Kedvcsináló a várfesztiválhoz
Utoljára módositva: 2018-07-20 20:33:07

Pénteken Szatmárnémetiben vonultak fel az erdődi várfesztiválon részt vevő lovagi rendek, a rendezvény szombaton és vasárnap zajlik Erdődön.

Kezdetét vette az Erdődön immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő középkori várfesztivál, amelynek helyszíne az erdődi vár, valamint a vár mellett lévő park. Mivel a rendezvény egyik célja, hogy turistákat vonzzon a városba, a lovagok immár második éve Szatmárnémetiben is felvonultak a régi és az új főtéren, majd a szakszervezetek művelődési háza előtt mutattak be lovagitorna-jeleneteket. A rendezvényre az ország több városából érkeztek egyesületek, amelyek ahol csak tehetik, népszerűsítik a lovagi szokásokat, a lovagi életmódot, és igyekeznek elmagyarázni a lovagkorra jellemző sajátosságokat. A lovagok élete a valóságban nem volt olyan, mint amilyennek regényekből és filmekből ismerjük, sokat küzdöttek, különös életet éltek. Az, amit ma is érdemes megtanulni tőlük, nem más, mint a fegyelem, a tiszteletadás, az őszinteség és a közösséghez való ragaszkodás. Szombaton és vasárnap egész napos műsor várja az érdeklődőket Erdődön. Lesznek lovagi bemutatók, versenyek és koncertek, s a programok nagy része a korabeli szokásokat idézi majd.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...