Készül a Somos szabadidőközpont
Utoljára módositva: 2019-05-10 09:53:49

Bekő Tamás városmenedzsert faggattuk a Nagykárolyban zajló beruházások kapcsán. Elkezdődött a Somos szabadidőközpont kivitelezése, a kisebbik mobilitási projekt startja júniusban esedékes.

Május hónappal elkezdték a kivitelezők a nagykárolyi Somos szabadidőközpont kialakítását. Mint Bekő Tamástól, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal városmenedzserétől megtudtuk, május 2-ai keltezéssel kiadták az építkezési engedélyt, illetőleg a kivitelezés elkezdéséhez szükséges mindahány engedélyt. Így hát elkezdődhet a munka — összegzett.

A határ menti együttműködés keretében kialakítandó nősziromösvény létesítéséről szóló projekt munkavégzési engedélyét szintén kibocsátotta a helyhatóság. Annál a projektnél is van idő a kivitelezésre — jövő áprilisig kell elkészülnie. Érdeklődésünkre a városmenedzser elmondta, hogy meglátása szerint és tudomásával semmi akadálya annak, hogy már idén télen lehessen használni a RO-HU-s projekt keretében megvalósuló korcsolyapályát.

A kisebbik mobilitási projekt kivitelezési tervét a héten megkapja a városvezetőség, s amennyiben az itteni szakemberek megfelelőnek tartják, elküldik láttamozás végett a kolozsvári központú regionális fejlesztési ellenőrző bizottságnak. Ha ott is jóváhagyják, akkor kezdődhet is a munka — az önkormányzat becslései szerint június 1-jétől, netán június közepétől meg is történik majd mindez, azaz ennél a projektnél is kiadhatják a kivitelezés elkezdéséhez szükséges engedélyeket.

A nagyobbik mobilitási projektet — amelyet a köznyelvben mint az elektromos buszok beszerzéséről szólót emlegetnek — a kolozsvári székhelyű ellenőrzők részvételével elemzik. Azaz az első két szűrőn már átjutott a projekt, és amennyiben ez alkalommal sem merül fel gond, várhatóan a hónap végéig szerződést köthetnek.

A közvilágítási projekt — mint annak összetettsége okán az sejthető is volt — kapcsán óvással éltek. Az ellenőrző szervezet részlegesen helyt is adott ezeknek az óvásoknak, amelyek a pontozásról szóltak. Mint Bekő Tamás elmondta, jelenleg azt tanulmányozzák a kiírásban részt vevő konzultáns céggel, hogy mindennek okán ki kell-e bővíteni a pályázatok beérkezésének határidejét — ami egyébként május 15-e. „Amit az országos ellenőrző testület előírt, azokat a módosításokat kötelezően el kell végeznünk; hogy határidőt módosítunk-e, az körülbelül a hét végéig kiderül” — fejtette ki a városmenedzser.

A Helyi Fejlesztések Országos Programján belül megvalósuló iskolafelújításról szóló projekt — a Vasile Lucaciu Általános Iskola épületének modernizálását pályázta meg Nagykároly — tervezési fázisban van. Június 30-ig kell megkapja a helyhatóság a szerződés értelmében ezt a részletes tervezetet — tájékoztatott Bekő Tamás.

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Aladdin
Ma, 20:50
Izgalmas történet a megnyerő utcai suhancról, Aladdinról és a bátor és szabad akaratú Jázmin hercegnőről, akik közös jövőjének kulcsa egy Dzsinn lehet. A Disney 1992-es animációs klasszikusa alapján készült filmben Guy Ritchie rendező a rá jellemző szélsebes, sajátos látványú akcióval tölti meg Agrabah kitalált városát.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...