Képzést szervez a Vöröskereszt
Utoljára módositva: 2019-04-24 19:36:02

Aktív májusi hónapra számítanak a Vöröskereszt háza táján, újabb segédápolói kurzus indul a jövő hónapban, ugyanakkor május 8-án megrendezik a diákoknak szóló Hozzáértő ápolók versenyt is.

Már az április sem telt tétlenül a szatmári Vöröskeresztnél, ugyanis nemrég tisztújítás is volt a szervezetnél: április 12-től Cristian Boloş lett a Vöröskereszt helyi szervezetének új elnöke. Az ortodox lelkipásztor Dan Gheorghét, az ISU korábbi vezetőjét váltotta a tisztségben, és négyéves mandátumra választották meg — tájékoztatta lapunkat Rodica Borlan, a szervezet igazgatója.

„Régóta dolgozunk már együtt a tiszteletessel, hiszen lassan tíz éve odaadó önkéntese a szervezetnek, az utóbbi években pedig már az alelnöki tisztséget is betöltötte. Az önkénteseink ismerik és nagyon szeretik, hiszen egy végtelenül kedves személyről van szó, akit örömmel választottunk meg a megyei szervezetünk elnökének” — nyilatkozta az igazgatónő.

Áprilisban lezárul az idei iskolai tanévben zajló Colgate-program, amelyet a fogápolási cikkeket gyártó cég és a Vöröskereszt évek óta közösen indít annak érdekében, hogy rávezessék a kisiskolásokat a szájhigiénia és elsősorban a fogmosás fontosságára. Az idei akció során 8400 fogápolási cikkeket tartalmazó csomagot sikerült a jó tanácsok mellé kiosztani gyermekeknek.

Az elmúlt hét során, az Iskola másként hetében a Vöröskereszt önkéntesei több szatmári iskolába is ellátogattak, s az akció során közel 300 diákot sikerült testközelből megismertetni az elsősegélynyújtás fortélyaival. Rodica Borlan elmondása szerint a diákok érdeklődve figyelték a Vöröskereszt önkénteseinek bemutatóit, és többen örömmel próbálták ki a különböző életmentő technikákat is az erre alkalmas próbababákon.

Ápolói képzés indul

Ami a májusi hónapot illeti, az ortodox húsvétot követően idei harmadik segédápolói képzését is elindítja a Vöröskereszt szatmárnémeti szervezete, a szatmári és a nagykárolyi tanfolyam után egy újabb, szintén három hónapon át tartó, Szatmárnémetiben zajló képzést tart.

A beiratkozáshoz szükséges a nyolc általános osztály elvégzését igazoló diploma, illetve a jelentkezőknek egészségeseknek kell lenniük. A tanfolyamon való részvétel díja 1100 lej. A háromhavi képzés első hónapjában az elméleti oktatással veszi kezdetét a tanulás, majd a következő két hónapban gyakorlati órákon vehetnek részt a tanulók, amelyek során élesben is kipróbálják a tanultakat. A sikeres vizsgát követően az országban és külföldön is elismert diplomát kapnak a hallgatók.

Bővebb információkért forduljanak személyesen a Vöröskereszt Szatmárnémeti, Vlad Ţepeş utca 3. szám alatti irodájához, de a 0261.770.244-es és a 0723.503.597-es telefonszámon is lehet érdeklődni 8–16 óra között.

A Vöröskereszt szervezésében május 8-án zajlik majd a diákoknak szóló Hozzáértő ápolók verseny, amit Romániában 1962 óta rendszeresen megszerveznek. A felkészülés már zajlik, az elmúlt években is sok tanintézmény volt érdekelt a versenyen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csaló csajok
Ma, 17:45
A CSALÓ CSAJOK-ban, ebben a kacagtató új vígjátékban Anne Hathaway és Rebel Wilson szélhámosnőket alakítanak; egyikük kisstílű, másikuk nagypályás. Egyesítik erőiket, és rászedik a férfiakat – hogy megszedjék magukat.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 21:25
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...