Katasztrófálisan játszott Brassóban a VSK
Utoljára módositva: 2018-01-17 20:29:41

Pocsék kezdés után gyenge játék jellemezte a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának a teljesítményét szerdán délután Brassóban, így Marius Dobă edző alakulata idénybeli negyedik vereségét is elszenvedte.

Bosszantóbb az, hogy az ellenfél együttes a szatmáriak gyenge játékát kihasználva húzta be a szezonbeli hetedik sikerét. Dan Calancea edző tanítványai ugyanis nem mutattak többen annál, mint amennyit tudnak, de ez elég volt 15. forduló mérkőzésén, hogy nyerjenek a bajnoki döntőre vágyó VSK ellen.

Az első negyed játéka mindent elárul a szatmáriak játékáról: tíz perc alatt 6 pont. Marina Solopova, Porchia Green, Marina Sfîrlea, Andra Mandache, Taneisha Harrison nyolcszor vették célba a kosarat a 6,25 méteres félkörön kívülről, de egyszer sem találtak be, közelről 15 százalékos pontossággal dobtak, és egyetlen szabálytalanságot sem sikerült kikényszeríteni az ellenfélből. Közben a brassóiak 20 pontot szereztek, és innen sejteni lehetett, hogy nem lesz örömtánc a végén.

A második negyed első támadásából Solopova ötödik távoli próbálkozása végre betalált, majd Harrison, Britany Miller és Green a 16. percig öt pontra hozta fel a VSK-t (25–20). De túoldalt Biljana Pesovic pillanatok alatt megfosztott a felzárkózási reményektől. Két tripla és két dupla után az Olimpia már tizenöttel vezetett (35–20). Jöttek Mandache első pontjai is, majd Kristina Baltic hozta fel a csapatát mínusz tizenháromra a szüntig (37–24).

A téli álmából felébredő VSK-t vártuk a második félidőben és úgy tűnt, hogy végre megérkezett Dobă csapata. Kevesebb hiba, jobb védekezés, pontosabb és rendezettebb támadások jelemezték a szatmári játékot, így a 25. percben már csak négy ponttal voltak az ellenfél mögött (44–40). Hamar kiderült azonbab, hogy ez csak egy pillanatnyi fellángolás volt, a negyed második fele ugyanis egy 4:2-es „sorozattal” zárult (48–42).

Az utolsó tíz perc elején Mandache triplája ismét visszahozta a szatmári reményeket (50–46), azonban ez is csak egy pillanatnyi fellángolás volt. Így azonban nem lehet meccset nyerni. A 37. percben tizenhat volt közte (66–50) és már itt éreztette a szatmári alakulat, hogy feladta a küzdelmet. Mandachénak még beakadt egy távoli találata a végére (69–62), viszont Dobának elképzelése sem volt, hogy lehetne megfogni ezt a meccset az utolsó másfél percben, mínusz hétről. A VSK szakvezetője nem is állította le a játékot, hagyta, hogy játékosai a saját elképzelésük szerint játszanak. Ez azonban nem vall egy olyan alakulatra, aki ebben az évben milliókat költ a közpénzből arra, hogy sok év szünet után elcsípjen egy bajnoki döntőt.

Most jön másfélhét szünet, amikor a szakmai stáb össze kell rázza a csapatot, mert a második hely megszerzése is egyre távolabbi álomnak tűnik ezzel a játékkal.

Nemzeti Liga, alapszakasz, 15. forduló

Brassói CSTBv Olimpia – Szatmárnémeti VSK 70–62 (20:6, 17:18, 11:18, 22:20).

Olimpia (pontok száma/lepattanók/gólpasszok): Pesovic (20/6/5), Al Ash Hab (2/2/1), Irimia (17/3/2), Handford (21/7/4), Higgins (8/13/1), Dumitrache (0/1/0), Kazlauskaite (2/1/0), Jez (0/4/3). Vezetőedző: Dan Calancea.

VSK (pontok száma/lepattanók/gólpasszok): Green (3/7/3), Sfîrlea (0/1/0), Mandache (15/7/1), Miller (10/7/2), Solopova (12/3/3), Harrison (20/8/3), Lazăr (0/0/2), Baltic (2/3/0). Vezetőedző: Marius Dobă.

Marosvásárhelyi UPM Sirius – Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 52–106

CSB Teleorman Alexandria – Temesvári SCM 72–69

Gyulafehérvári CS Universitatea – Kolozsvári Universitatea 58-60

Az Aradi FCC ICIM szabadnapos volt.

Az állás

Sepsi-SIC 26 pont/13 mérkőzés, 2. SZATMÁR 24/14, 3. Alexandria 21/13, 4. Gyulafehérvár 20/14, 5. Brassó 19/12, 6. Kolozsvár 18/13, 7. Arad 18/13, 8. Temesvár 17/13, 9. Marosvásárhely 14/13.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...