Keresztbe tettek Oláh Janinak
Utoljára módositva: 2014-07-22 16:49:16

Perelni készül a Szatmárnémeti VSK, amennyiben a kézilabda–szövetség nem engedélyezi Oláh János játékát, egy új szabályozás ugyanis tiltja az idegenlégiósok szerződtetését a másodosztályban.

A szatmári közönségkedvenc Oláh János ősztől ismét a VSK mezét ölti magára, amennyiben a FRH is engedélyezi azt

A jelenlegi szabályzat szerint nem játszhat a Szatmárnémeti VSK csapatában az együtteshez visszatérő Oláh János, amennyiben a Román Kézilabda–szövetség (FRH) nem vonja vissza az idegenlégiósok szerződtetésére vonatkozó legújabb megkötéseket. A FRH ugyanis megtiltja a külföldi játékosok másodosztályba való szerződtetését, ezzel keresztbe téve a VSK-nak is, miután visszahívta a csapathoz Oláh Jánost. A magyarországi szélső még június 16-án egyezett meg a szatmári vezetőséggel és egy évre szóló szerződést írt alá, de a föderáció csak két hétre rá hozta nyilvánosságra az új szabályozást.

Ezt nem hagyta szó nélkül a VSK vezetősége és levelet címzett Alexandru Dedunak, a FRH elnökének, amelyben kérte, hogy vonják vissza a szabályozást. „Nem lehet korlátozni az európai uniós állampolgárok munkavállalását” – mondta a klub egyik, neve elhallgatását kérő képviselő, aki hozzátette, a VSK ügyvédet fogadott, és készen áll perelni, amennyiben nem adják Oláh János játékjogát. „Jani Romániába házasodott, EU-s állampolgár, így semmi joga nincs a szövetségnek, hogy ne engedje meg neki, hogy itt dolgozhasson” – mondta.

Oláh János 2008-ba szerződött a VSK-hoz, ez volt az első romániai szerződése. A szélső 2012-ig volt a szatmári együttes játékosa, közben közönség kedvenc lett. Egy évet játszott ezután a Nagybányai Minaur csapatában. Az elmúlt idény második felében szerződés nélkül maradt. Ugyanakkor idén összeházasodott a VSK női kosárlabdacsapatának kapitányával, Orosz Andreeával. Így kérni fogja majd a román állampolgárságot is. „Itt szeretnék letelepedni. Szeretek Szatmárnémetibe lenni, most már a családom is ideköt. Hamarosan kérvényezni fogom az állampolgárságot is. Remélem, hogy a szövetség is érti majd a helyzetemet. Bizakodva tekintek a jövő felé, és várom, hogy a következő napokban megkapjam a föderáció pozitív válaszát. Ha nem, akkor úgy tudom, hogy a VSK további intézkedéseket hoz a szövetség ellen” – nyilatkozta lapunknak a kézilabdázó.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...