Keresik a gyalogoshíd-tervezőt és -építőt
Utoljára módositva: 2019-06-26 10:30:00

Két hónap múlva derülhet ki, hogy van-e tervezője és építője a jelenleg álló két Szamos-híd közé tervezett gyalogoshídnak Szatmárnémetiben. Szerves része lenne ez a városrendezési munkálatoknak.

Az EU-s támogatások egyik fonákságát használta ki a szatmárnémeti városvezetés arra, hogy új átkelőt építsen a Szamoson. Mivel az Unió csak környezetbarát közlekedés számára épülő hidakat finanszíroz, tehát olyanokat, amelyeket belső égésű motorokkal meghajtott autók és motorkerékpárok egyáltalán nem használnak, kerékpáros- és gyalogoshíd-építés előkészítésébe kezdett. Ez lenne az a létesítmény, amelyik az új központból a töltésre vezető lépcsősort köti majd össze a folyó bal partján lévő NEPI pláza külső teraszával. A városvezetés bevonta a beruházásba a városba frissen beköltözött bevásárlóközpont menedzsmentjét, amely azt mondta, hogy nemcsak a szatmárnémeti kereskedelmi életben szeretne jelen lenni, hanem a város közösségi életében is, így állja a hídtervezés költségeit.

A 14,8 millió lejes beruházás augusztus hatodikai határidővel van meghirdetve az informatikai közbeszerzési rendszerben, a város egyszerre keres tervezőt és kivitelezőt a beruházáshoz, tájékoztatta lapunkat Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere. „”Ez a gyalogos- és biciklishíd szerves részét képezi annak a városrendezési elképzelésünknek — részletezte Kereskényi —, amelyik a városi közlekedést és a két városközpont átépítését érinti. Ez lesz az egyik olyan létesítmény, amelyik közelebb hozza egymáshoz a folyó két partján lévő városrészeket, és amelyik lehetővé teszi, hogy a folyó jobb partján, egészen az északi városszélig tervezett bicikliút-hálózat a folyó másik oldalán megszakítás nélkül folytatódhasson” — vázolta a polgármester.

Kereskényi elmondta még, hogy mint minden eddig elindított beruházás esetében, ennél is feltételként szabták meg, hogy a kivitelezőnek rendelkeznie kell hídépítői gyakorlattal, és nem csak a tevékenységi leírásában, hanem hasonló területen régiséget szerzett, tapasztalt szakembergárdával is rendelkeznie kell. Tudnia kell bizonyítani azt is, fűzte hozzá a polgármester, hogy épített már hasonló építményt, és dolgozott hasonló volumenű munkálaton az utóbbi pár évben.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...