Kelemen: bizonytalanságot érzek a bizalmatlansági indítvány sikerével kapcsolatban
Utoljára módositva: 2019-10-02 16:17:18

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség törvényhozói meg fogják szavazni a bizalmatlansági indítványt, de bizonytalanságot érez annak sikerével kapcsolatban, mert sok parlamenti képviselő külföldi kiszálláson van, és nem biztos, hogy sikerül hazatérniük szombatra – nyilatkozta Temesváron Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

Kelemen sajtótájékoztatón fejtette ki, hogy tudomása szerint sok törvényhozó Brüsszelben van kiküldetésben, és nem fognak tudni hazaérni, mert nem volt tudomásuk arról, hogy szombatra időzítik a parlamenti szavazást a bizalmatlansági indítványról. ’237 aláírás van, és ha 233 szavazatra van szükség, ez azt jelenti, hogy ha 5 ember hiányzik, már vége’ – mondta a szövetségi elnök, hozzátéve, bizonytalannak érzi az indítvány kimenetelét.

Úgy vélekedett, a beadvány sikere esetén nagy esélye van az elsőként javasolt miniszeterelnök-jelöltnek, és a Nemzeti Liberális Párt ‘egyszer csak felébredhet, hogy kormányon van’. ‘Egy kisebbségi kormány nagyon könnyen megbuktatható. De nagyon jól is kormányozhat, ha figyelmesen és felelősségteljesen teszi, nem bocsátkozik politikai kalandokba’ – mondta Kelemen Hunor.

Arról is kifejtette véleményét, hogy a bizalmatlansági indítványt igen megkésve nyújtotta be az ellenzék. Szerinte ennek már szeptember másodikán, vagyis a parlamenti ülésszak első napján meg kellett volna történnie. ‘Ha van ebben politikai ráció, akkor az nem lehet más, csak az, hogy a választási kampányhoz minél közelebb eső időpontban nyújtsák be’ – fogalmazott az RMDSZ elnöke.

Véleménye szerint a jelenlegi kormány bukása esetén politikai és nem szakértői kormányra lesz szüksége az országnak, amely nem sürgősségi rendeletekkel kormányoz, és amely előkészíti a 2020-as évi helyhatósági és parlamenti választásokat, illetve változtat a költségvetés szerkezetén, és nem növeli az államadósságot.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...