Kaviár és lencse — Szatmáron
Utoljára módositva: 2014-01-17 09:35:00

Nagy sikerű szilveszteri produkciójával vendégszerepel bérletcserés rendszerben Szatmárnémetiben a nagyváradi Szigligeti Színház. Az előadásra ma este 7 órától kerül sor.

 

 

A Harag György Társulat meghívására az olasz szerzőpáros, Giulio Scarnacci és Renzo Tarabusi 1956-ban írt, közkedvelt Kaviár és lencse című vígjátékát hozzák el a Körös-parti színház művészei. Az előadás szatmári bemutatójára január 17-én, 19 órai kerül sor a Szakszervezetek Művelődési Házában. Lendvai Zoltán rendező elmondása szerint a darabválasztásnál fontos szempont volt, hogy olyan mű kerüljön színpadra, amely jelentősen több értéket hordoz magában, mint a ma divatos bulvárdarabok. Ezenkívül a Kaviár és lencse azért is nagyszerű választásnak bizonyult, mert számtalan színes karakter van benne, így igen változatos, fordulatos előadás kerekedett belőle. Az előadás további különlegessége, hogy az eredeti, zene nélküli szövegváltozathoz Horváth Károly komponált muzsikát, kifejezetten ennek a produkciónak az igényeihez igazítva. Lendvai neve egyébként nem ismeretlen a szatmári közönség számára, hiszen korábban már rendezett a Harag György Társulatnál. Egressy Zoltán Portugálja, melyet 2003-ban vitt színre, igazi közönségsiker volt, sőt Háy János Senák című darabját, illetve Szomory Dezső Györgyike, drága gyermek című művét is ő állította színpadra. Az idei évadban pedig Henrik Ibsen klasszikusát, A nép ellenségét fogja megrendezni a társulatnál. A fergeteges vígjáték Leonida úrról és családjáról szól, aki abból él, méghozzá jól, hogy lakodalmakon és ünnepségeken degeszre tölti élelemmel különleges „rekeszes” kabátját, és előkelő ismerőseivel „szeretetligát” alapít, hogy ne csak jókat egyenek, hanem némi pénzhez is jussanak… A kisstílű szélhámos, Leonida Papagatto családját eddig hivatalos vendégeskedésekből tartotta el. Egy pezsgő-áztatta fogadás alkalmával, amikor éppen „ezredesi rangban” csent el az asztalokról ilyen-olyan finomságokat, nagy ívű ötlettől vezérelve megalapítja a Nápoly város szegényeit segélyező Szeretetligát. Ekkor még nem sejti, hogy élete legnagyobb bonyodalmába keveredett. Egy milliomosnő megkéri, hogy rejtse el fiát, akit gyilkossággal vádolnak. Leonida hazaviszi amúgy sem csendes házába a fiút — és egymást érik a váratlan események. De végül győz az élet és a szerelem.

Az előadás szereplői: Dimény Levente, Tóth Tünde, Fábián Enikő, Ababi Csilla, Szotyori József, ifj. Kovács Levente, Hajdu Géza, Kiss Csaba, Firtos Edit, Hunyadi István, Pál Hunor, Molnár Júlia, Meleg Vilmos, Csepei Róbert, Csatlós Lóránt és Varga Balázs. A produkció rendezője: Lendvai Zoltán, díszlet- és jelmeztervezője Florina Bellinda Vasilatos, ügyelője Vajda Zoltán, súgója Ţentea Katalin, hangosítói Zsurka József, Szanday Csongor, világosítói Nosz Botond, Nagy Imre, Kalló János, Bernád Eduárd.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 25.
Szívesen erőltetnéd a világot, hogy megtörténjen egy változás. De azt is észreveheted, hogy nincsenek eszközeid ahhoz, hogy ezt a változást létrehozd. Ez az ellentmondás erős frusztrációt jelent a számodra. Olyan frusztrációt, amelyet érdemes lenne kezelned, és amelyet érdemes lenne tudatosan megfigyelned.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 25.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...