Keresztény értékeink képalkotásokon
Utoljára módositva: 2019-08-13 12:42:50

Bikfalvi Zsolt fotóművész három képét is beválasztották a KÉSZ egy fotókiállításába, a Menyő című alkotást II. díjjal tüntették ki.

Bikfalvi Zsolt Menyő című képalkotása

A KÉSZ (Keresztény Értelmiségiek Szövetsége) által létrehozott alapítvány célja a Kárpát-medence keresztény értékeinek megőrzése, bemutatása, a magyar nemzeti egység elősegítése, a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészek támogatása. Feladata a magyar nemzeti egység elősegítése, a társadalmi és kulturális szerepvállalás révén az értékmentő és értékteremtő feladatellátás. Ennek érdekében a KÁMME (Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért) Alapítvány fotópályázatot hirdetett a magyar kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával megvalósuló, A Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása című program keretében határon túli magyar fotósok számára, két kategóriában: a 2019. évi csíksomlyói búcsú vagy Ferenc pápa csíksomlyói látogatása; Kárpát-medencei magyar keresztény értékek.

A nagykárolyi Bikfalvi Zsolt a második kategóriában 3 képpel pályázott (ennyivel lehetett a pályázati kiírás szerint). A képek a következők: Menyő, Hol sírjaink domborulnak, Zsoltárok könyve. A neves művészekből és szervezőkből álló zsűri 28 képet választott ki a kiállításra. A nagykárolyi fotóművész nagy örömére mind a három képalkotását beválasztották a tárlatra, mi több, az egyik fotóját, a Menyő címűt díjazták is.

A kiállításmegnyitónak és díjátadó ünnepségnek a Józsa Judit Galéria (Budapest V., Városház u. 1.) adott otthont. A pár napja megtartott alkalmon a vendégeket Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész, a Józsa Judit Művészeti Alapítvány elnöke köszöntötte. A kiállítást Zachar Péter Krisztián, a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány elnöke nyitotta meg, a tárlatot Gedai Csaba fotóművész méltatta, közreműködött Kovács Krisztina korondi előadóművész. A fotók 2019. szeptember 9-ig tekinthetők meg.

 

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...