Kereskényi: Coicából hiányzik a tisztelet
Utoljára módositva: 2014-10-22 09:12:11

Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke Dorel Coica polgármester vasárnapi nyilatkozatára reagált. A polgármesterről azt állítja, hogy nincs meg benne a minimális tisztelet sem a tanácsosokkal, sem a választópolgárokkal szemben.

 

Kereskényi Gábor

Vasárnapi sajtótájékoztatóján nyílt támadást indított Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere Maskulik Csaba és Butka Gergely városi tanácsosok ellen. A polgármester nyilatkozatával kapcsolatosan Kereskényi Gábor parlamenti képviselőt, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnökét kérdeztük:

— Azzal kezdeném, hogy nem szokásom, az elmúlt két év alatt nem kommentáltam a polgármester effajta nyilatkozatait — mondta lapunknak Kereskényi Gábor. — Ez a vasárnapi megnyilvánulása azonban úgy gondolom, egy bizonyos határon túl ment, bár nem ez volt az első, ami ismételten azt bizonyítja, hogy nincs meg benne a minimális tisztelet sem azokkal szemben, akik ugyanúgy, mint ő, a választókat képviselik. A vasárnapi esettel kapcsolatosan én nem hiszem, hogy valaki komolyan veszi azt, amit mondott. Nekem meggyőződésem, hogy mind a két tanácsoskollégánk rendes adófizető ember, ezt nem vonnám kétségbe, de ezt a polgármester nagyon könnyen le tudja ellenőrizni. A polgármester tehát ismét árnyékra vetődött, de az is lehet, hogy ennyire nincs témája, hogy ilyesmivel foglalkozik vasárnap délelőtt, én ezt nem tartom korrekt megnyilvánulásnak. Hiányzik belőle a tisztelet, az együttgondolkodás, az, ami kellene jellemezze a polgármester és a városi tanács mindennapjait két választás között. Ha most önkormányzati választási kampány lenne, megérteném ezt a fajta kirohanást. Az bizonyos, hogy egyeseknek nem tetszik az, hogy az RMDSZ-nek aktív tanácsosi frakciója van a városi tanácsban. És aminek ő az apropóján nyilatkozott, az a banneres határozat volt. Ezzel kapcsolatban ahány ember megszólalt, annyiféle véleménynek adott hangot. Egy dolog azonban tiszta és világos: a határozat elérte a célját, mert bebizonyosodott, hogy a polgármester se a város lakosait, se a tanácsi testületet nem tiszteli. Ez a határozat teljes mértékben összhangban van a hatályos jogszabályokkal. A választási törvény ugyanis azt mondja, hogy a polgármester megszabja a speciális helyeket, ahova különféle kampányplakátokat lehet elhelyezni. Az önkormányzatokról szóló 215-ös törvény, illetve a helyi köztulajdonról szóló törvény kimondja, hogy a városnak a közterületeiről, illetve ezek kezeléséről a helyi tanács dönt. Arról ne is beszéljünk, hogy külön törvények tiltják, hogy az útkereszteződésekben, illetve azokon az oszlopokon, melyeken közlekedési táblák vannak, bármiféle reklám- vagy kampányanyagot helyezzenek el. Ehhez képest most ugyanúgy néz ki a város, mint a májusi EP-választásokon. A kétkedőknek pedig annyit lehet mondani, hogy menjenek el Nagyváradra, Aradra, Temesvárra, és meglátják, hogy nincs teleaggatva a város bannerekkel — tette hozzá a szatmárnémeti RMDSZ-elnök.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bohém rapszódia
Ma, 18:30
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:00
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...