Kereskényi: Coicából hiányzik a tisztelet
Utoljára módositva: 2014-10-22 09:12:11

Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke Dorel Coica polgármester vasárnapi nyilatkozatára reagált. A polgármesterről azt állítja, hogy nincs meg benne a minimális tisztelet sem a tanácsosokkal, sem a választópolgárokkal szemben.

 

Kereskényi Gábor

Vasárnapi sajtótájékoztatóján nyílt támadást indított Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere Maskulik Csaba és Butka Gergely városi tanácsosok ellen. A polgármester nyilatkozatával kapcsolatosan Kereskényi Gábor parlamenti képviselőt, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnökét kérdeztük:

— Azzal kezdeném, hogy nem szokásom, az elmúlt két év alatt nem kommentáltam a polgármester effajta nyilatkozatait — mondta lapunknak Kereskényi Gábor. — Ez a vasárnapi megnyilvánulása azonban úgy gondolom, egy bizonyos határon túl ment, bár nem ez volt az első, ami ismételten azt bizonyítja, hogy nincs meg benne a minimális tisztelet sem azokkal szemben, akik ugyanúgy, mint ő, a választókat képviselik. A vasárnapi esettel kapcsolatosan én nem hiszem, hogy valaki komolyan veszi azt, amit mondott. Nekem meggyőződésem, hogy mind a két tanácsoskollégánk rendes adófizető ember, ezt nem vonnám kétségbe, de ezt a polgármester nagyon könnyen le tudja ellenőrizni. A polgármester tehát ismét árnyékra vetődött, de az is lehet, hogy ennyire nincs témája, hogy ilyesmivel foglalkozik vasárnap délelőtt, én ezt nem tartom korrekt megnyilvánulásnak. Hiányzik belőle a tisztelet, az együttgondolkodás, az, ami kellene jellemezze a polgármester és a városi tanács mindennapjait két választás között. Ha most önkormányzati választási kampány lenne, megérteném ezt a fajta kirohanást. Az bizonyos, hogy egyeseknek nem tetszik az, hogy az RMDSZ-nek aktív tanácsosi frakciója van a városi tanácsban. És aminek ő az apropóján nyilatkozott, az a banneres határozat volt. Ezzel kapcsolatban ahány ember megszólalt, annyiféle véleménynek adott hangot. Egy dolog azonban tiszta és világos: a határozat elérte a célját, mert bebizonyosodott, hogy a polgármester se a város lakosait, se a tanácsi testületet nem tiszteli. Ez a határozat teljes mértékben összhangban van a hatályos jogszabályokkal. A választási törvény ugyanis azt mondja, hogy a polgármester megszabja a speciális helyeket, ahova különféle kampányplakátokat lehet elhelyezni. Az önkormányzatokról szóló 215-ös törvény, illetve a helyi köztulajdonról szóló törvény kimondja, hogy a városnak a közterületeiről, illetve ezek kezeléséről a helyi tanács dönt. Arról ne is beszéljünk, hogy külön törvények tiltják, hogy az útkereszteződésekben, illetve azokon az oszlopokon, melyeken közlekedési táblák vannak, bármiféle reklám- vagy kampányanyagot helyezzenek el. Ehhez képest most ugyanúgy néz ki a város, mint a májusi EP-választásokon. A kétkedőknek pedig annyit lehet mondani, hogy menjenek el Nagyváradra, Aradra, Temesvárra, és meglátják, hogy nincs teleaggatva a város bannerekkel — tette hozzá a szatmárnémeti RMDSZ-elnök.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...