Keresik az új sáv helyét
Utoljára módositva: 2014-05-21 08:49:34

Már túl vannak az első méréseken, ami az Octavian Goga utcai újabb menetsáv létrehozásához szükséges, s úgy tűnik, van elég hely rá.

 

Az Electrica válaszára várnak: mi legyen a villanyoszlopokkal?

Tegnap a szűkítésre kerülő járda szélére tervezett korlát méreteit igyekezett meghatározni az árajánlattételre kért cég egyik munkatársa, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban megtudtuk, hogy legjobb esetben július derekára két sávon lehet majd autózni a Burgya-sarok felől a Carpaţi lakótelepek irányába.

 

Keskenyebb járda

 

Az előzetes mérések szerint nem lesz szükség egyetlen ingatlan kisajátítására sem és a Biki tér felőli utolsó, az út jobb oldalán lévő háznál is el fognak férni a sáv kialakításakor. Viszont a vasúti aluljáró felé vezető jobb oldalon másfél méter széles járda marad csak a gyalogosoknak, az utca templom felőli oldalán pedig fel fogják számolni a zöldövezetet az új sáv létrehozása érdekében. Mint már írtuk, a negyedik sáv kialakításától azt reméli a megyeszékhelyi közlekedésbiztonsági bizottság, hogy gyorsabban lehet majd lehajtani a Decebal hídról, megszűnhet a torlódás.

 

Kétféle megoldás

 

Hogy kirendelhessék a munkagépeket az Octavian Goga utcába, az Electrica szatmári szakembereinek véleményezésére van szükség azzal kapcsolatban, mi történjék a most használatban lévő, betonból készült villanyoszlopokkal. Az egyik elképzelés szerint ezeket beljebb költöztetnék a keskenyebb járdákra, vagy eltávolítanák őket, és a kábeleket a föld alatt elvezetve fémoszlopokra szerelt égőkkel oldanák meg a közvilágítást.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...