Később kapnak fizetést a tanárok
Utoljára módositva: 2018-01-10 18:05:25

A pedagógusok ezentúl egy későbbi időpontban kapnak fizetést, a pénzt a tanfelügyelőségeken keresztül folyósítja a szaktárca.

A tanügyben dolgozók megszokott módon az adott hónap 8. napján jutottak fizetéshez, viszont az idei évtől miden pedagógus néhány nappal később, az aktuális hónap 14. napján fogja megkapni az előző havi munkája után járó bérét.

Kallós Zoltán tanfelügyelő-helyettes ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a módosítás annak köszönhető, hogy eddig az önkormányzatokon keresztül történt meg a fizetések kiutalása, ahol a fizetésnap általában folyó hónap 6–8. napján volt esedékes, a 2018-as évtől viszont a tanügyminisztérium a tanfelügyelőségeknek utalja a pedagógusok bérét, így a fizetésnap ezután a minisztériumi fizetésnapi dátumhoz igazodva az aktuális hónap 14. napján lesz.

Gyakorlatilag semmi sem változik, hiszen két fizetés között ezután is 30–31 napos turnus lesz, mindössze az eddigi megszokott 8-ai dátum helyett 14-ére fognak átállni.

Ami mégis zavaró lehet és a pedagógusok többségében felháborodást kelt, az a banki hitelek törlesztőrészleteinek időpontja, ugyanis sokan az eddigi fizetési dátumhoz igazodva választottak törlesztés-befizetési határidőt is.

A főtanfelügyelő-helyettes elmondta, tudva azt, hogy a pedagógusok többsége valóban rendelkezik hitellel, tehát sokakat érint ez a probléma, a pénzintézetek biztosan készek lesznek megváltoztatni a törlesztés befizetésének dátumát. Ehhez értelemszerűen az érintetteknek fel kell venniük a kapcsolatot az adott pénzintézettel és ott kérvényezniük kell majd a törlesztőrészlet befizetési dátumának módosítását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ocean s 8 - Az évszázad átverése
Ma, 20:50
Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott... de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala –
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 23.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...