Kereskényi: Coicából hiányzik a tisztelet
Utoljára módositva: 2014-10-22 09:12:11

Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke Dorel Coica polgármester vasárnapi nyilatkozatára reagált. A polgármesterről azt állítja, hogy nincs meg benne a minimális tisztelet sem a tanácsosokkal, sem a választópolgárokkal szemben.

 

Kereskényi Gábor

Vasárnapi sajtótájékoztatóján nyílt támadást indított Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere Maskulik Csaba és Butka Gergely városi tanácsosok ellen. A polgármester nyilatkozatával kapcsolatosan Kereskényi Gábor parlamenti képviselőt, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnökét kérdeztük:

— Azzal kezdeném, hogy nem szokásom, az elmúlt két év alatt nem kommentáltam a polgármester effajta nyilatkozatait — mondta lapunknak Kereskényi Gábor. — Ez a vasárnapi megnyilvánulása azonban úgy gondolom, egy bizonyos határon túl ment, bár nem ez volt az első, ami ismételten azt bizonyítja, hogy nincs meg benne a minimális tisztelet sem azokkal szemben, akik ugyanúgy, mint ő, a választókat képviselik. A vasárnapi esettel kapcsolatosan én nem hiszem, hogy valaki komolyan veszi azt, amit mondott. Nekem meggyőződésem, hogy mind a két tanácsoskollégánk rendes adófizető ember, ezt nem vonnám kétségbe, de ezt a polgármester nagyon könnyen le tudja ellenőrizni. A polgármester tehát ismét árnyékra vetődött, de az is lehet, hogy ennyire nincs témája, hogy ilyesmivel foglalkozik vasárnap délelőtt, én ezt nem tartom korrekt megnyilvánulásnak. Hiányzik belőle a tisztelet, az együttgondolkodás, az, ami kellene jellemezze a polgármester és a városi tanács mindennapjait két választás között. Ha most önkormányzati választási kampány lenne, megérteném ezt a fajta kirohanást. Az bizonyos, hogy egyeseknek nem tetszik az, hogy az RMDSZ-nek aktív tanácsosi frakciója van a városi tanácsban. És aminek ő az apropóján nyilatkozott, az a banneres határozat volt. Ezzel kapcsolatban ahány ember megszólalt, annyiféle véleménynek adott hangot. Egy dolog azonban tiszta és világos: a határozat elérte a célját, mert bebizonyosodott, hogy a polgármester se a város lakosait, se a tanácsi testületet nem tiszteli. Ez a határozat teljes mértékben összhangban van a hatályos jogszabályokkal. A választási törvény ugyanis azt mondja, hogy a polgármester megszabja a speciális helyeket, ahova különféle kampányplakátokat lehet elhelyezni. Az önkormányzatokról szóló 215-ös törvény, illetve a helyi köztulajdonról szóló törvény kimondja, hogy a városnak a közterületeiről, illetve ezek kezeléséről a helyi tanács dönt. Arról ne is beszéljünk, hogy külön törvények tiltják, hogy az útkereszteződésekben, illetve azokon az oszlopokon, melyeken közlekedési táblák vannak, bármiféle reklám- vagy kampányanyagot helyezzenek el. Ehhez képest most ugyanúgy néz ki a város, mint a májusi EP-választásokon. A kétkedőknek pedig annyit lehet mondani, hogy menjenek el Nagyváradra, Aradra, Temesvárra, és meglátják, hogy nincs teleaggatva a város bannerekkel — tette hozzá a szatmárnémeti RMDSZ-elnök.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...