×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Külföld

Kazah western nyitja meg az októberi Puszani Filmfesztivált

2019.09.04 - 14:16
Megosztas :
 • Kazah western nyitja meg az októberi Puszani Filmfesztivált

  Kazah westernnel nyílik meg a 24. Puszani Nemzetközi Filmfesztivál (BIFF) október elején Dél-Koreában - számolt be róla a Variety.com filmmagazin szerdán.

   

  A The Horse Thieves. Roads of Time (Lótolvajok) című filmet a kazah Jerlan Nurmuhambetov és a japán Takeba Lisza rendezte.

  "Bár közönségünk számára nem ismerős a kazah filmművészet, Kazahsztánban az elmúlt öt évben remek filmek készültek" - indokolta a választást a BIFF igazgatója, Dzsaj Dzseon.

  A Lótolvajok egy férfiről szól, aki lovakat visz a vásárra és a hazafelé vezető úton meggyilkolják. Nurmuhambetov volt a rendezője a Diófa című filmnek, amely 2015-ben elnyerte a Puszani Filmfesztivál Új áramlatok versenyszekciójának díját.

  A tíznapos dél-koreai filmfesztivál Lim De Hjung koreai rendező Dear Yoonhee című alkotásával zárul.

  A filmmustrán 85 ország 303 filmjét vetítik le. A válogatásban 120 világpremier és 20 nemzetközi premier szerepel.

  A szervezők bejelentették, hogy a Netflix The King című filmjét gálavetítésen mutatják be. A film egyik főszereplője, Timothée Chalamet is részt vesz majd a puszani premieren.

  A fesztivál World Cinema szekciójában a magyar Oscar-nevezést, Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjét is vetítik a mustra honlapja szerint.

  A Puszani Filmfesztivált október 3. és 12. között rendezik meg. A mustrán a tavaly Cannes-ban a Bolti tolvajok című filmjéért Arany Pálma-díjjal jutalmazott Kore-eda Hirokazu kapja meg az év ázsiai filmesének járó díjat. A japán rendező The Truth című filmje nyitotta meg az idei Velencei Filmfesztivált.

  Tavaly szintén japán filmes, Szakamoto Rjuicsi vehette át az év ázsiai filmesének díját.

   

  Cookie