Kaunasban jártak a diákok
Utoljára módositva: 2012-05-15 15:35:14

A szatmárnémeti Johann Ettinger Német Líceum diákjainak és tanárainak egy csoportja a Milyen jól ismersz engem? (Wie gut kennstu du mich?) címet viselő Comenius program keretében nemrégiben részt vett a litvániai Kaunas városában tartott tevékenységen.

Diákok és tanárok egy csoportja vett részt a projekttalálkozón

A diákokat — Varga Evelin, Bodea Carina, Pop Jurj Andra, Csomai Cecilia, Deac Vlad és Moldovan Cezar — Moise Rodica, Reiz Maria, Kuki Zsolt és Székely Bogdan a felkészítő tanárok kísérték el.

Az említett projekt futamideje 2011 és 2013 között tart, abban négy ország — Romániából, Törökországból, Litvániából és Magyarországról — tanintézmény vesznek részt. A projekt keretében minden részt vevő iskola tanárai és diákjai az illető ország UNESCO által is elismert értékeiről gyűjtött adatokat, majd bemutatókat készítettek az országok hírességeiről, mesterségeiről, valamint hagyományairól is. A legutóbbi találkozó keretében a szervezők a közös munka mellett kirándulásokat szerveztek a résztvevők számára, valamint kiállításokat tekintettek meg. A szatmári diákok rövid műsorukban román és német népszokások révén igyekeztek bemutatni az országot. A találkozó jó alkalom volt arra is, hogy a diákok ismerkedjenek, barátkozzanak, valamint más országok nyelvén is tanultak pár szót.

A következő találkozót decemberben, Szatmárnémetiben tartják meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...