Kedvcsináló a várfesztiválhoz
Utoljára módositva: 2018-07-20 20:33:07

Pénteken Szatmárnémetiben vonultak fel az erdődi várfesztiválon részt vevő lovagi rendek, a rendezvény szombaton és vasárnap zajlik Erdődön.

Kezdetét vette az Erdődön immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő középkori várfesztivál, amelynek helyszíne az erdődi vár, valamint a vár mellett lévő park. Mivel a rendezvény egyik célja, hogy turistákat vonzzon a városba, a lovagok immár második éve Szatmárnémetiben is felvonultak a régi és az új főtéren, majd a szakszervezetek művelődési háza előtt mutattak be lovagitorna-jeleneteket. A rendezvényre az ország több városából érkeztek egyesületek, amelyek ahol csak tehetik, népszerűsítik a lovagi szokásokat, a lovagi életmódot, és igyekeznek elmagyarázni a lovagkorra jellemző sajátosságokat. A lovagok élete a valóságban nem volt olyan, mint amilyennek regényekből és filmekből ismerjük, sokat küzdöttek, különös életet éltek. Az, amit ma is érdemes megtanulni tőlük, nem más, mint a fegyelem, a tiszteletadás, az őszinteség és a közösséghez való ragaszkodás. Szombaton és vasárnap egész napos műsor várja az érdeklődőket Erdődön. Lesznek lovagi bemutatók, versenyek és koncertek, s a programok nagy része a korabeli szokásokat idézi majd.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...