Keresik a gólyalövőt
Utoljára módositva: 2018-04-17 09:04:35

Egy ismeretlen orvlövész vasárnap rálőtt egy gólyára Óváriban — vélhetőleg légpuskával.

 

A madár egy udvarra zuhant, a háziak — akik még a pukkanásszerű lövést is hallották — első nap ellátták az állatot, amennyire tudták. Az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti (EKE) szakemberei hétfőn vették át tőlük a madarat. Márk-Nagy János, az EKE vezetője lapunknak elmondta, hogy az előzetes diagnózis szerint csontja nem tört a gólyának, és golyó sem maradt a testében, de a szárnyán van egy erőteljes zúzódás, emiatt nem tud repülni.

„Két dologgal foglalkozunk párhuzamosan: az egyik, hogy tartjuk a kapcsolatot a marosvásárhelyi állatmenhely és -kórházban dolgozó kollégákkal, akik pontosabb vizsgálatot fognak tudni végezni az állaton, szakszerűen ellátják, és megállapítják a felépüléséhez szükséges időt, illetve mától már a rendőrség bevonásával is keressük az orvlövészt ”— nyilatkozta lapunknak Márk-Nagy.

Aki gólyát bánt, büntetésre számíthat, mondta el az ökológiai egyesület elnöke, mert ezek fokozottan védett madárnak számítanak az országban, így nem csak egyszerű állatkínzás vádjával indul majd meg az eljárás az elkövető ellen, ha az meglesz. A megsebesített madár fel fog épülni, mutatott rá Márk-Nagy, a fiókái viszont már nem fognak kikelni a már lerakott tojásokból, mert a gólyapár egyik példánya egyedül nem tudja ellátni a költési feladatokat. Úgyhogy nem egy, hanem több védett példánynak ártott az, aki rálőtt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 22.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...