Készen áll a télre a város
Utoljára módositva: 2017-11-10 17:34:15

Nem átalányban fizet a téli mentesítési munkálatokért a szatmárnémeti városvezetés, teljesítményben számolják majd a Florisal bérezését.

Felkészülten várja a téli időszakot a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, jelentette ki egy pénteki közleményében a városvezetés. Akárcsak az előző szezonban, idén sem egy előre meghatározott összeget fizet ki a szolgáltatónak az önkormányzat, hanem az úttakarítások számának arányában. Az előző éveket figyelembe véve ez az összeg a tél keménységétől és a hó mennyiségétől függően egy és három millió lej közötti lehet.

A napokban elkészült az az akcióterv, amelyben konkrétan meg lett határozva, mennyi munkagép és körülbelül mennyi csúszásgátló anyag szükséges, illetve döntés született arról is, hogy a városháza részéről ki tartja a kapcsolatot a hókotrási munkával foglalkozó Florisallal. Ennek emberei a szerződés értelmében legtöbb egy órán belül a helyszínen kell hogy legyene a bejelentés után, és normális időjárási körülmények között két órájuk van az utak eltakarítására. Összes 20 darab munkagép, 129,6 tonna só, 25,5 tonna fagyásgátló magnézium-klorid, 20 köbméter homok, valamint 10 ezer liternyi üzemanyag van tartalékolva, felhasználásra készen.

A polgármesteri hivatalban fontossági sorrendet is készítettek, amely szerint a két hidat és a város főbb útjait, legforgalmasabb utcáit kell mielőbb járhatóvá tenni.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 22.
Olyasvalakinek próbálja elmagyarázni a véleményét, aki eleve elzárkózik előle. Találja meg mi az oka, hogy így viszonyul Önhöz!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...