Kelemen H.: Először választottunk egy közép-európai országból elnököt az Európai Néppárt élére
Utoljára módositva: 2019-11-21 13:29:05

Olyan elnököt választottak az Európai Néppárt (EPP) élére, aki ismeri a kelet-európai régió problémáit – nyilatkozta szerda este Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, miután a párt zágrábi kongresszusán Donald Tusk volt lengyel miniszterelnököt választották elnöknek.

 

‘Először választottunk egy közép-európai országból elnököt az Európai Néppárt élére! A lengyelországi Donald Tusk ismeri a régió problémáit. Bízom benne, hogy nyitott és megértő vezetője lesz az ernyőszervezetnek, amely nagyon határozottan meg tudja különböztetni magát mind a szocialistáktól, mind a liberálisoktól. Abban is bízom, hogy Donald Tusk a Minority SafePack-et, az őshonos kisebbségek védelmét támogatni fogja, ahogy ezt tette eddig is’ – idézi Kelement az RMDSZ közleménye.

 

Tusk volt az egyetlen jelölt, 491 támogató és 37 ellenszavazatot kapott.

 

A lengyel politikus, aki az EPP 1976-os alapítása óta a párt első kelet-európai elnöke, Joseph Daul utódja lesz. Az EPP-nek eddig két belga (Leo Tindemans és Wilfried Martens), egy holland (Piet Bukman), egy francia (Joseph Daul) és egy luxemburgi (Jacques Santer) elnöke volt.

AGERPRES/(HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...