magdolna, a központ vezetője elmondta, a központ legfőbb feladata a megelőzés, nem szabad hagyni, hogy az idősek depresszióba essenek vagy arra gondoljanak, hogy rájuk már nincs szükség. A közös tevékenységek, a központban eltöltött idő, mind azt a célt szolgálja, hogy az idősebbek is érezzék, hogy szükség van rájuk. Löchli Tündér Terézia, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet vezetőjének köszöntője után a központ tagjai bemutatták A Szent család lakást keres című betlehemes játékot. Az előadás után a megjelent egyházi vezetők — Orbán Mihály katolikus plébános, Korda Zoltán református lelkipásztor, Bolos Cristian ortodox pap — a karácsonyi ünnep fontosságára hívták fel a figyelmet. Jézussal meggazdagodva lehet csak igazi karácsonyunk, és mikor valaki egyedül érzi magát, gondoljon arra, hogy Jézus ott zörget szíve kapuján. Az eseményen a Reménység Központ közel százötven tagjából több mint nyolcvanan vettek részt a tegnapi közös ünneplésen, melyen magyar, román, német karácsonyi énekekkel tették még meghittebbé az ünnepi előadást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...