Később kapnak fizetést a tanárok
Utoljára módositva: 2018-01-10 18:05:25

A pedagógusok ezentúl egy későbbi időpontban kapnak fizetést, a pénzt a tanfelügyelőségeken keresztül folyósítja a szaktárca.

A tanügyben dolgozók megszokott módon az adott hónap 8. napján jutottak fizetéshez, viszont az idei évtől miden pedagógus néhány nappal később, az aktuális hónap 14. napján fogja megkapni az előző havi munkája után járó bérét.

Kallós Zoltán tanfelügyelő-helyettes ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a módosítás annak köszönhető, hogy eddig az önkormányzatokon keresztül történt meg a fizetések kiutalása, ahol a fizetésnap általában folyó hónap 6–8. napján volt esedékes, a 2018-as évtől viszont a tanügyminisztérium a tanfelügyelőségeknek utalja a pedagógusok bérét, így a fizetésnap ezután a minisztériumi fizetésnapi dátumhoz igazodva az aktuális hónap 14. napján lesz.

Gyakorlatilag semmi sem változik, hiszen két fizetés között ezután is 30–31 napos turnus lesz, mindössze az eddigi megszokott 8-ai dátum helyett 14-ére fognak átállni.

Ami mégis zavaró lehet és a pedagógusok többségében felháborodást kelt, az a banki hitelek törlesztőrészleteinek időpontja, ugyanis sokan az eddigi fizetési dátumhoz igazodva választottak törlesztés-befizetési határidőt is.

A főtanfelügyelő-helyettes elmondta, tudva azt, hogy a pedagógusok többsége valóban rendelkezik hitellel, tehát sokakat érint ez a probléma, a pénzintézetek biztosan készek lesznek megváltoztatni a törlesztés befizetésének dátumát. Ehhez értelemszerűen az érintetteknek fel kell venniük a kapcsolatot az adott pénzintézettel és ott kérvényezniük kell majd a törlesztőrészlet befizetési dátumának módosítását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:45
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...