Keresik az új sáv helyét
Utoljára módositva: 2014-05-21 08:49:34

Már túl vannak az első méréseken, ami az Octavian Goga utcai újabb menetsáv létrehozásához szükséges, s úgy tűnik, van elég hely rá.

 

Az Electrica válaszára várnak: mi legyen a villanyoszlopokkal?

Tegnap a szűkítésre kerülő járda szélére tervezett korlát méreteit igyekezett meghatározni az árajánlattételre kért cég egyik munkatársa, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban megtudtuk, hogy legjobb esetben július derekára két sávon lehet majd autózni a Burgya-sarok felől a Carpaţi lakótelepek irányába.

 

Keskenyebb járda

 

Az előzetes mérések szerint nem lesz szükség egyetlen ingatlan kisajátítására sem és a Biki tér felőli utolsó, az út jobb oldalán lévő háznál is el fognak férni a sáv kialakításakor. Viszont a vasúti aluljáró felé vezető jobb oldalon másfél méter széles járda marad csak a gyalogosoknak, az utca templom felőli oldalán pedig fel fogják számolni a zöldövezetet az új sáv létrehozása érdekében. Mint már írtuk, a negyedik sáv kialakításától azt reméli a megyeszékhelyi közlekedésbiztonsági bizottság, hogy gyorsabban lehet majd lehajtani a Decebal hídról, megszűnhet a torlódás.

 

Kétféle megoldás

 

Hogy kirendelhessék a munkagépeket az Octavian Goga utcába, az Electrica szatmári szakembereinek véleményezésére van szükség azzal kapcsolatban, mi történjék a most használatban lévő, betonból készült villanyoszlopokkal. Az egyik elképzelés szerint ezeket beljebb költöztetnék a keskenyebb járdákra, vagy eltávolítanák őket, és a kábeleket a föld alatt elvezetve fémoszlopokra szerelt égőkkel oldanák meg a közvilágítást.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 45 dkg paradicsompüré, 2 tk. pirospaprika-pehely, 1 tk. szárított ...