Készen áll a télre a város
Utoljára módositva: 2017-11-10 17:34:15

Nem átalányban fizet a téli mentesítési munkálatokért a szatmárnémeti városvezetés, teljesítményben számolják majd a Florisal bérezését.

Felkészülten várja a téli időszakot a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, jelentette ki egy pénteki közleményében a városvezetés. Akárcsak az előző szezonban, idén sem egy előre meghatározott összeget fizet ki a szolgáltatónak az önkormányzat, hanem az úttakarítások számának arányában. Az előző éveket figyelembe véve ez az összeg a tél keménységétől és a hó mennyiségétől függően egy és három millió lej közötti lehet.

A napokban elkészült az az akcióterv, amelyben konkrétan meg lett határozva, mennyi munkagép és körülbelül mennyi csúszásgátló anyag szükséges, illetve döntés született arról is, hogy a városháza részéről ki tartja a kapcsolatot a hókotrási munkával foglalkozó Florisallal. Ennek emberei a szerződés értelmében legtöbb egy órán belül a helyszínen kell hogy legyene a bejelentés után, és normális időjárási körülmények között két órájuk van az utak eltakarítására. Összes 20 darab munkagép, 129,6 tonna só, 25,5 tonna fagyásgátló magnézium-klorid, 20 köbméter homok, valamint 10 ezer liternyi üzemanyag van tartalékolva, felhasználásra készen.

A polgármesteri hivatalban fontossági sorrendet is készítettek, amely szerint a két hidat és a város főbb útjait, legforgalmasabb utcáit kell mielőbb járhatóvá tenni.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 19.
Kedvese sokszor eltúlozza kicsit a dolgait, de ne nevesse ki ezért. Mindez arra szolgál, hogy elrejtse bizonytalanságát és önbizalomhiányát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...