Kényelmes, élhetetlen világ
Utoljára módositva: 2018-09-25 14:41:54

Kényelmessé vált a világ: nemcsak fizikailag, de szellemileg is. A fizikai kényelmességet a gépek, a szellemit az internet eredményezi. Lassan ott tart az ember, hogy saját magával sem tud lépést tartani, nemhogy a világgal. Pedig sokan választják munka helyett a tanulást. Sokan próbálnak megszerezni egy-két vagy akár több diplomát ahelyett, hogy szakmát, mesterséget vagy hivatást választanának. Nagyot zuhant a diplomák értéke. Nagyon sok ember öt diplomával sem fejlődőképes. Ma már az a fajta tanulás eredményes, amelyik segít a fejlődésben, a változások megtapasztalásában. Ma már sok ismeretet meg lehet szerezni az internet segítségével, de tudni kell: az igazi tudás a saját tapasztalat.

Kényelmessé vált a világ: nemcsak a gépek, de a közömbösség miatt is. A legtöbb ember a fogyasztói társadalom mámorában él. Küzd az anyagi javak megszerzéséért, az anyagi jólét megteremtéséért, közben pedig elfelejt élni, és felemészti önmagát. Ritka az olyan ember, aki felelősséget vállal. A gépek világában elvész az ember. Ahhoz, hogy valóban megmaradjunk emberként, önmagunkat kell megváltani. A közömbösség oda vezetett, hogy felelőtlen döntések sorozatát hozta meg az ember, ezzel a nehéz helyzettel állította szembe önmagát. Az emberi közömbösség oda vezetett, hogy teljesen figyelmen kívül maradt: minden tettnek, gondolatnak és érzelemnek következménye van. A következményekért pedig felelni kell. A sokdiplomások nem tanulnak önismeretet, konfliktuskezelést… Az iskolákban nincsenek boldogságórák. A nevelők és oktatók nem hívják fel a figyelmet a belső harmónia megteremtésének, a jelen pillanat megélésének a fontosságára.

Kényelmessé vált a világ: nem csupán a jólétben, a lemondásban is. Most ott tartunk, hogy a kényelemből keressük a kiutat. A tehetetlenségben feléledt a tenni akarás gondolata és érzése. Az értelmetlen rohanás helyett jobb lenne az értelmes élet. Jobb lenne, ha tudnánk, hogy mi az, mert sajnos az ember megfeledkezik arról, hogy miért él és mit akar elérni az életében. Mindig ott visszhangzik a „miért?” kérdés, de úgy tesz, mintha ez a kérdés nem neki szólna. Ameddig nem neki szól, amíg nincs válasz a „miért?”-re, addig nincs kiút az értelmetlenségből, a céltalan rohanásból, a bezártságból, az érzéstelenségből és a tudatlanságból. Addig lehet hinni, hogy kényelmes a világ, de meg lehet tapasztalni, hogy nem élhető.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...