Kelemen: Köszönjük a bizalmat; erős hangunk lesz az EP-ben
Utoljára módositva: 2019-05-27 06:46:38

Az exit poll eredmények azt jelzik, hogy a romániai magyarságnak erős hangja lesz az Európai Parlamentben – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök a vasárnapi urnazárást követően, hozzátéve, határozott, kiegyensúlyozott álláspontot fognak képviselni a következő öt évben is: továbbvisszik az őshonos kisebbségek védelmének útépítését és beleszólnak az Unió reformjába.

Kelemen rámutatott: ha az exit poll eredményeket a szavazatszámlálás is visszaigazolja, 440 és 460 ezer között lehet a szövetségre leadott voksok száma. ‘Ezt egy nagyon jó eredménynek tartjuk. Legutóbb a 2016-os parlamenti választáson értünk el hasonló eredményt, ami jóval több, mint 2014-ben, az európai parlamenti választáson’ – idézi az elnököt a szövetség közleménye.

 

Kelemen Hunor köszönetet mondott mindazoknak, akik az RMDSZ-re szavaztak és támogatták a szövetséget. ‘Köszönjük azoknak, akik bizalmukkal felénk fordultak, hiszen ez egy nagyon nehéz választás volt, magas részvétellel. Köszönjük, hogy az elmúlt hónapokban egy-egy kézfogással vagy egy-egy mondattal biztattak’ – fogalmazott.

 

A szövetségi elnök kijelentette: az Uniónak változnia kell, az Unió változni fog. ‘Szükség van arra, hogy az etnikai őshonos kisebbségeknek védelmet nyújtson. De legalább ennyire szükség van arra, hogy növekedjen a jólét, biztonságban legyenek az emberek. Bízunk benne, hogy meghallják a hangunkat, és találunk szövetségeseket az Európai Unióban is. Építjük az utat, ahogy eddig tettük, mert erre van szükség ahhoz, hogy biztonságban, gazdasági jólétet tervezve, az etnikai identitásunkat megőrizve élhessünk szülőföldünkön’ – nyomatékosította. AGERPRES/(szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:35
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...