Kelemen: az RMDSZ támogatni fogja Eckstein jelölését a nép ügyvédje tisztségre
Utoljára módositva: 2019-05-31 10:32:22

Az RMDSZ támogatni fogja Eckstein-Kovács Péter jelölését a nép ügyvédje tisztségre, jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök csütörtökön, Kolozsváron tartott sajtótájékoztatója keretében.

 

Arra a kérdésre, hogy mi az RMDSZ álláspontja Eckstein-Kovács Péter esetleges kijelöléséről a nép ügyvédje tisztségre, Kelemen elmondta, hogy Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség elnöke tájékoztatta őt az alakulat javaslatáról egy beszélgetésük során.

 

‘Dan Barna tájékoztatott erről egy telefonbeszélgetésünk során. Elmondta, hogy ez az ő javaslatuk, és mit gondolok én erről. Azt mondtam, hogy támogatni fogjuk. Ez a mi álláspontunk. Eckstein jó miniszter volt, rendkívül jó polgármester-jelölt is volt (Kolozsváron – szerk. megj.), jó tanácsosa volt Băsescunak, tehát jó Ombudsman is lesz, megkapja szavazatainkat. A többi, a kritikák, nem számítanak. Természetesen támogatni fogjuk’ – mondta Kelemen.

 

Eckstein-Kovács Péter az RMDSZ alapító tagja és szenátora volt, azonban múlt év júniusában úgy döntött, kilép az alakulatból.

 

‘Az RMDSZ-nek az igazságügyi törvényekhez való hozzáállásával telt be a pohár. Megszavazták a büntetőeljárási törvénykönyv módosításait az RMDSZ voksaival, hogy csak egy dolgot említsek. És a PSD-vel való cinkosság is elfogadhatatlan számomra’ – mondta akkor Eckstein.

 

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) Eckstein-Kovács Pétert jelölte csütörtökön a nép ügyvédje tisztségre. Adrian Wiener, az USR felsőházi frakcióvezetője, azt kérte Călin Popescu-Tăriceanutól, a szenátus elnökétől, hogy gyorsítsa meg az eljárást a nép ügyvédjének kinevezéséről, tekintve, hogy Victor Ciorbeának, aki legutóbb töltötte be ezt a tisztséget, április 15-én lejárt a mandátuma.

 

A nép ügyvédjét a két ház együttes ülésén ötéves mandátumra nevezik ki.

AGERPRES/(RO- szerző: Elena STANCIU, szerkesztő: Marius FRĂŢILĂ, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...