Kelemen: Köszönjük a bizalmat; erős hangunk lesz az EP-ben
Utoljára módositva: 2019-05-27 06:46:38

Az exit poll eredmények azt jelzik, hogy a romániai magyarságnak erős hangja lesz az Európai Parlamentben – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök a vasárnapi urnazárást követően, hozzátéve, határozott, kiegyensúlyozott álláspontot fognak képviselni a következő öt évben is: továbbvisszik az őshonos kisebbségek védelmének útépítését és beleszólnak az Unió reformjába.

Kelemen rámutatott: ha az exit poll eredményeket a szavazatszámlálás is visszaigazolja, 440 és 460 ezer között lehet a szövetségre leadott voksok száma. ‘Ezt egy nagyon jó eredménynek tartjuk. Legutóbb a 2016-os parlamenti választáson értünk el hasonló eredményt, ami jóval több, mint 2014-ben, az európai parlamenti választáson’ – idézi az elnököt a szövetség közleménye.

 

Kelemen Hunor köszönetet mondott mindazoknak, akik az RMDSZ-re szavaztak és támogatták a szövetséget. ‘Köszönjük azoknak, akik bizalmukkal felénk fordultak, hiszen ez egy nagyon nehéz választás volt, magas részvétellel. Köszönjük, hogy az elmúlt hónapokban egy-egy kézfogással vagy egy-egy mondattal biztattak’ – fogalmazott.

 

A szövetségi elnök kijelentette: az Uniónak változnia kell, az Unió változni fog. ‘Szükség van arra, hogy az etnikai őshonos kisebbségeknek védelmet nyújtson. De legalább ennyire szükség van arra, hogy növekedjen a jólét, biztonságban legyenek az emberek. Bízunk benne, hogy meghallják a hangunkat, és találunk szövetségeseket az Európai Unióban is. Építjük az utat, ahogy eddig tettük, mert erre van szükség ahhoz, hogy biztonságban, gazdasági jólétet tervezve, az etnikai identitásunkat megőrizve élhessünk szülőföldünkön’ – nyomatékosította. AGERPRES/(szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...