Kényszerházasságból lehet szerelem?
Utoljára módositva: 2014-03-03 09:30:13

Az RMDSZ Szövetségi Küldöttek Tanácsa ma dönt arról, hogy érdekvédelmi szervezetünk vállal-e kormányszerepet a harmadik Ponta-kormányban. RMDSZ-es politikusok nyilatkozták a napokban, hogy hivatalos felkérést még nem kapott az érdekvédelmi szervezet, Ponta csak annyit mondott, hajlandó tárgyalni, de a részletekről csak később. A tárgyalások és az alkudozások kulisszák mögött zajlanak, azok az SZKT-tagok, akik ma Marosvásárhelyre utaznak, semmit sem tudnak az egészről, közülük többen várják a felső utasításokat, hogy igennel vagy nemmel kell szavazni. Hosszú idő kell még elteljen, amíg világosan fogjuk látni, hogy az RMDSZ kormányon belül vagy kormányon kívül tud többet tenni a magyarság érdekeinek érvényesítéséért, addig mindenki a maga módján érvel. Ha most az SZKT igennel szavaz, lényegében mit tesz? A maga öt százalékával támogatja a Victor Ponta által vezetett Szociáldemokrata Pártot, amelyik 2012-ben, egy népfelkelésbe burkolt puccsal került hatalomra. Az RMDSZ-t előtte többször felkérték a támogatásra, kormányzási lehetőséget is ígértek számára, de akkor nem kellett. Az azóta mostanig kormányzó USL megpróbálta szétzúzni a jogállamiság alapjait, egy olyan igazságügyi rendszert próbált kialakítani, amely elnézően bánt a korrupció bűnébe esett vezérekkel és azok embereivel. De sorolhatnánk azokat a magyargyűlölő és magyarellenes intézkedéseket is, amelyek mély sebeket szúrtak a magyarságba. Igazat adok azoknak, akik azt állítják, hogy a politika a kompromisszumok művészete, eredményeket elérni csak a parlamentben és a kormányban, azaz hatalmi közegekben lehet. A kérdés az: milyen hitele van annak a pártnak, amelyiket egy plágiummal gyanúsított miniszterelnök vezet, és milyen elvszerűség várható el azoktól a pártoktól, amelyeknek a fő mozgatói Voiculescu és Oprea? És amire talán most kevesen gondolnak, az új ellenzék se fog belenyugodni a sorsába, Traian Băsescu is keveri a kártyát, hogy elkezdhesse osztogatni a lapokat. Reménykedjünk abban, hogy kényszerházasságból is érlelődhet szerelem.

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 19.
Most tisztázhatja azokat a problémákat barátaival vagy ismerőseivel, amelyek érzése szerint a mostani félreértéseket generálták.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...