Keskeny nyomvonalú vasútvonalat terveznek
Utoljára módositva: 2017-09-30 11:25:39

Keskeny nyomvonalú vasútvonal kiépítését tervezik Avasújfaluban, jelentették be a hegyvidéki ügyekkel foglalkozó megyei bizottság alakuló ülésén.

A prefektusi hivatal kezdeményezésére megalakult bizottság a 2003/318-as kormányhatározat alapján fog működni. A frissen létrehozott bizottság célja, hogy a hegyvidéket érintő terveket menedzselje, támogassa, és mindent megtegyen a helyi érdekeltségű, hosszú távú fejlesztési stratégiák kidolgozása érdekében.

Mivel megyénkben jelenleg csak Avasújfalu község rendelkezik hegyvidék minősítéssel, Darius Filip prefektus arra kérte a bizottság tagjait, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az Avasban és a Bükkaljában található közigazgatási-területi egységek közül minél többen megkaphassák a hegyvidék besorolást. A gyűlésen jelen volt Petru Ciocan, Avasújfalu polgármestere is, aki beszámolt a község közösségformáló és faluturizmust érintő projektjeiről. A legfontosabb és leglátványosabb célkitűzésük, hogy újjáépítsék a településen egykor működő keskeny nyomvonalú vasútvonalat, s egy turistavonatot is beüzemelnének, ezzel is vonzóbbá téve a községet a turisták számára. A terveik között egy erdei út modernizálása is szerepel, mellyel könnyebben megközelíthetővé válna a község hegyvidéken, de horgászási lehetőséget is kialakítanának. Érdekességként említette meg Ciocan, hogy egy hegyvidékre jellemző termékeket felsorakoztató vásárt is szeretnének szervezni, szintén a turisták odavonzása céljából.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 23.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...