Kártérítést szeretnének az útért
Utoljára módositva: 2018-01-12 14:45:45

A nagymajtényi földgázfúrótorony-akció szerencsére sikeresen lezárult, anyagi vonatkozású „utórezgései” azonban mintha csak most kezdenének erősödni igazán — a Moftinu 1001 elnevezésű toronyhoz vezető mezei út állapota ugyanis jelentősen megromlott a húsznapos bevetés időtartama alatt végighaladó nehézjárművek (többtonnás és több tíz tonnás) súlya alatt és az élénk forgalom miatt, a majtényi polgármesteri hivatal pedig kártérítést szeretne a toronytulajdonos Serinus Energy lengyel cégtől.

„Nézze, annak a körülbelül két kilométeres útszakasznak az állapota nagyon megromlott, ami persze nem is csoda, amekkora forgalomnak és terheknek volt kitéve, s az „igénybevételt” csak tetézte a sok eső, a nedves időjárás. Ezt az útszakaszt is európai uniós pályázatból köveztük le, a munka átvétele pedig 2017 novemberében volt, a pályázatban szereplő összesen 16 kilométernyi mezei út rendbetételi-felújítási munkálatainak teljes átvétele azonban csak ezután következik A kivitelező máris jelezte, hogy a továbbiakban az érintett szakaszra nem vállalja sem a garanciát, sem a garanciális munkálatokat, hiszen nem az ő hibájából romlott meg az állaga — így azonban az egész 16 km-es beruházás végső átvételét sem lehet megejteni, ezt pedig a finanszírozóban vet(het) fel kérdéseket. Uniós pályázatokkal pedig nem lehet packázni, hiszen ad absurdum, extrém esetben még olyan is kikerekedhet: a kivitelező nem vállal garanciát, mert nem rendeltetésének megfelelő módon volt használva az út, s térítsük vissza a szakasz felújításának összegét. Mindenfajta ilyen irányú kellemetlenséget szeretnénk elkerülni, ezért a Serinus cég hamarosan Majtényba érkező képviselőjével és az útfelújítást végző kivitelezővel közösen ülünk le tárgyalni” — magyarázta lapunk megkeresésére David Gheorghe polgármester.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...