Keresik a gólyalövőt
Utoljára módositva: 2018-04-17 09:04:35

Egy ismeretlen orvlövész vasárnap rálőtt egy gólyára Óváriban — vélhetőleg légpuskával.

 

A madár egy udvarra zuhant, a háziak — akik még a pukkanásszerű lövést is hallották — első nap ellátták az állatot, amennyire tudták. Az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti (EKE) szakemberei hétfőn vették át tőlük a madarat. Márk-Nagy János, az EKE vezetője lapunknak elmondta, hogy az előzetes diagnózis szerint csontja nem tört a gólyának, és golyó sem maradt a testében, de a szárnyán van egy erőteljes zúzódás, emiatt nem tud repülni.

„Két dologgal foglalkozunk párhuzamosan: az egyik, hogy tartjuk a kapcsolatot a marosvásárhelyi állatmenhely és -kórházban dolgozó kollégákkal, akik pontosabb vizsgálatot fognak tudni végezni az állaton, szakszerűen ellátják, és megállapítják a felépüléséhez szükséges időt, illetve mától már a rendőrség bevonásával is keressük az orvlövészt ”— nyilatkozta lapunknak Márk-Nagy.

Aki gólyát bánt, büntetésre számíthat, mondta el az ökológiai egyesület elnöke, mert ezek fokozottan védett madárnak számítanak az országban, így nem csak egyszerű állatkínzás vádjával indul majd meg az eljárás az elkövető ellen, ha az meglesz. A megsebesített madár fel fog épülni, mutatott rá Márk-Nagy, a fiókái viszont már nem fognak kikelni a már lerakott tojásokból, mert a gólyapár egyik példánya egyedül nem tudja ellátni a költési feladatokat. Úgyhogy nem egy, hanem több védett példánynak ártott az, aki rálőtt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jönnek a kacsák
Ma, 15:00
A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt - aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra - két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
România neîmblânzită
Ma, 16:45
Dokumentumfilm.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:35
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Éjjeli napfény
Ma, 20:35
A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price (Bella Thorne) extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét - amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie (Patrick Schwarzenegger) is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hova kirándulsz legszívesebben?
A megye összes kirándulóhelyét ismerem már
A szomszédos megyékbe szívesen járok el hétvégente
Az országban számos kirándulóhelyet felkerestem már
Kirándulni nem szoktam, inkább nagyobb nyaralásra ruházok be
Nem szeretek kirándulni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...