Kárt okoznak az energiatolvajok
Utoljára módositva: 2014-08-13 10:33:14

 

Veszélyesek az improvizált szerelések

Az E.ON energiaszolgáltató tájékoztatásából kiderül, hogy az év első hat hónapjában 11 millió lejes kárt okoztak a gáz- és villanyáramtolvajok. Szatmár megyében 60 személyt értek tetten.
Az év első hat hónapjában 800 gáz- és 1400 áramtolvajt értek tetten az E.ON energiaszolgáltató munkatársai hazánkban, derül ki az cég szóvivőjének, Oana Demiannak a tájékoztatásából, akitől azt is megtudtuk, hogy az energiaszolgáltató cégnek okozott kár összértéke 10,7 millió lej, mely 21 millió kWh energia ellenértéke. Demian megkeresésünkre elmondta, Szatmár megyében az év első hat hónapjában 60 személyt értek tetten, akik illegálisan használtak földgázt, ám a gáztolvajok száma ennél magasabb lehet, hisz a szolgáltatónak csak a tetten ért személyekről van információja. A földgázszolgáltató adataiból kiderül, hogy az energiatolvajok száma növekedő tendenciát mutat, hisz idén eddig már 2200 esetet göngyölítettek fel a cég munkatársai, míg 2013-ban összesen 3700-at. Oana Demian elmondta, hogy az áram- vagy gázlopást a Büntető Törvénykönyv bűncselekménynek minősíti, ugyanakkor arra is felhívta a lakosság figyelmét, hogy a nem ellenőrzött vagy szakszerűtlenül beszerelt gázvezetékek fokozott balesetveszélyt is jelentenek. Az energialopás jelenségének megfékezése érdekében az E.ON munkatársai fokozott ellenőrzési akciót tartanak.
A cég szóvivője, Oana Demian érdeklődésünkre elmondta, hogy a romániai E.ON Csoport számára a földgáz- és villanyáram-fogyasztást mérő szerkezeteken történő, nem engedélyezett beavatkozások és a szakszerűtlen szerelések feltérképezése elsődleges feladatot jelent. Ezen cél elérése érdekében a vállalat munkatársai rendszeres terepmunkát végeznek, s igyekeznek kiszűrni az illegális hálózatokat. Oana Demian elmondta, hogy az áram- vagy gázlopást a Büntető Törvénykönyv bűncselekménynek minősíti, ugyanakkor arra is felhívta a lakosság figyelmét, hogy a nem szakszerű földgázvezeték-szerelés balesetveszélyt is jelent, a szolgáltatónak okozott anyagi kár mellett emberéletet is követelhet a nem megfelelően beüzemelt földgázzal működő szerkezet. A szakszerűtlenül kiépített hálózatok fokozott tűz- és robbanásveszélyt jelentenek, mely nemcsak az energiatolvajoknak okozhat kárt, hanem szomszédjaik ingatlanait is veszélyezteti, sőt az egész környéknek kellemetlenséget okozhat, hiszen baleset esetén mindenki földgáz/villanyáram nélkül maradhat. A sajtószóvivő arra kéri a fogyasztókat, ne fogadják el a különböző személyektől érkező „ajánlatokat”, melyek azzal kecsegtetnek, hogy minimális változtatással a hálózaton csökkenteni lehet a gáz- vagy áramfogyasztást, hiszen ezek is veszélyesek lehetnek. Végezetül Demian arra kéri a lakosságot, amennyiben tudomást szereznek földgáz- vagy villanyáramtolvajokról, értesítsék az E.ON szolgáltatót.


 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...