Kereskényi számon kérte a klub vezetőit
Utoljára módositva: 2017-09-12 15:43:54

Kereskényi Gábor polgármester szerint tarthatatlan az állapot, ami a Szatmárnémeti FC Olimpia labdarúgó-egyesületnél uralkodik.

A Szatmárnémeti FC Olimpia igazgatótanácsának néhány tagjával, a klub elnökével, vagyis Karda Attilával, illetve a másodosztályos labdarúgócsapat szurkolói gárdájának néhány képviselőjével találkozott kedden Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere, hogy számon kérje a legénység jelenlegi siralmas teljesítményét. „Egyszerű szurkolóként is megkérdeztem, hogy milyen lépések és intézkedések voltak a csapat legutóbbi két szégyenletes eredménye után, amikor idehaza 2–0-ra kaptunk ki a CS Afumați-tól, majd kudarcot vallottunk Călărași-on is, ahol 5–1-re kaptunk ki a Dunăreától” — mondta lapunk megkeresésére Kereskényi. Az elöljáró elmondta, két pontban kell elemezni az Olimpia helyzetét. Elsősorban a klub pénzügyi helyzetéről szeretne tiszta képet kapni a polgármester. Jövő hétfőn kézhez kapja majd az augusztusi kimutatást, amelyből kiderül, hogy áll a klub anyagi szempontól. Ugyanis a vezetőség felelőssége az, hogy mennyire csökkentek vagy nőttek az adósságok. Másrészt sportszakmai elemzést is vár, amelyből kiderül, miért képtelen játszani és eredményes lenni az Olimpia. „Mihamarábbi döntés kell hozzon az igazgatótanács. Így nem fog működni a dolog, nem vállalható, hogy milliárdokat dobunk ki az ablakon, és nem mutatunk fel semmilyen eredményt. A megfelelő szakmai feltételek adottak. De hosszú távon ez így nem tartható, komolyan el kell gondolkodni a jövőn. Nem szabad forró fejjel sem dönteni, jól át kell gondolni a helyzetet” — folytatta.

Kereskényi arra nem kívánt válaszolt, hogy támogatna-e személyi cseréket, vagy sem. „Erről nem én döntők, ez az igazgatótanács hatásköre. Nekik jogukban áll javaslatokat tenni” — mondta. Az elöljáró nem kívánta megerősíteni azt az értesülésünket sem, miszerint a jelenlegi edző, Selymes Tibor helyére Ritli Zoltánt és Mircea Bolbát ültetnék le a kispadra, mint ahogy azt sem kommentálta, hogy pletykák szerint Merkli István venné át Karda Attila klubelnöki tisztségét.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 25.
Sokszor elkedvetleníti az örökös pénzzavar, de most alkalma nyílik rá, hogy komolyabb tartalékra tegyen szert, persze csak ha képes megállni, hogy azonnal elköltse.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. május 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...