Kedvcsinálónak szánják
Utoljára módositva: 2014-09-09 13:27:17

Több szervezet összefogásának eredményeként zajlik Szatmárnémetiben február és október között az a felzárkóztatási program, amelyből a hajléktalanokat felkaroló szatmárnémeti Stea Egyesület és az Orange Alapítvány oroszlánrészt vállalt. A két civil szervezet által szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből kiderül, hogy eddig több mint 150 gyermek vett részt a megyeközpontban szervezett felzárkóztatási programban. Ennek célja, hogy a szegénységben vagy mélyszegénységben élő gyermekek is minél korábban bekapcsolódjanak az óvodai és iskolai oktatásba. Az önkéntesek több, inkább szegények által lakott városrészben rendezték be hosszabb-rövidebb időszakra a sátraikat, s ezekben kedvcsinálóként az óvodai és elemi oktatásra jellemző tevékenységekbe vonták be a szociálisan hátrányos helyzetben élő gyermekeket és természetesen ezek szüleit is. Például: rajzolás, gyurmázás, de aki kedvet kapott hozzá, írást és olvasást is tanulhatott. Aki megunta a foglalkozásokon való részvételt, az társasjátékozhatott vagy egyéb szabadidős tevékenységben vehetett részt. A sport sem maradhatott ki a programból, a futballozásra és kosárlabdázásra is kínáltak lehetőséget.

 

Szülőkkel is

 

Az év második hónapja óta eltelt időben pontosan 158 gyermek vett részt a programokban, és 46 szülővel beszélgettek el az önkéntesek arról, hogyan foglalkozhatnának többet és jobban gyermekeikkel. Az Unio Stadion alatt 63 gyermeket és fiatalt, a Szamos folyó jobb oldalán összeeszkabált viskók környékén 11 gyermeket, Szatmárzsadányban 84 gyermeket sikerült bevonni a programokba. Mint a Stea Egyesület, illetve az Orange Alapítvány közleményét aláíró Diana Bretan és Andrei Henciu tájékoztatásából kiderül, a projekt költségvetése 53 274 lej, melyből 30 260 lejt az Orange Alapítvány biztosít. A fennmaradó összeget az egyesület partnerei — a Grenoble Isere Romania és Solidarité Enfance Roumanie (Franciaország), Popica Onlus (Olaszország) és a Szatmárnémeti Helyi Tanács Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) — által biztosítja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...