Keresik az új sáv helyét
Utoljára módositva: 2014-05-21 08:49:34

Már túl vannak az első méréseken, ami az Octavian Goga utcai újabb menetsáv létrehozásához szükséges, s úgy tűnik, van elég hely rá.

 

Az Electrica válaszára várnak: mi legyen a villanyoszlopokkal?

Tegnap a szűkítésre kerülő járda szélére tervezett korlát méreteit igyekezett meghatározni az árajánlattételre kért cég egyik munkatársa, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban megtudtuk, hogy legjobb esetben július derekára két sávon lehet majd autózni a Burgya-sarok felől a Carpaţi lakótelepek irányába.

 

Keskenyebb járda

 

Az előzetes mérések szerint nem lesz szükség egyetlen ingatlan kisajátítására sem és a Biki tér felőli utolsó, az út jobb oldalán lévő háznál is el fognak férni a sáv kialakításakor. Viszont a vasúti aluljáró felé vezető jobb oldalon másfél méter széles járda marad csak a gyalogosoknak, az utca templom felőli oldalán pedig fel fogják számolni a zöldövezetet az új sáv létrehozása érdekében. Mint már írtuk, a negyedik sáv kialakításától azt reméli a megyeszékhelyi közlekedésbiztonsági bizottság, hogy gyorsabban lehet majd lehajtani a Decebal hídról, megszűnhet a torlódás.

 

Kétféle megoldás

 

Hogy kirendelhessék a munkagépeket az Octavian Goga utcába, az Electrica szatmári szakembereinek véleményezésére van szükség azzal kapcsolatban, mi történjék a most használatban lévő, betonból készült villanyoszlopokkal. Az egyik elképzelés szerint ezeket beljebb költöztetnék a keskenyebb járdákra, vagy eltávolítanák őket, és a kábeleket a föld alatt elvezetve fémoszlopokra szerelt égőkkel oldanák meg a közvilágítást.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...