Kárpátaljai kiállítók Szatmárnémetiben
Utoljára módositva: 2018-08-09 18:16:11

A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén kiállítás keretében mutatják be diplomamunkájukat a Kárpátaljai Képzőművészeti Főiskola és az Erdélyi Béla Képzőművészeti Szakközépiskola végzősei.

 

A tárlatmegnyitón Liuba Horvat részlegvezető köszöntötte az egybegyűlteket, többek között az ungvári küldöttség tagjait: Nevenik Iván rektort, Csucska Pável, Marina Szofilkánics és Dikun György tanárokat, ez utóbbi művész-tanár kollégái közreműködésével és áldozatos munkájának köszönhető a kiállítás létrejötte. Mint elhangzott, a két intézmény között már több mint 25 éves szakmai kapcsolat létezik, de nemrégiben együttműködési szerződést is aláírtak. Ennek jegyében jött létre a tegnap megnyílt kiállítás is, amelyen festményeket, fából készült alkotásokat, belsőépítészeti és környezettervezési munkákat láthatnak az érdeklődők. A rektor röviden bemutatta az általa vezetett intézményt, méltatva a kárpátaljai művészek tehetségét, munka- és emberszeretetét. További együttműködésben is gondolkodva a kárpátaljai küldöttség meghívta a szatmári művészeket, hogy kiállítás keretében mutatkozzanak be Kárpátalján, Ungváron. Például a Szatmár Megyei Múzeum által évek óta hagyományosan megszervezett Kis herceg tárlat is egyike lehet azoknak, amellyel biztos szívesen megismerkednének az ukrajnaiak is.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...