Kedden érkeznek az Ica-dűnék vidékére
Utoljára módositva: 2019-01-07 14:40:59

Romániai idő szerint hétfő reggel 2 órakor hajtott fel az óceánparton fekvő limai Magdalena városrészben, a nyüzsgő Dakar-faluban felállított dobogóra a szatmárnémeti Gyenes Emánuel, aki novemberi vállműtéte ellenére rajthoz állt a Dakar-rali 41. kiírásán.

A műszaki csapatkíséret nélküli Malle Moto maratonkategóriába induló motoros legény kilencedik alkalommal vág neki a kéthetes sivatagi száguldásnak, amelynek első mért szakaszát hétfőn rendeztek meg Lima és Pisco között. 247 kilométer volt a bekötő szakasz és bemelegítésnek csupán 84 kilométer a speciális útvonal hossza, de a pilóták már ízelítőt kaptak a homokos talajból. Az Autonet Motorcycle Team 34 éves pilótája romániai idő szerint 17 óra után rajtol.

Kedden az első kemény sivatagi szakaszt rendezik Pisco és San Juan de Marcona között 211 km a bekötő szakasz. „Cseles” terepen zajlik majd 342 kilométeres speciális, ugyanis a magas hőmérsékleti értékek mellett a sivatagi homok szemcsésebb lesz. Ez elsősorban az autóknak jelenthet gondot, ezért a versenybírók úgy döntöttek, hogy a négykerekűek vezetik fel a mezőnyt. Ez nehezíti viszont a motorosok dolgát, hiszen az autók által hagyott nyomokba kell haladjanak. A rajtsorrendet viszont a hétfői eredmények határozzák meg.

Peru egyébként 2012-ben csatlakozott a Dakar-rali országaihoz – abban az évben ott ért véget a verseny, Mani pedig a 39. helyen zárt. Egy évvel később az ünnepélyes rajtceremóniát tartották ott – erről már hiányzott a szatmári motoros –, ami után a versenyzők az Ica-dűnékkel találták szembe magukat, ami abszolút nem volt könnyű falat. Öt év kihagyás után 2018-ban került vissza az útvonalba a perui sivatag, az idén pedig dörzsölhetik a tenyerüket a dűnespecialisták, hiszen az egész verseny Peruban zajlik. Ráadásul kedden megérkezik a mezőny az Ica-dűnék vidékére…

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 21:10
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...