Kesztyűs kézzel bántak el egymással
Utoljára módositva: 2014-04-27 15:42:34

Nem sajnálták egymást az ökölvívók, és a mérkőzések idején kegyetlenül püfölték egymást, de a meccs végét jelző gongszó után átölelték egymást, kezet fogtak és elismerték, ha az ellenfél jobb volt. Ez jellemezte az első Szatmár megyei ökölvívó–bajnokságot.

A Szatmár megyei ökölvívó-bajnokság résztvevői

Tizenkét mérkőzésen huszonnégy győztes – így foglalta össze a szombati nagykárolyi boksz–gálát Florin Mulcuţan, a Szatmár Megyei Ökölvívó Egyesület (AJ Box) főtitkára, a megyei bajnokság újra élesztésének az ötletgazdája.

Mint arról beszámoltunk, Nagykárolyban több mint negyed évszázada nem rendeztek ökölvívó–gálát, ugyanakkor a megyei bajnokság tizenöt éve szünetel. Az AJ Box új főtitkára viszont visszahozná ezt a hagyományt, ennek első lépéseként megrendezték a nagykárolyi versenyt, ahol a nagyérdemű izgalmas összecsapásokat is láthatott: kiütést, rászámolásokat, bunyós végjátékok, fordulatos meneteket.

Viorel Plosca is bíráskodott

„Ez egy nagyon jó alkalom volt egyes sportolóinknak, hogy felkészüljenek a májusi ifjúsági országos bajnokságra. Szatmár megyéből heten utaznak majd a küzdelmekre. Ugyanakkor egy jó propagandának szántunk a megyei bajnokságot, hiszen azt szeretnénk, hogy visszanyerje népszerűségét ez a sportág a megyében. Reméljük, hogy ez a verseny majd ad egy lökést ebben a tekintetben” – mondta Mulcuţan, aki szombaton átvehette a Román Ökölvívó–szövetség (FR Box) elismerését a torna megszervezéséért. Egy zászlócskát kapott, amelyet a zilahi illetőségű Viorel Plosca, AIBA–bíró adott át az AJ Box főtitkárának. „Megtiszteltetve érzem magam, hogy Viorel Plosca elfogadta a meghívást és eljött a versenyre. A nemzetközi engedéllyel rendelkező bíró az elmúlt hetekben az Európa–bajnokságon bíráskodott, most eljött hozzánk Nagykárolyba, a megyei bajnokságunkra” – folytatta Mulcuţan.

Mulcuţan, Gavriş és Cucereanu

A díszvendégként érkezett Nagykárolyba Waldemar Cucereanu nyolcszoros román bajnok, világbajnoki bronz– és Európa–bajnoki bronz–, illetve ezüstérmes egykori bokszoló is. „A 90-es évek elején jártam utoljára Szatmáron, Nagykárolyba először jöttem. De szívesen jöttem ide, mivel örömmel tölt el, hogy a sportág újraélesztésén dolgoznak itt. Sajnos, országos szinten észlelhető egy visszaesés az ökölvívó sportágban, pedig az előző évtizedekben megszokott volt, hogy Eb-ről, vb-ről hoztuk az érmeket – nyilatkozta az egykori klasszis. – Itt láttam néhány igazán tehetséges bokszolót, de helytelen lenni messzemenő következtetést levonni. Az a legfontosabb, hogy megtartsuk ezeket a fiatalokat” – tette hozzá.

A megyei bajnokságon egyébként a nagykárolyi Mikola Csaba és két szatmárnémeti, Cosmin Şorean és Adrian Lazor segédkeztek a bíráskodásban, ők jelöltlistán találhatók, hamarosan vizsgázni fognak a FR Box engedélyéért. Plosca mellett Cucereanu, a zilahi Mircea Hărăstăşean és a gyulafehérvári Ioan Marius Tuşinean bíráskodtak. Ioan Gavriş AIBA–bíró, az AJ Box elnöke a föderáció technikai küldötteként foglalt helyet a ring mellett, amelyet Ioan Ghere, a Szatmárnémeti Voinţa SE elnöke biztosított.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A VERSENYEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

Résztvevők

Érkávási Olimpia

A kezdő gongszó után egymásnak estek Szatmár megye ökölvívói

Juniorok: Maldini Mare (50 kg), Jason Popa (57 kg), James Popa (60 kg), Ionuţ Toma (60 kg), George Dan (60 kg), Andrei Marcus (70 kg)

Ifik: Ciprian Mészáros (57 kg), Raul Şerban (69 kg), Ştefan Cherecheş (75 kg)

Felnőttek: Mihai Hritz Hreniu (81 kg). Lányok: Bokor Rebeka (48 kg), Buttyán Erika (60 kg – többszörös bajnoki érmes).

Edző: Sándor József.

Szatmárnémeti Voinţa SK

Juniorok: Adrian Cionca (70 kg), Rafael Haraseniuc (91 kg)

Ifik: Konţ Imre Adrian (60 kg), Cosmin Bodan (60 kg), Valentin Crişan (69 kg), Ionuţ Fuşlea (91 kg – bajnoki ezüstérmes), Silviu Kaitar (+91 kg)

Felnőttek: Adrian Lazor (64 kg – bajnoki bronzérmes), Ionuţ Horvath (81 kg), Răzvan Zahari (+91 kg), Adonias Cosma (+91 kg).

Edző: Liviu Gheţe.

Nagykárolyi Sab Gomez

Juniorok: Vinkler Alexandra (60 kg), Schuller Krisztina (48 kg), Vlad Corodan (54 kg), Krajczár Tóbiás (43 kg), Cristian Dacian (40 kg).

Edző: Gheorghe Sabău.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A VERSENYEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Jumanji - Vár a dzsungel
Ma, 15:00
A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket - de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jac
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 17:15
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:20
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:40
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...