Kesztyűs kézzel bántak el egymással
Utoljára módositva: 2014-04-27 15:42:34

Nem sajnálták egymást az ökölvívók, és a mérkőzések idején kegyetlenül püfölték egymást, de a meccs végét jelző gongszó után átölelték egymást, kezet fogtak és elismerték, ha az ellenfél jobb volt. Ez jellemezte az első Szatmár megyei ökölvívó–bajnokságot.

A Szatmár megyei ökölvívó-bajnokság résztvevői

Tizenkét mérkőzésen huszonnégy győztes – így foglalta össze a szombati nagykárolyi boksz–gálát Florin Mulcuţan, a Szatmár Megyei Ökölvívó Egyesület (AJ Box) főtitkára, a megyei bajnokság újra élesztésének az ötletgazdája.

Mint arról beszámoltunk, Nagykárolyban több mint negyed évszázada nem rendeztek ökölvívó–gálát, ugyanakkor a megyei bajnokság tizenöt éve szünetel. Az AJ Box új főtitkára viszont visszahozná ezt a hagyományt, ennek első lépéseként megrendezték a nagykárolyi versenyt, ahol a nagyérdemű izgalmas összecsapásokat is láthatott: kiütést, rászámolásokat, bunyós végjátékok, fordulatos meneteket.

Viorel Plosca is bíráskodott

„Ez egy nagyon jó alkalom volt egyes sportolóinknak, hogy felkészüljenek a májusi ifjúsági országos bajnokságra. Szatmár megyéből heten utaznak majd a küzdelmekre. Ugyanakkor egy jó propagandának szántunk a megyei bajnokságot, hiszen azt szeretnénk, hogy visszanyerje népszerűségét ez a sportág a megyében. Reméljük, hogy ez a verseny majd ad egy lökést ebben a tekintetben” – mondta Mulcuţan, aki szombaton átvehette a Román Ökölvívó–szövetség (FR Box) elismerését a torna megszervezéséért. Egy zászlócskát kapott, amelyet a zilahi illetőségű Viorel Plosca, AIBA–bíró adott át az AJ Box főtitkárának. „Megtiszteltetve érzem magam, hogy Viorel Plosca elfogadta a meghívást és eljött a versenyre. A nemzetközi engedéllyel rendelkező bíró az elmúlt hetekben az Európa–bajnokságon bíráskodott, most eljött hozzánk Nagykárolyba, a megyei bajnokságunkra” – folytatta Mulcuţan.

Mulcuţan, Gavriş és Cucereanu

A díszvendégként érkezett Nagykárolyba Waldemar Cucereanu nyolcszoros román bajnok, világbajnoki bronz– és Európa–bajnoki bronz–, illetve ezüstérmes egykori bokszoló is. „A 90-es évek elején jártam utoljára Szatmáron, Nagykárolyba először jöttem. De szívesen jöttem ide, mivel örömmel tölt el, hogy a sportág újraélesztésén dolgoznak itt. Sajnos, országos szinten észlelhető egy visszaesés az ökölvívó sportágban, pedig az előző évtizedekben megszokott volt, hogy Eb-ről, vb-ről hoztuk az érmeket – nyilatkozta az egykori klasszis. – Itt láttam néhány igazán tehetséges bokszolót, de helytelen lenni messzemenő következtetést levonni. Az a legfontosabb, hogy megtartsuk ezeket a fiatalokat” – tette hozzá.

A megyei bajnokságon egyébként a nagykárolyi Mikola Csaba és két szatmárnémeti, Cosmin Şorean és Adrian Lazor segédkeztek a bíráskodásban, ők jelöltlistán találhatók, hamarosan vizsgázni fognak a FR Box engedélyéért. Plosca mellett Cucereanu, a zilahi Mircea Hărăstăşean és a gyulafehérvári Ioan Marius Tuşinean bíráskodtak. Ioan Gavriş AIBA–bíró, az AJ Box elnöke a föderáció technikai küldötteként foglalt helyet a ring mellett, amelyet Ioan Ghere, a Szatmárnémeti Voinţa SE elnöke biztosított.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A VERSENYEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

Résztvevők

Érkávási Olimpia

A kezdő gongszó után egymásnak estek Szatmár megye ökölvívói

Juniorok: Maldini Mare (50 kg), Jason Popa (57 kg), James Popa (60 kg), Ionuţ Toma (60 kg), George Dan (60 kg), Andrei Marcus (70 kg)

Ifik: Ciprian Mészáros (57 kg), Raul Şerban (69 kg), Ştefan Cherecheş (75 kg)

Felnőttek: Mihai Hritz Hreniu (81 kg). Lányok: Bokor Rebeka (48 kg), Buttyán Erika (60 kg – többszörös bajnoki érmes).

Edző: Sándor József.

Szatmárnémeti Voinţa SK

Juniorok: Adrian Cionca (70 kg), Rafael Haraseniuc (91 kg)

Ifik: Konţ Imre Adrian (60 kg), Cosmin Bodan (60 kg), Valentin Crişan (69 kg), Ionuţ Fuşlea (91 kg – bajnoki ezüstérmes), Silviu Kaitar (+91 kg)

Felnőttek: Adrian Lazor (64 kg – bajnoki bronzérmes), Ionuţ Horvath (81 kg), Răzvan Zahari (+91 kg), Adonias Cosma (+91 kg).

Edző: Liviu Gheţe.

Nagykárolyi Sab Gomez

Juniorok: Vinkler Alexandra (60 kg), Schuller Krisztina (48 kg), Vlad Corodan (54 kg), Krajczár Tóbiás (43 kg), Cristian Dacian (40 kg).

Edző: Gheorghe Sabău.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A VERSENYEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 22.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...