Képességfelmérő vizsga: 69,58%-os sikerességi arány
Utoljára módositva: 2018-06-19 20:40:02

Az országos átlaghoz képest gyengébben teljesítettek a Szatmár megyei nyolcadikosok az idei országos képességfelmérőn. Színtízes átlagot két diák ért el csak el megyénkben.

Közzétette a tanügyminisztérium kedden a nyolcadikosok képességfelmérő vizsgájának eredményeit a www.evaluare.edu.ro honlapon. Az eredményeikkel elégedetlen diákok tegnap 19 óráig nyújthattak be óvást, a fellebbezések utáni végleges eredményeket június 23-án teszik közzé.

A vizsgasorozatra országos szinten több mint 150 ezer nyolcadik osztályt végezett diák iratkozott be, közülük Szatmár megyéből 2613-an. A beiratkozók közül megyénkben 2275-en részt is vettek a felmérőkön. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség tegnapi közleményéből kiderült, a résztvevők közül 1583-an érték el az 5-ös fölötti jegyátlagot, ami 69,58%-os sikerességi arányt jelent. Ez hajszál híján megegyezik a tavalyi megyei átlaggal: akkor a vizsgázók 69,6%-a ért el átmenőnek számító osztályzatot minden tárgyból. Az országos átlag 73,5% volt idén

Országos szinten 319 vizsgázó, megyénkben két diák ért el 10-es átlagot. Biró Briana Andreea, a Nagykárolyi Elméleti Líceum diákja, illetve Mihai Eduard Alex, a szatmárnémeti Bălcescu-Petőfi Általános Iskola írta meg mindkét vizsgatárgyból a 10-est.

A magyar tagozatos diákok közül a legjobb vizsgajegyet a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diáklányai érték el, Éles Júlia és Poszet Kinga egyaránt 9,63-as átlagot értek el a felmérőn, eredményükkel a 28. és 29. helyet foglalják el a megyei rangsorban. A képzeletbeli dobogóra Mészáros Bálint, a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola diákja állhat még fel 9,56-os jegyátlaggal, aki a magyar tagozatos diákok körében a harmadik legjobb eredményt produkálta, a megyei rangsorban ezzel a 42. helyen áll.

Megyénkben a vizsgázók közül 19-en írták meg román nyelv és irodalomból a 10-est, maggyarból 8-an, matematikából pedig 20-an teljesítettek kitűnően.

Az idei leggyengébb vizsgaátlagot Szatmár megyében a Felsőboldádi Általános Iskolában produkálta az egyik tanuló, jelenlétéért 1-es átlaggal zárva a vizsgasorozatot. Ilyen gyenge átlagot rajta kívül nem is produkált más a megyében, voltak azonban hasonlóan rossz minősítésű dolgozatok, így 1,20-as és 1,25-ös jegyátlagra is volt példa, szintén az említett iskolában.

A képességfelmérők eredménye a középiskolai felvételi jegyátlagának 80%-át adja.

Bajnai Botond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...