Kárt okoznak és balesetveszélyesek is a juhok
Utoljára módositva: 2013-12-18 09:02:32

Gondot okoznak az illegálisan legelő bárányok: hétfő este egy kamionsofőr belehajtott egy felügyelet nélküli juhnyájba Gencs határában, míg vasárnap egy nyáj sétált át a Decebal hídon.

 

Az illegálisan legelő juhnyájak sok gondot okoznak a szatmáriaknak

Az illegálisan legeltetett juhnyájak évek óta problémát jelentenek a lakosságnak. Az egyik probléma az, hogy jelentős kárt okoznak a mezőgazdasági területekben, míg máskor az úttesten haladva egyik legelőről a másikra, a közlekedésben okoznak fennakadást. Nem szokványos eset történt hétfő este 20.40 órakor, amikor a Nagykároly és Gencs közötti országúton egy 40 éves Szilágy megyei férfi nehézgépjárművét vezetve belehajtott egy felügyelet nélkül hagyott juhnyájba. Az incidens következtében 30 juh elpusztult, míg 50 állat megsérült. Az okozott kár értéke megközelítőleg 9000 lej. A helyszínelés ideje alatt rövid ideig állt a forgalom. A sofőr ellen gondatlanságból elkövetett károkozás miatt indítanak eljárást, míg a juhászt a nem megfelelően jelzett juhnyáj tereléséért és annak felügyelet nélkül hagyásáért megbírságolták. Ugyancsak tegnap került nyilvánosságra az egyik legnagyobb közösségi oldalon egy felvétel, melyből kiderül, hogy vasárnap este egy juhnyáj haladt át Szatmárnémetiben a Decebal hídon a Burgya-sarok irányából a Romana tér irányába, egy sávot teljesen elfoglalva. A felvétel tanúsága szerint egy rendőrautó eközben kelt át a hídon, azonban a rendőrök nem avatkoztak közbe. Szintén a juhnyájak illegális legeltetése volt a téma tegnap a prefektusi fogadóórán, két, Nagyréten élő személy azt panaszolta el a kormánybiztosnak, hogy F. Ioan juhnyája évek óta jelentős kárt okoz a termőföldjeiken. Annak ellenére, hogy egy vegyes bizottság is járt a helyszínen, semmilyen előrelépés nem történt az ügyben. Eugeniu Avram kormánybiztos elrendelte, hogy Liviu Tăut, a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség parancsnok-helyettese személyesen foglalkozzon a nagyréti lakosok ügyével, s a törvény előírásai alapján járjanak el a szabálysértőkkel. A juhnyájak vándorlásával kapcsolatosan Avram és Tăut elmondta, hogy a más megyéből érkező juhnyájak kísérői engedélyt kellene hogy kérjenek a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóságtól (DSVSA). Amennyiben a megyében tartott juhokat visznek egyik helyről a másikra, nincs szükség semmilyen típusú jóváhagyásra, azonban magántulajdonban levő telkeken nem haladhatnak át, és legkevésbé okozhatnak azokban kárt.

A Decebal hídon vasárnap áthaladó juhnyáj esetét kivizsgálják, az illegálisan legelő juhnyájakat őrző juhászokat és azok tulajdonosait pénzbírsággal sújthatják a rend őrei, azonban ellenük semmilyen eljárás nem indul, így a bíróságon nem kell felelniük a szabálysértésért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Tulipánláz
Ma, 15:00
A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A Lego Ninjago film
Ma, 17:00
Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 25.
A Mars a Szűz jegyében áll. Jelentőségteljes nap elébe néz. Végre felkínálkozik a várva várt lehetőség, közeleg az idő, amikor válthat, és valami új dologba kezdhet. Döntsön megfontoltan!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...