Kártérítést szeretnének az útért
Utoljára módositva: 2018-01-12 14:45:45

A nagymajtényi földgázfúrótorony-akció szerencsére sikeresen lezárult, anyagi vonatkozású „utórezgései” azonban mintha csak most kezdenének erősödni igazán — a Moftinu 1001 elnevezésű toronyhoz vezető mezei út állapota ugyanis jelentősen megromlott a húsznapos bevetés időtartama alatt végighaladó nehézjárművek (többtonnás és több tíz tonnás) súlya alatt és az élénk forgalom miatt, a majtényi polgármesteri hivatal pedig kártérítést szeretne a toronytulajdonos Serinus Energy lengyel cégtől.

„Nézze, annak a körülbelül két kilométeres útszakasznak az állapota nagyon megromlott, ami persze nem is csoda, amekkora forgalomnak és terheknek volt kitéve, s az „igénybevételt” csak tetézte a sok eső, a nedves időjárás. Ezt az útszakaszt is európai uniós pályázatból köveztük le, a munka átvétele pedig 2017 novemberében volt, a pályázatban szereplő összesen 16 kilométernyi mezei út rendbetételi-felújítási munkálatainak teljes átvétele azonban csak ezután következik A kivitelező máris jelezte, hogy a továbbiakban az érintett szakaszra nem vállalja sem a garanciát, sem a garanciális munkálatokat, hiszen nem az ő hibájából romlott meg az állaga — így azonban az egész 16 km-es beruházás végső átvételét sem lehet megejteni, ezt pedig a finanszírozóban vet(het) fel kérdéseket. Uniós pályázatokkal pedig nem lehet packázni, hiszen ad absurdum, extrém esetben még olyan is kikerekedhet: a kivitelező nem vállal garanciát, mert nem rendeltetésének megfelelő módon volt használva az út, s térítsük vissza a szakasz felújításának összegét. Mindenfajta ilyen irányú kellemetlenséget szeretnénk elkerülni, ezért a Serinus cég hamarosan Majtényba érkező képviselőjével és az útfelújítást végző kivitelezővel közösen ülünk le tárgyalni” — magyarázta lapunk megkeresésére David Gheorghe polgármester.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Predator - A ragadozó
Ma, 18:30
Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:30
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...