Kelemen Hunor: Az országnak politikai kormányra van szüksége
Utoljára módositva: 2020-02-26 15:35:00

Az előre hozott választást le kell venni a napirendről, most politikai kormányra van szüksége Romániának, amelyhez megfelelő támogatottság is társul – idézi Kelemen Hunort, az RMDSZ szövetségi elnökét a szövetség szerdai közleménye.

Ebben kifejti: az RMDSZ szerint olyan koalíciós kormányra van szükség, amely egyensúlyt teremt a gazdaságban, és elsődleges feladatának tekinti a koronavírus-járvány megelőzését.

‘A járvány sajnos elérte az ország határait, ebben a helyzetben pedig semmi sem lehet előrébb való az egészségnél. Ezt az álláspontot fogjuk képviselni a délutáni államelnöki konzultáción. Nem csúszómászó kormányt akarunk, hanem olyat, amely lábra tud állni! Nem technokrata kormányt akarunk, hanem olyat, amelyet felelősségre lehet vonni. És az előre hozott választást is csak abban az esetben tudjuk támogatni, ha az emberek előbb biztonságban érzik magukat, és egészségükre semmi sem jelent veszélyt’ – hangsúlyozta a közlemény szerint Kelemen Hunor.

Klaus Iohannis államfő kormányalakítási tárgyalásokra hívta szerdára a Cotroceni-palotába a parlamenti pártok képviselőit.
AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 2.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...