Kegyelemtörténetek a hétköznapokban
Utoljára módositva: 2019-02-17 18:57:17

„Legyetek bátrak megszólítani társaitokat, merjetek őszinték lenni, ne féljetek attól, hogy sebezhetők lesztek, ha megosztjátok gondolataitokat!” — mondta Schönberger Jenő püspök.

A szatmárnémeti Szent István teremben találkoztak február 16-án a Szatmár, Erdőd és Ugocsa esperesi kerületek plébániáin működő hitmélyítő találkozók csoportvezetői, hogy beszámoljanak az eltelt év történéseiről, tapasztalatairól, valamint felkészítést kapjanak az idei témák levezetéséhez.

Együttlétük elején mindannyian felidéztek egy olyan történetet a közelmúltból, amely a kegyelem életükben működő valóságára mutatott rá, majd áttekintették a 2019-ben a családra, felnőttekre és hivatásra vonatkozó mappák tartamát, súlypontjait, a feldolgozás módszereit.

Schönberger Jenő püspök is részt vett a rendezvényen, aki megköszönte munkájukat, és kérte őket, hogy nyissanak a kegyelem felé, adják tovább a gondolatokat, engedjék, hogy azok másokat is megérinthessenek. Mint mondta, a plébániai találkozókon nekik kell a kezükben tartaniuk az irányt, de ahhoz, hogy ezt megtehessék, előzetesen jól fel kell hogy készüljenek az adott témákból. „Legyetek bátrak megszólítani társaitokat, merjetek őszinték lenni, ne féljetek attól, hogy sebezhetők lesztek, ha megosztjátok gondolataitokat!” — tette hozzá.

A hitmélyítő találkozók csoportvezetői ezután szentírási üzenetek alapján elmélkedtek, majd a felnőttekre vonatkozó téma vonalán folytattak eszmecserét — keresték a felnőttkor jellemzőit, kihívásait, illetve az Isten-kapcsolat megvalósulásának az eszközeit önmaguk és környezetük szükségleteinek tükrében. A beszélgetésekben újra és újra megjelentek olyan történetek, amelyek a kegyelem megvalósulására adtak bizonyságot elmondóik életében vagy a velük kapcsolatban álló emberek életében. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye hosszú lelkigyakorlatán, a plébániai és lelkiségi közösségekben megvalósuló hitmélyítő találkozóin is sokan megvallják, hogy a kegyelem a hétköznapokban mindenhol tetten érhető, csak észre kell venni, mennyi alkalommal megmutatkozik Isten szeretete.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 18:00
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...