Keresik a gyalogoshíd-tervezőt és -építőt
Utoljára módositva: 2019-06-26 10:30:00

Két hónap múlva derülhet ki, hogy van-e tervezője és építője a jelenleg álló két Szamos-híd közé tervezett gyalogoshídnak Szatmárnémetiben. Szerves része lenne ez a városrendezési munkálatoknak.

Az EU-s támogatások egyik fonákságát használta ki a szatmárnémeti városvezetés arra, hogy új átkelőt építsen a Szamoson. Mivel az Unió csak környezetbarát közlekedés számára épülő hidakat finanszíroz, tehát olyanokat, amelyeket belső égésű motorokkal meghajtott autók és motorkerékpárok egyáltalán nem használnak, kerékpáros- és gyalogoshíd-építés előkészítésébe kezdett. Ez lenne az a létesítmény, amelyik az új központból a töltésre vezető lépcsősort köti majd össze a folyó bal partján lévő NEPI pláza külső teraszával. A városvezetés bevonta a beruházásba a városba frissen beköltözött bevásárlóközpont menedzsmentjét, amely azt mondta, hogy nemcsak a szatmárnémeti kereskedelmi életben szeretne jelen lenni, hanem a város közösségi életében is, így állja a hídtervezés költségeit.

A 14,8 millió lejes beruházás augusztus hatodikai határidővel van meghirdetve az informatikai közbeszerzési rendszerben, a város egyszerre keres tervezőt és kivitelezőt a beruházáshoz, tájékoztatta lapunkat Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere. „”Ez a gyalogos- és biciklishíd szerves részét képezi annak a városrendezési elképzelésünknek — részletezte Kereskényi —, amelyik a városi közlekedést és a két városközpont átépítését érinti. Ez lesz az egyik olyan létesítmény, amelyik közelebb hozza egymáshoz a folyó két partján lévő városrészeket, és amelyik lehetővé teszi, hogy a folyó jobb partján, egészen az északi városszélig tervezett bicikliút-hálózat a folyó másik oldalán megszakítás nélkül folytatódhasson” — vázolta a polgármester.

Kereskényi elmondta még, hogy mint minden eddig elindított beruházás esetében, ennél is feltételként szabták meg, hogy a kivitelezőnek rendelkeznie kell hídépítői gyakorlattal, és nem csak a tevékenységi leírásában, hanem hasonló területen régiséget szerzett, tapasztalt szakembergárdával is rendelkeznie kell. Tudnia kell bizonyítani azt is, fűzte hozzá a polgármester, hogy épített már hasonló építményt, és dolgozott hasonló volumenű munkálaton az utóbbi pár évben.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...