Keresztbe tettek Oláh Janinak
Utoljára módositva: 2014-07-22 16:49:16

Perelni készül a Szatmárnémeti VSK, amennyiben a kézilabda–szövetség nem engedélyezi Oláh János játékát, egy új szabályozás ugyanis tiltja az idegenlégiósok szerződtetését a másodosztályban.

A szatmári közönségkedvenc Oláh János ősztől ismét a VSK mezét ölti magára, amennyiben a FRH is engedélyezi azt

A jelenlegi szabályzat szerint nem játszhat a Szatmárnémeti VSK csapatában az együtteshez visszatérő Oláh János, amennyiben a Román Kézilabda–szövetség (FRH) nem vonja vissza az idegenlégiósok szerződtetésére vonatkozó legújabb megkötéseket. A FRH ugyanis megtiltja a külföldi játékosok másodosztályba való szerződtetését, ezzel keresztbe téve a VSK-nak is, miután visszahívta a csapathoz Oláh Jánost. A magyarországi szélső még június 16-án egyezett meg a szatmári vezetőséggel és egy évre szóló szerződést írt alá, de a föderáció csak két hétre rá hozta nyilvánosságra az új szabályozást.

Ezt nem hagyta szó nélkül a VSK vezetősége és levelet címzett Alexandru Dedunak, a FRH elnökének, amelyben kérte, hogy vonják vissza a szabályozást. „Nem lehet korlátozni az európai uniós állampolgárok munkavállalását” – mondta a klub egyik, neve elhallgatását kérő képviselő, aki hozzátette, a VSK ügyvédet fogadott, és készen áll perelni, amennyiben nem adják Oláh János játékjogát. „Jani Romániába házasodott, EU-s állampolgár, így semmi joga nincs a szövetségnek, hogy ne engedje meg neki, hogy itt dolgozhasson” – mondta.

Oláh János 2008-ba szerződött a VSK-hoz, ez volt az első romániai szerződése. A szélső 2012-ig volt a szatmári együttes játékosa, közben közönség kedvenc lett. Egy évet játszott ezután a Nagybányai Minaur csapatában. Az elmúlt idény második felében szerződés nélkül maradt. Ugyanakkor idén összeházasodott a VSK női kosárlabdacsapatának kapitányával, Orosz Andreeával. Így kérni fogja majd a román állampolgárságot is. „Itt szeretnék letelepedni. Szeretek Szatmárnémetibe lenni, most már a családom is ideköt. Hamarosan kérvényezni fogom az állampolgárságot is. Remélem, hogy a szövetség is érti majd a helyzetemet. Bizakodva tekintek a jövő felé, és várom, hogy a következő napokban megkapjam a föderáció pozitív válaszát. Ha nem, akkor úgy tudom, hogy a VSK további intézkedéseket hoz a szövetség ellen” – nyilatkozta lapunknak a kézilabdázó.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...