Keresik a gólyalövőt
Utoljára módositva: 2018-04-17 09:04:35

Egy ismeretlen orvlövész vasárnap rálőtt egy gólyára Óváriban — vélhetőleg légpuskával.

 

A madár egy udvarra zuhant, a háziak — akik még a pukkanásszerű lövést is hallották — első nap ellátták az állatot, amennyire tudták. Az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti (EKE) szakemberei hétfőn vették át tőlük a madarat. Márk-Nagy János, az EKE vezetője lapunknak elmondta, hogy az előzetes diagnózis szerint csontja nem tört a gólyának, és golyó sem maradt a testében, de a szárnyán van egy erőteljes zúzódás, emiatt nem tud repülni.

„Két dologgal foglalkozunk párhuzamosan: az egyik, hogy tartjuk a kapcsolatot a marosvásárhelyi állatmenhely és -kórházban dolgozó kollégákkal, akik pontosabb vizsgálatot fognak tudni végezni az állaton, szakszerűen ellátják, és megállapítják a felépüléséhez szükséges időt, illetve mától már a rendőrség bevonásával is keressük az orvlövészt ”— nyilatkozta lapunknak Márk-Nagy.

Aki gólyát bánt, büntetésre számíthat, mondta el az ökológiai egyesület elnöke, mert ezek fokozottan védett madárnak számítanak az országban, így nem csak egyszerű állatkínzás vádjával indul majd meg az eljárás az elkövető ellen, ha az meglesz. A megsebesített madár fel fog épülni, mutatott rá Márk-Nagy, a fiókái viszont már nem fognak kikelni a már lerakott tojásokból, mert a gólyapár egyik példánya egyedül nem tudja ellátni a költési feladatokat. Úgyhogy nem egy, hanem több védett példánynak ártott az, aki rálőtt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...