×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Kérem Iohannis elnöktől, hogy mielőbb jelöljön ki egy új miniszterelnököt

2019.10.11 - 12:49
Megosztas :
 • Kérem Iohannis elnöktől, hogy mielőbb jelöljön ki egy új miniszterelnököt

  Viorica Dăncilă azzal az igényléssel fordult pénteken Klaus Iohannis államfőhöz, hogy mielőbb jelöljön ki egy új miniszterelnököt, aki aztán előterjeszti kormánya programját és bizalmat kér a parlamenttől.

   

  "A Szociáldemokrata Párt folytatja a harcot (...), minden nap küzdeni fog azért, hogy a megszorító intézkedések eme szövetsége, amelyik a bizalmatlansági indítványt is benyújtotta, ne tudjon rosszat tenni az országnak. Kötelességünk korlátozni annak a káosznak a megsemmisítő erejű hatásait, amelyet Klaus Iohannis idézett elő azzal, hogy jövőkép és kormányprogram nélkül hagyta az országot" - fogalmazott Viorica Dăncilă a pénteki kormányülés elején.

   

  A kormányfő hozzátette, felelős politikusként az emberek és az ország javát akarja, azt szeretné, hogy mielőbb szűnjön meg a jelenlegi politikai instabilitás. "Kérem az elnököt, tegyen eleget feladatának, és mielőbb jelöljön ki új miniszterelnököt, aki aztán előterjeszti a kabinet programját és bizalmat kér a parlamenttől" - nyomatékosította Viorica Dăncilă.

   

  A miniszterelnök ugyanakkor felszólította az államfőt és a Nemzeti Liberális Pártot, nyilvánosan vállalják fel, hogy időben folyósítani fogják a közalkalmazotti béreket és nyugdíjakat, illetve hogy a hatályos törvényekben előírtaknak megfelelően emelik majd ezeket.

   

  Viorica Dăncilă azt is leszögezte, hogy az új kormány beiktatásáig az általa vezetett kabinet biztosítani fogja az ország működőképességét és irányítását.

  "Nem hagyhatjuk az embereket segítség nélkül a tél küszöbén, nem hagyhatjuk a helyi közösségeket az elkezdett projektek folytatásához szükséges finanszírozás nélkül" - mondta még a miniszterelnök.

   

  AGERPRES/(RO - szerző: Cătălina MATEI, szerkesztő: Andreea ROTARU; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

  Cookie