Képességfelmérő vizsga: 69,58%-os sikerességi arány
Utoljára módositva: 2018-06-19 20:40:02

Az országos átlaghoz képest gyengébben teljesítettek a Szatmár megyei nyolcadikosok az idei országos képességfelmérőn. Színtízes átlagot két diák ért el csak el megyénkben.

Közzétette a tanügyminisztérium kedden a nyolcadikosok képességfelmérő vizsgájának eredményeit a www.evaluare.edu.ro honlapon. Az eredményeikkel elégedetlen diákok tegnap 19 óráig nyújthattak be óvást, a fellebbezések utáni végleges eredményeket június 23-án teszik közzé.

A vizsgasorozatra országos szinten több mint 150 ezer nyolcadik osztályt végezett diák iratkozott be, közülük Szatmár megyéből 2613-an. A beiratkozók közül megyénkben 2275-en részt is vettek a felmérőkön. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség tegnapi közleményéből kiderült, a résztvevők közül 1583-an érték el az 5-ös fölötti jegyátlagot, ami 69,58%-os sikerességi arányt jelent. Ez hajszál híján megegyezik a tavalyi megyei átlaggal: akkor a vizsgázók 69,6%-a ért el átmenőnek számító osztályzatot minden tárgyból. Az országos átlag 73,5% volt idén

Országos szinten 319 vizsgázó, megyénkben két diák ért el 10-es átlagot. Biró Briana Andreea, a Nagykárolyi Elméleti Líceum diákja, illetve Mihai Eduard Alex, a szatmárnémeti Bălcescu-Petőfi Általános Iskola írta meg mindkét vizsgatárgyból a 10-est.

A magyar tagozatos diákok közül a legjobb vizsgajegyet a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diáklányai érték el, Éles Júlia és Poszet Kinga egyaránt 9,63-as átlagot értek el a felmérőn, eredményükkel a 28. és 29. helyet foglalják el a megyei rangsorban. A képzeletbeli dobogóra Mészáros Bálint, a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola diákja állhat még fel 9,56-os jegyátlaggal, aki a magyar tagozatos diákok körében a harmadik legjobb eredményt produkálta, a megyei rangsorban ezzel a 42. helyen áll.

Megyénkben a vizsgázók közül 19-en írták meg román nyelv és irodalomból a 10-est, maggyarból 8-an, matematikából pedig 20-an teljesítettek kitűnően.

Az idei leggyengébb vizsgaátlagot Szatmár megyében a Felsőboldádi Általános Iskolában produkálta az egyik tanuló, jelenlétéért 1-es átlaggal zárva a vizsgasorozatot. Ilyen gyenge átlagot rajta kívül nem is produkált más a megyében, voltak azonban hasonlóan rossz minősítésű dolgozatok, így 1,20-as és 1,25-ös jegyátlagra is volt példa, szintén az említett iskolában.

A képességfelmérők eredménye a középiskolai felvételi jegyátlagának 80%-át adja.

Bajnai Botond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...