Karanténba kerülnek egy gyulafehérvári iskola Venetóból hazatérő diákjai
Utoljára módositva: 2020-02-23 21:31:08

Tizennégy napra karanténba fogják helyezni hazatértükkor az egyik gyulafehérvári középiskola több tucat tanulóját és tanárát, akik néhány nappal ezelőtt utaztak el az olaszországi Veneto tartományba, ahol több koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak az olasz hatóságok az elmúlt napokban, nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek vasárnap Nicolae Albu Fehér megyei prefektus.

A prefektus azt mondta, hogy eredetileg mindegyik személyt az otthonában akarták karanténba helyezni, mivel mind tünetmentesek, de később úgy döntöttek, hogy mindannyiukat egyetlen helyen fogják elhelyezni, egyelőre azonban még nem tudják, hol.

Biztosított azonban arról, hogy a gyerekek és tanárok megérkezéséig megtalálják a helyet, lehet, hogy egy tábort választanak ki. Becslése szerint a csoport vasárnap este ér Gyulafehérvárra.

‘Beszéltem az egyik kísérő tanárral, aki elmondta, hogy miután tudomásukra jutottak az esetek (több koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak a tartományban – szerk. megj.), kerülték az érintkezést az emberekkel és maszkot viseltek’ – magyarázta Nicolae Albu.

Alexandru Sinea, a megyei közegészségügyi igazgatóság ügyvezető igazgatója az Agerpres hírügynökségnek elmondta, 45 diákból és 6 kísérő tanárból áll a csoport, amely csütörtökön utazott el Olaszországba. A tervek szerint a csoport tagjainak még néhány napot ott kellett volna tölteniük, azonban az aggodó szülők a gyerekek mihamarabbi hazatérését kérték. A gyerekek a gyulafehérvári Regina Maria Művészeti Líceum tanulói.

Az egészségügyi hatóságok 14 napos karanténba fogják helyezni azokat a személyeket, akik az olaszországi Veneto és Lombardia tartományból érkeznek Romániába, és ha ezek a személyek nem tartják be a szabályokat, szankciókra számíthatnak, nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek vasárnap Adrian Streinu Cercel, a Matei Balş intézet vezetője.
AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 2.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...