Kegyelemtörténetek a hétköznapokban
Utoljára módositva: 2019-02-17 18:57:17

„Legyetek bátrak megszólítani társaitokat, merjetek őszinték lenni, ne féljetek attól, hogy sebezhetők lesztek, ha megosztjátok gondolataitokat!” — mondta Schönberger Jenő püspök.

A szatmárnémeti Szent István teremben találkoztak február 16-án a Szatmár, Erdőd és Ugocsa esperesi kerületek plébániáin működő hitmélyítő találkozók csoportvezetői, hogy beszámoljanak az eltelt év történéseiről, tapasztalatairól, valamint felkészítést kapjanak az idei témák levezetéséhez.

Együttlétük elején mindannyian felidéztek egy olyan történetet a közelmúltból, amely a kegyelem életükben működő valóságára mutatott rá, majd áttekintették a 2019-ben a családra, felnőttekre és hivatásra vonatkozó mappák tartamát, súlypontjait, a feldolgozás módszereit.

Schönberger Jenő püspök is részt vett a rendezvényen, aki megköszönte munkájukat, és kérte őket, hogy nyissanak a kegyelem felé, adják tovább a gondolatokat, engedjék, hogy azok másokat is megérinthessenek. Mint mondta, a plébániai találkozókon nekik kell a kezükben tartaniuk az irányt, de ahhoz, hogy ezt megtehessék, előzetesen jól fel kell hogy készüljenek az adott témákból. „Legyetek bátrak megszólítani társaitokat, merjetek őszinték lenni, ne féljetek attól, hogy sebezhetők lesztek, ha megosztjátok gondolataitokat!” — tette hozzá.

A hitmélyítő találkozók csoportvezetői ezután szentírási üzenetek alapján elmélkedtek, majd a felnőttekre vonatkozó téma vonalán folytattak eszmecserét — keresték a felnőttkor jellemzőit, kihívásait, illetve az Isten-kapcsolat megvalósulásának az eszközeit önmaguk és környezetük szükségleteinek tükrében. A beszélgetésekben újra és újra megjelentek olyan történetek, amelyek a kegyelem megvalósulására adtak bizonyságot elmondóik életében vagy a velük kapcsolatban álló emberek életében. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye hosszú lelkigyakorlatán, a plébániai és lelkiségi közösségekben megvalósuló hitmélyítő találkozóin is sokan megvallják, hogy a kegyelem a hétköznapokban mindenhol tetten érhető, csak észre kell venni, mennyi alkalommal megmutatkozik Isten szeretete.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 25.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...