Kerekasztal-beszélgetés az esélyegyenlőség jegyében
Utoljára módositva: 2018-03-11 01:42:30

A Nagykárolyi Kulturális Központ Deák Endre-termében kerekasztal-beszélgetést tartottak a nagykárolyi Werdnig Hoffman Egyesület és a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság és a Nagykárolyi Szociális Igazgatóság szervezésében, az esélyegyenlőség jegyében. Az alkalom jeligéje: Támogasd a ritka betegséggel élőket. Mutasd meg, hogy érdekel!.

Nemzetközi szinten a különleges nap szervezője, az EURORDIS (European Rare Diseseases), míg romániai szinten a ANBRaRo (Romániai Országos Szövetség a Ritka Betegségekkel élőkért), míg Nagykárolyban a Werdnig Hoffman Egyesület. A kétórás beszélgetés során konstruktív eszmecsere alakult ki. Egyebek között arról esett szó, miként lehetne a lakosság empátiáját növelni. Miként lehet elérni, hogy ne érezzék kirekesztve magukat a betegséggel élők, illetve a családjaik. Szólt az egybegyűltekhez, Vereș Robert, a Werding Hoffman Egyesület elnöke, dr. Pava Olimpia, dr. Carmen Căprariu, Veres Sanda, Monica Radu, a helyhatóság szociális részlegének vezetője, Nicoleta Racolța, Hompoth Mária és sokan mások. Az alkalom keretében Szűcs József tanítványai, a Nagykárolyi Kulturális Központ könnyűzeneszakos növendékei kedveskedtek zenével. Részt vett a beszélgetésen Radu Filip görögkatolikus esperes. A rendezvényt Bogdan Georgescu, a kulturális igazgatóság vezetője moderálta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...