Később kapnak fizetést a tanárok
Utoljára módositva: 2018-01-10 18:05:25

A pedagógusok ezentúl egy későbbi időpontban kapnak fizetést, a pénzt a tanfelügyelőségeken keresztül folyósítja a szaktárca.

A tanügyben dolgozók megszokott módon az adott hónap 8. napján jutottak fizetéshez, viszont az idei évtől miden pedagógus néhány nappal később, az aktuális hónap 14. napján fogja megkapni az előző havi munkája után járó bérét.

Kallós Zoltán tanfelügyelő-helyettes ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a módosítás annak köszönhető, hogy eddig az önkormányzatokon keresztül történt meg a fizetések kiutalása, ahol a fizetésnap általában folyó hónap 6–8. napján volt esedékes, a 2018-as évtől viszont a tanügyminisztérium a tanfelügyelőségeknek utalja a pedagógusok bérét, így a fizetésnap ezután a minisztériumi fizetésnapi dátumhoz igazodva az aktuális hónap 14. napján lesz.

Gyakorlatilag semmi sem változik, hiszen két fizetés között ezután is 30–31 napos turnus lesz, mindössze az eddigi megszokott 8-ai dátum helyett 14-ére fognak átállni.

Ami mégis zavaró lehet és a pedagógusok többségében felháborodást kelt, az a banki hitelek törlesztőrészleteinek időpontja, ugyanis sokan az eddigi fizetési dátumhoz igazodva választottak törlesztés-befizetési határidőt is.

A főtanfelügyelő-helyettes elmondta, tudva azt, hogy a pedagógusok többsége valóban rendelkezik hitellel, tehát sokakat érint ez a probléma, a pénzintézetek biztosan készek lesznek megváltoztatni a törlesztés befizetésének dátumát. Ehhez értelemszerűen az érintetteknek fel kell venniük a kapcsolatot az adott pénzintézettel és ott kérvényezniük kell majd a törlesztőrészlet befizetési dátumának módosítását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...