Kártérítést szeretnének az útért
Utoljára módositva: 2018-01-12 14:45:45

A nagymajtényi földgázfúrótorony-akció szerencsére sikeresen lezárult, anyagi vonatkozású „utórezgései” azonban mintha csak most kezdenének erősödni igazán — a Moftinu 1001 elnevezésű toronyhoz vezető mezei út állapota ugyanis jelentősen megromlott a húsznapos bevetés időtartama alatt végighaladó nehézjárművek (többtonnás és több tíz tonnás) súlya alatt és az élénk forgalom miatt, a majtényi polgármesteri hivatal pedig kártérítést szeretne a toronytulajdonos Serinus Energy lengyel cégtől.

„Nézze, annak a körülbelül két kilométeres útszakasznak az állapota nagyon megromlott, ami persze nem is csoda, amekkora forgalomnak és terheknek volt kitéve, s az „igénybevételt” csak tetézte a sok eső, a nedves időjárás. Ezt az útszakaszt is európai uniós pályázatból köveztük le, a munka átvétele pedig 2017 novemberében volt, a pályázatban szereplő összesen 16 kilométernyi mezei út rendbetételi-felújítási munkálatainak teljes átvétele azonban csak ezután következik A kivitelező máris jelezte, hogy a továbbiakban az érintett szakaszra nem vállalja sem a garanciát, sem a garanciális munkálatokat, hiszen nem az ő hibájából romlott meg az állaga — így azonban az egész 16 km-es beruházás végső átvételét sem lehet megejteni, ezt pedig a finanszírozóban vet(het) fel kérdéseket. Uniós pályázatokkal pedig nem lehet packázni, hiszen ad absurdum, extrém esetben még olyan is kikerekedhet: a kivitelező nem vállal garanciát, mert nem rendeltetésének megfelelő módon volt használva az út, s térítsük vissza a szakasz felújításának összegét. Mindenfajta ilyen irányú kellemetlenséget szeretnénk elkerülni, ezért a Serinus cég hamarosan Majtényba érkező képviselőjével és az útfelújítást végző kivitelezővel közösen ülünk le tárgyalni” — magyarázta lapunk megkeresésére David Gheorghe polgármester.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 18:50
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...