Később kapnak fizetést a tanárok
Utoljára módositva: 2018-01-10 18:05:25

A pedagógusok ezentúl egy későbbi időpontban kapnak fizetést, a pénzt a tanfelügyelőségeken keresztül folyósítja a szaktárca.

A tanügyben dolgozók megszokott módon az adott hónap 8. napján jutottak fizetéshez, viszont az idei évtől miden pedagógus néhány nappal később, az aktuális hónap 14. napján fogja megkapni az előző havi munkája után járó bérét.

Kallós Zoltán tanfelügyelő-helyettes ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a módosítás annak köszönhető, hogy eddig az önkormányzatokon keresztül történt meg a fizetések kiutalása, ahol a fizetésnap általában folyó hónap 6–8. napján volt esedékes, a 2018-as évtől viszont a tanügyminisztérium a tanfelügyelőségeknek utalja a pedagógusok bérét, így a fizetésnap ezután a minisztériumi fizetésnapi dátumhoz igazodva az aktuális hónap 14. napján lesz.

Gyakorlatilag semmi sem változik, hiszen két fizetés között ezután is 30–31 napos turnus lesz, mindössze az eddigi megszokott 8-ai dátum helyett 14-ére fognak átállni.

Ami mégis zavaró lehet és a pedagógusok többségében felháborodást kelt, az a banki hitelek törlesztőrészleteinek időpontja, ugyanis sokan az eddigi fizetési dátumhoz igazodva választottak törlesztés-befizetési határidőt is.

A főtanfelügyelő-helyettes elmondta, tudva azt, hogy a pedagógusok többsége valóban rendelkezik hitellel, tehát sokakat érint ez a probléma, a pénzintézetek biztosan készek lesznek megváltoztatni a törlesztés befizetésének dátumát. Ehhez értelemszerűen az érintetteknek fel kell venniük a kapcsolatot az adott pénzintézettel és ott kérvényezniük kell majd a törlesztőrészlet befizetési dátumának módosítását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:20
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...