Készen áll a télre a város
Utoljára módositva: 2017-11-10 17:34:15

Nem átalányban fizet a téli mentesítési munkálatokért a szatmárnémeti városvezetés, teljesítményben számolják majd a Florisal bérezését.

Felkészülten várja a téli időszakot a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, jelentette ki egy pénteki közleményében a városvezetés. Akárcsak az előző szezonban, idén sem egy előre meghatározott összeget fizet ki a szolgáltatónak az önkormányzat, hanem az úttakarítások számának arányában. Az előző éveket figyelembe véve ez az összeg a tél keménységétől és a hó mennyiségétől függően egy és három millió lej közötti lehet.

A napokban elkészült az az akcióterv, amelyben konkrétan meg lett határozva, mennyi munkagép és körülbelül mennyi csúszásgátló anyag szükséges, illetve döntés született arról is, hogy a városháza részéről ki tartja a kapcsolatot a hókotrási munkával foglalkozó Florisallal. Ennek emberei a szerződés értelmében legtöbb egy órán belül a helyszínen kell hogy legyene a bejelentés után, és normális időjárási körülmények között két órájuk van az utak eltakarítására. Összes 20 darab munkagép, 129,6 tonna só, 25,5 tonna fagyásgátló magnézium-klorid, 20 köbméter homok, valamint 10 ezer liternyi üzemanyag van tartalékolva, felhasználásra készen.

A polgármesteri hivatalban fontossági sorrendet is készítettek, amely szerint a két hidat és a város főbb útjait, legforgalmasabb utcáit kell mielőbb járhatóvá tenni.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 18:50
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...