Keresztény értékeink képalkotásokon
Utoljára módositva: 2019-08-13 12:42:50

Bikfalvi Zsolt fotóművész három képét is beválasztották a KÉSZ egy fotókiállításába, a Menyő című alkotást II. díjjal tüntették ki.

Bikfalvi Zsolt Menyő című képalkotása

A KÉSZ (Keresztény Értelmiségiek Szövetsége) által létrehozott alapítvány célja a Kárpát-medence keresztény értékeinek megőrzése, bemutatása, a magyar nemzeti egység elősegítése, a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészek támogatása. Feladata a magyar nemzeti egység elősegítése, a társadalmi és kulturális szerepvállalás révén az értékmentő és értékteremtő feladatellátás. Ennek érdekében a KÁMME (Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért) Alapítvány fotópályázatot hirdetett a magyar kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával megvalósuló, A Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása című program keretében határon túli magyar fotósok számára, két kategóriában: a 2019. évi csíksomlyói búcsú vagy Ferenc pápa csíksomlyói látogatása; Kárpát-medencei magyar keresztény értékek.

A nagykárolyi Bikfalvi Zsolt a második kategóriában 3 képpel pályázott (ennyivel lehetett a pályázati kiírás szerint). A képek a következők: Menyő, Hol sírjaink domborulnak, Zsoltárok könyve. A neves művészekből és szervezőkből álló zsűri 28 képet választott ki a kiállításra. A nagykárolyi fotóművész nagy örömére mind a három képalkotását beválasztották a tárlatra, mi több, az egyik fotóját, a Menyő címűt díjazták is.

A kiállításmegnyitónak és díjátadó ünnepségnek a Józsa Judit Galéria (Budapest V., Városház u. 1.) adott otthont. A pár napja megtartott alkalmon a vendégeket Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész, a Józsa Judit Művészeti Alapítvány elnöke köszöntötte. A kiállítást Zachar Péter Krisztián, a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány elnöke nyitotta meg, a tárlatot Gedai Csaba fotóművész méltatta, közreműködött Kovács Krisztina korondi előadóművész. A fotók 2019. szeptember 9-ig tekinthetők meg.

 

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...