Karácsonyt ünnepeltek az idősek
Utoljára módositva: 2013-12-18 10:05:42

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által működtetett Reménység Központban kedden mutatták be a hagyományos karácsonyi előadást.

 

Ünnepi előadásra is sor került tegnap

A központot látogató idősek bemutatták A Szent család lakást keres című betlehemes játékot, melyre már hetekkel ezelőtt megkezdődött a lázas készülődés. A központban fontosnak tartják az ünnepekre való felkészülést, minden évben megtartják a farsangot, húsvétot, karácsonyt és egyéb ünnepeket. Hauler Magdolna, a központ vezetője elmondta, a központ legfőbb feladata a megelőzés, nem szabad hagyni, hogy az idősek depresszióba essenek vagy arra gondoljanak, hogy rájuk már nincs szükség. A közös tevékenységek, a központban eltöltött idő, mind azt a célt szolgálja, hogy az idősebbek is érezzék, hogy szükség van rájuk. Löchli Tündér Terézia, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet vezetőjének köszöntője után a központ tagjai bemutatták A Szent család lakást keres című betlehemes játékot. Az előadás után a megjelent egyházi vezetők — Orbán Mihály katolikus plébános, Korda Zoltán református lelkipásztor, Bolos Cristian ortodox pap — a karácsonyi ünnep fontosságára hívták fel a figyelmet. Jézussal meggazdagodva lehet csak igazi karácsonyunk, és mikor valaki egyedül érzi magát, gondoljon arra, hogy Jézus ott zörget szíve kapuján. Az eseményen a Reménység Központ közel százötven tagjából több mint nyolcvanan vettek részt a tegnapi közös ünneplésen, melyen magyar, román, német karácsonyi énekekkel tették még meghittebbé az ünnepi előadást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...