Késsel támadt a buszra várakozó iskolásokra
Utoljára módositva: 2019-05-28 15:11:08

Késsel támadt egy buszmegállóban várakozókra egy férfi kedden a Tokió melletti Kavaszakiban, legfrissebb hírek szerint a támadásban ketten meghaltak, tizenkét gyerek és három felnőtt megsebesült, közülük többen súlyosan.

Egy 12 éves kislány és egy harmincas éveiben járó a kórházban halt bele sebesüléseibe. A merénylet után a támadó nyakon szúrta magát, és meghalt. A legtöbb áldozat egy katolikus magániskola 6-7 éves diáklányai közül került ki. A gyerekek az iskolabuszra készültek felszállni, amikor rájuk vetette magát a késelő. A Reuters szerint a buszsofőr azt mondta a rendőrségnek, hogy látta, ahogy a férfi megközelíti a buszmegállót és mindkét kezében egy-egy kést tart. A rendőrök is két kést találtak később a helyszínen. A The Asahi nevű japán lapnak egy szemtanú arról számolt de, hogy egy középkorú férfit látott, aki azt kiabálta a támadás előtt, hogy

meg foglak ölni! Ezután látta, ahogy nyolc gyerek a földre esik. Az egyelőre nem világos, hogy miért támadt a férfi az iskolásokra. Abe Shinzó miniszterelelnök a történteket rendkívül borzasztó tettnek minősítette, és ígeretett tett arra, hogy fokozni fogják az iskolába tartó gyerekek biztonsága érdekében tett erőfeszítéseket.

 

Donald Trump amerikai elnök, aki hétfőn, négynapos látogatása után hagyta el a szigetországot, együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak és a japán népnek.

 

Japánban ritka az erőszakos bűncselekmény, de előfordultak jelentősebb incidensek. Kilenc évvel ezelőtt egytucatnyinál többen megsebesültek, amikor egy iskola- és távolsági buszra várakozókat késeltek meg a főváros külterületén.

 

Még két évvel korábban, 2008-ban Tokióban egy 28 éves ember teherautóval hajtott bele a gyalogosátkelőnél a tömegbe, három embert elgázolt, további négyet halálra késelt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...