Később kapnak fizetést a tanárok
Utoljára módositva: 2018-01-10 18:05:25

A pedagógusok ezentúl egy későbbi időpontban kapnak fizetést, a pénzt a tanfelügyelőségeken keresztül folyósítja a szaktárca.

A tanügyben dolgozók megszokott módon az adott hónap 8. napján jutottak fizetéshez, viszont az idei évtől miden pedagógus néhány nappal később, az aktuális hónap 14. napján fogja megkapni az előző havi munkája után járó bérét.

Kallós Zoltán tanfelügyelő-helyettes ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a módosítás annak köszönhető, hogy eddig az önkormányzatokon keresztül történt meg a fizetések kiutalása, ahol a fizetésnap általában folyó hónap 6–8. napján volt esedékes, a 2018-as évtől viszont a tanügyminisztérium a tanfelügyelőségeknek utalja a pedagógusok bérét, így a fizetésnap ezután a minisztériumi fizetésnapi dátumhoz igazodva az aktuális hónap 14. napján lesz.

Gyakorlatilag semmi sem változik, hiszen két fizetés között ezután is 30–31 napos turnus lesz, mindössze az eddigi megszokott 8-ai dátum helyett 14-ére fognak átállni.

Ami mégis zavaró lehet és a pedagógusok többségében felháborodást kelt, az a banki hitelek törlesztőrészleteinek időpontja, ugyanis sokan az eddigi fizetési dátumhoz igazodva választottak törlesztés-befizetési határidőt is.

A főtanfelügyelő-helyettes elmondta, tudva azt, hogy a pedagógusok többsége valóban rendelkezik hitellel, tehát sokakat érint ez a probléma, a pénzintézetek biztosan készek lesznek megváltoztatni a törlesztés befizetésének dátumát. Ehhez értelemszerűen az érintetteknek fel kell venniük a kapcsolatot az adott pénzintézettel és ott kérvényezniük kell majd a törlesztőrészlet befizetési dátumának módosítását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...