Keresztbe tettek Oláh Janinak
Utoljára módositva: 2014-07-22 16:49:16

Perelni készül a Szatmárnémeti VSK, amennyiben a kézilabda–szövetség nem engedélyezi Oláh János játékát, egy új szabályozás ugyanis tiltja az idegenlégiósok szerződtetését a másodosztályban.

A szatmári közönségkedvenc Oláh János ősztől ismét a VSK mezét ölti magára, amennyiben a FRH is engedélyezi azt

A jelenlegi szabályzat szerint nem játszhat a Szatmárnémeti VSK csapatában az együtteshez visszatérő Oláh János, amennyiben a Román Kézilabda–szövetség (FRH) nem vonja vissza az idegenlégiósok szerződtetésére vonatkozó legújabb megkötéseket. A FRH ugyanis megtiltja a külföldi játékosok másodosztályba való szerződtetését, ezzel keresztbe téve a VSK-nak is, miután visszahívta a csapathoz Oláh Jánost. A magyarországi szélső még június 16-án egyezett meg a szatmári vezetőséggel és egy évre szóló szerződést írt alá, de a föderáció csak két hétre rá hozta nyilvánosságra az új szabályozást.

Ezt nem hagyta szó nélkül a VSK vezetősége és levelet címzett Alexandru Dedunak, a FRH elnökének, amelyben kérte, hogy vonják vissza a szabályozást. „Nem lehet korlátozni az európai uniós állampolgárok munkavállalását” – mondta a klub egyik, neve elhallgatását kérő képviselő, aki hozzátette, a VSK ügyvédet fogadott, és készen áll perelni, amennyiben nem adják Oláh János játékjogát. „Jani Romániába házasodott, EU-s állampolgár, így semmi joga nincs a szövetségnek, hogy ne engedje meg neki, hogy itt dolgozhasson” – mondta.

Oláh János 2008-ba szerződött a VSK-hoz, ez volt az első romániai szerződése. A szélső 2012-ig volt a szatmári együttes játékosa, közben közönség kedvenc lett. Egy évet játszott ezután a Nagybányai Minaur csapatában. Az elmúlt idény második felében szerződés nélkül maradt. Ugyanakkor idén összeházasodott a VSK női kosárlabdacsapatának kapitányával, Orosz Andreeával. Így kérni fogja majd a román állampolgárságot is. „Itt szeretnék letelepedni. Szeretek Szatmárnémetibe lenni, most már a családom is ideköt. Hamarosan kérvényezni fogom az állampolgárságot is. Remélem, hogy a szövetség is érti majd a helyzetemet. Bizakodva tekintek a jövő felé, és várom, hogy a következő napokban megkapjam a föderáció pozitív válaszát. Ha nem, akkor úgy tudom, hogy a VSK további intézkedéseket hoz a szövetség ellen” – nyilatkozta lapunknak a kézilabdázó.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...