Kedvcsináló a várfesztiválhoz
Utoljára módositva: 2018-07-20 20:33:07

Pénteken Szatmárnémetiben vonultak fel az erdődi várfesztiválon részt vevő lovagi rendek, a rendezvény szombaton és vasárnap zajlik Erdődön.

Kezdetét vette az Erdődön immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő középkori várfesztivál, amelynek helyszíne az erdődi vár, valamint a vár mellett lévő park. Mivel a rendezvény egyik célja, hogy turistákat vonzzon a városba, a lovagok immár második éve Szatmárnémetiben is felvonultak a régi és az új főtéren, majd a szakszervezetek művelődési háza előtt mutattak be lovagitorna-jeleneteket. A rendezvényre az ország több városából érkeztek egyesületek, amelyek ahol csak tehetik, népszerűsítik a lovagi szokásokat, a lovagi életmódot, és igyekeznek elmagyarázni a lovagkorra jellemző sajátosságokat. A lovagok élete a valóságban nem volt olyan, mint amilyennek regényekből és filmekből ismerjük, sokat küzdöttek, különös életet éltek. Az, amit ma is érdemes megtanulni tőlük, nem más, mint a fegyelem, a tiszteletadás, az őszinteség és a közösséghez való ragaszkodás. Szombaton és vasárnap egész napos műsor várja az érdeklődőket Erdődön. Lesznek lovagi bemutatók, versenyek és koncertek, s a programok nagy része a korabeli szokásokat idézi majd.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...