Keresik az új sáv helyét
Utoljára módositva: 2014-05-21 08:49:34

Már túl vannak az első méréseken, ami az Octavian Goga utcai újabb menetsáv létrehozásához szükséges, s úgy tűnik, van elég hely rá.

 

Az Electrica válaszára várnak: mi legyen a villanyoszlopokkal?

Tegnap a szűkítésre kerülő járda szélére tervezett korlát méreteit igyekezett meghatározni az árajánlattételre kért cég egyik munkatársa, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban megtudtuk, hogy legjobb esetben július derekára két sávon lehet majd autózni a Burgya-sarok felől a Carpaţi lakótelepek irányába.

 

Keskenyebb járda

 

Az előzetes mérések szerint nem lesz szükség egyetlen ingatlan kisajátítására sem és a Biki tér felőli utolsó, az út jobb oldalán lévő háznál is el fognak férni a sáv kialakításakor. Viszont a vasúti aluljáró felé vezető jobb oldalon másfél méter széles járda marad csak a gyalogosoknak, az utca templom felőli oldalán pedig fel fogják számolni a zöldövezetet az új sáv létrehozása érdekében. Mint már írtuk, a negyedik sáv kialakításától azt reméli a megyeszékhelyi közlekedésbiztonsági bizottság, hogy gyorsabban lehet majd lehajtani a Decebal hídról, megszűnhet a torlódás.

 

Kétféle megoldás

 

Hogy kirendelhessék a munkagépeket az Octavian Goga utcába, az Electrica szatmári szakembereinek véleményezésére van szükség azzal kapcsolatban, mi történjék a most használatban lévő, betonból készült villanyoszlopokkal. Az egyik elképzelés szerint ezeket beljebb költöztetnék a keskenyebb járdákra, vagy eltávolítanák őket, és a kábeleket a föld alatt elvezetve fémoszlopokra szerelt égőkkel oldanák meg a közvilágítást.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...