Kárpátaljai kiállítók Szatmárnémetiben
Utoljára módositva: 2018-08-09 18:16:11

A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén kiállítás keretében mutatják be diplomamunkájukat a Kárpátaljai Képzőművészeti Főiskola és az Erdélyi Béla Képzőművészeti Szakközépiskola végzősei.

 

A tárlatmegnyitón Liuba Horvat részlegvezető köszöntötte az egybegyűlteket, többek között az ungvári küldöttség tagjait: Nevenik Iván rektort, Csucska Pável, Marina Szofilkánics és Dikun György tanárokat, ez utóbbi művész-tanár kollégái közreműködésével és áldozatos munkájának köszönhető a kiállítás létrejötte. Mint elhangzott, a két intézmény között már több mint 25 éves szakmai kapcsolat létezik, de nemrégiben együttműködési szerződést is aláírtak. Ennek jegyében jött létre a tegnap megnyílt kiállítás is, amelyen festményeket, fából készült alkotásokat, belsőépítészeti és környezettervezési munkákat láthatnak az érdeklődők. A rektor röviden bemutatta az általa vezetett intézményt, méltatva a kárpátaljai művészek tehetségét, munka- és emberszeretetét. További együttműködésben is gondolkodva a kárpátaljai küldöttség meghívta a szatmári művészeket, hogy kiállítás keretében mutatkozzanak be Kárpátalján, Ungváron. Például a Szatmár Megyei Múzeum által évek óta hagyományosan megszervezett Kis herceg tárlat is egyike lehet azoknak, amellyel biztos szívesen megismerkednének az ukrajnaiak is.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...