Kereskényi: Coicából hiányzik a tisztelet
Utoljára módositva: 2014-10-22 09:12:11

Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke Dorel Coica polgármester vasárnapi nyilatkozatára reagált. A polgármesterről azt állítja, hogy nincs meg benne a minimális tisztelet sem a tanácsosokkal, sem a választópolgárokkal szemben.

 

Kereskényi Gábor

Vasárnapi sajtótájékoztatóján nyílt támadást indított Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere Maskulik Csaba és Butka Gergely városi tanácsosok ellen. A polgármester nyilatkozatával kapcsolatosan Kereskényi Gábor parlamenti képviselőt, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnökét kérdeztük:

— Azzal kezdeném, hogy nem szokásom, az elmúlt két év alatt nem kommentáltam a polgármester effajta nyilatkozatait — mondta lapunknak Kereskényi Gábor. — Ez a vasárnapi megnyilvánulása azonban úgy gondolom, egy bizonyos határon túl ment, bár nem ez volt az első, ami ismételten azt bizonyítja, hogy nincs meg benne a minimális tisztelet sem azokkal szemben, akik ugyanúgy, mint ő, a választókat képviselik. A vasárnapi esettel kapcsolatosan én nem hiszem, hogy valaki komolyan veszi azt, amit mondott. Nekem meggyőződésem, hogy mind a két tanácsoskollégánk rendes adófizető ember, ezt nem vonnám kétségbe, de ezt a polgármester nagyon könnyen le tudja ellenőrizni. A polgármester tehát ismét árnyékra vetődött, de az is lehet, hogy ennyire nincs témája, hogy ilyesmivel foglalkozik vasárnap délelőtt, én ezt nem tartom korrekt megnyilvánulásnak. Hiányzik belőle a tisztelet, az együttgondolkodás, az, ami kellene jellemezze a polgármester és a városi tanács mindennapjait két választás között. Ha most önkormányzati választási kampány lenne, megérteném ezt a fajta kirohanást. Az bizonyos, hogy egyeseknek nem tetszik az, hogy az RMDSZ-nek aktív tanácsosi frakciója van a városi tanácsban. És aminek ő az apropóján nyilatkozott, az a banneres határozat volt. Ezzel kapcsolatban ahány ember megszólalt, annyiféle véleménynek adott hangot. Egy dolog azonban tiszta és világos: a határozat elérte a célját, mert bebizonyosodott, hogy a polgármester se a város lakosait, se a tanácsi testületet nem tiszteli. Ez a határozat teljes mértékben összhangban van a hatályos jogszabályokkal. A választási törvény ugyanis azt mondja, hogy a polgármester megszabja a speciális helyeket, ahova különféle kampányplakátokat lehet elhelyezni. Az önkormányzatokról szóló 215-ös törvény, illetve a helyi köztulajdonról szóló törvény kimondja, hogy a városnak a közterületeiről, illetve ezek kezeléséről a helyi tanács dönt. Arról ne is beszéljünk, hogy külön törvények tiltják, hogy az útkereszteződésekben, illetve azokon az oszlopokon, melyeken közlekedési táblák vannak, bármiféle reklám- vagy kampányanyagot helyezzenek el. Ehhez képest most ugyanúgy néz ki a város, mint a májusi EP-választásokon. A kétkedőknek pedig annyit lehet mondani, hogy menjenek el Nagyváradra, Aradra, Temesvárra, és meglátják, hogy nincs teleaggatva a város bannerekkel — tette hozzá a szatmárnémeti RMDSZ-elnök.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...