Keskeny nyomvonalú vasútvonalat terveznek
Utoljára módositva: 2017-09-30 11:25:39

Keskeny nyomvonalú vasútvonal kiépítését tervezik Avasújfaluban, jelentették be a hegyvidéki ügyekkel foglalkozó megyei bizottság alakuló ülésén.

A prefektusi hivatal kezdeményezésére megalakult bizottság a 2003/318-as kormányhatározat alapján fog működni. A frissen létrehozott bizottság célja, hogy a hegyvidéket érintő terveket menedzselje, támogassa, és mindent megtegyen a helyi érdekeltségű, hosszú távú fejlesztési stratégiák kidolgozása érdekében.

Mivel megyénkben jelenleg csak Avasújfalu község rendelkezik hegyvidék minősítéssel, Darius Filip prefektus arra kérte a bizottság tagjait, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az Avasban és a Bükkaljában található közigazgatási-területi egységek közül minél többen megkaphassák a hegyvidék besorolást. A gyűlésen jelen volt Petru Ciocan, Avasújfalu polgármestere is, aki beszámolt a község közösségformáló és faluturizmust érintő projektjeiről. A legfontosabb és leglátványosabb célkitűzésük, hogy újjáépítsék a településen egykor működő keskeny nyomvonalú vasútvonalat, s egy turistavonatot is beüzemelnének, ezzel is vonzóbbá téve a községet a turisták számára. A terveik között egy erdei út modernizálása is szerepel, mellyel könnyebben megközelíthetővé válna a község hegyvidéken, de horgászási lehetőséget is kialakítanának. Érdekességként említette meg Ciocan, hogy egy hegyvidékre jellemző termékeket felsorakoztató vásárt is szeretnének szervezni, szintén a turisták odavonzása céljából.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 12:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:20
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...