Kerékcsikorgatós futam Lunaforráson
Utoljára módositva: 2019-07-14 12:42:25

Szárazon és esőben is padlógázas kört futottak Lunaforráson a hegyi gyorsasági autós verseny pilótái. A pálya sajátosságát tekintve idén is két perc alá szorították a köridőt a legjobbak.

Mindenből kijutott a résztvevőknek szombaton Lunaforráson a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókja és a Szatmárnémeti Auto-Karting Rider’s SK által rendezett hegyi gyorsasági autós-bajnokság (VTM) idénynyitó futamán: madárcsicsergős kellemes idő, zápor és felmelegítő napsütés. Ilyen körülmények között pedig igazán izgalmas lett a hétvége, a dobogós helyekről pedig másodpercek döntöttek, az első három két percen belül teljesítette a 3,1 kilométeres pályát. A táv csalóka, ugyanis a szintkülönbség 225 méter volt, de a legmeredekebb része az utolsó másfél kilométerre maradt. Ráadásul a szerpentines szakasz bejárata előtt, egy hosszú egyenes végén egy csalóka éles kanyar várt a versenyzőkre, és aki itt nem mérte be kellően a féktávot, annak nagy eséllyel véget ért a futam. Most is két versenyző „landolt” a zöld réten, de ezúttal sem történ semmilyen személyi sérülés. Az autómentők perceken belül visszahúzták az aszfaltos útra az autót, és ha annak nem történt komolyan sérülése, akkor a következő futamán akár ismét rajthoz állhatott.

A nagybányai Veres István volt a nap leggyorsabbikja, aki még száraz aszfalton 1:55.38 perces időt autózott. A második kör már vizes aszfalton zajlott, és hiába ment jobb időt ilyen körülmények között a zilahi Szabó Róbert és a nagybányai Claudiu Orha, az 1:55-ös idő döntött, így összetettben az Opel Mantát vezető Veres zárt az első forduló összetett táblázatának az élén.

Ez a hármas egyébként zsinórban második éve foglalja el a dobogó első három fokát Lunaforráson: tavaly Orha, Veres, Szabó sorrend volt, hasonló időeredményekkel. Sőt, Orha harmadik éve zár pódiumon, hiszen 2017-ben a második lett, akkor is két percen belüli köridővel. Az akkori rekordot, az 1:52.53-as kört – amit a nagybányai Ovidiu Pașca teljesített egy Mitsubishi Evo volánja mögött – még nem sikerült megdönteni.

Az autósport kedvelőinek nem kell sokat várnia a következő fordulóra: augusztus 10-én a Meszesen, a Szilágy megyei Ördögkúton folytatódik a VTM-idény.

VTM, 1. forduló, Lunaforrás

Összetett: 1. Veres István (Nagybánya, Opel Manta; 01:55.38), 2. Claudiu Orha (Nagybánya, Mitsubishi Colt; 01:58.34), 3. Szabó Róbert (Zilah, Subaru Impreza; 01:59.89).

Junior korosztály: 1. Balog Dominik (Szatmárnémeti, Honda Civic).

DH2 kategória: 1. Marius Sopoian (Színérváralja, Toyota Celica), 2. Lucian Mărcuța (Szászmedgyes, Honda Civic), 3. Dănuț Manole (Nagybánya, Opel Vectra).

AH9 kategória: 1. Dobrai Zsigmond (Biharszentjános; Toyota Corola), 2. Tóth Adalbert (Sárközújlak).

AH10 kategória: 1. Nagy Attila (Nagybánya, Opel Astra), 2. Kui Ferenc (Szatmárnémeti, Honda Civic), 3. Mihai Filip (Nagybánya, Peugeot 306).

AH11 kategória: 1. Veres István (Nagybánya, Opel Manta), 2. Claudiu Orha (Nagybánya, Mitsubishi Colt), 3. Georgel Bolos (Nagybánya, BMW E46).

AH12 kategória: 1. Szabó Róbert (Zilah, Subaru Impreza), 2. Cristian Heredea (Nagyvárad, BMW E36), 3. Andrei Cristian Furtea (Nagybánya, Nissan 350Z).

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...