Készül a Somos szabadidőközpont
Utoljára módositva: 2019-05-10 09:53:49

Bekő Tamás városmenedzsert faggattuk a Nagykárolyban zajló beruházások kapcsán. Elkezdődött a Somos szabadidőközpont kivitelezése, a kisebbik mobilitási projekt startja júniusban esedékes.

Május hónappal elkezdték a kivitelezők a nagykárolyi Somos szabadidőközpont kialakítását. Mint Bekő Tamástól, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal városmenedzserétől megtudtuk, május 2-ai keltezéssel kiadták az építkezési engedélyt, illetőleg a kivitelezés elkezdéséhez szükséges mindahány engedélyt. Így hát elkezdődhet a munka — összegzett.

A határ menti együttműködés keretében kialakítandó nősziromösvény létesítéséről szóló projekt munkavégzési engedélyét szintén kibocsátotta a helyhatóság. Annál a projektnél is van idő a kivitelezésre — jövő áprilisig kell elkészülnie. Érdeklődésünkre a városmenedzser elmondta, hogy meglátása szerint és tudomásával semmi akadálya annak, hogy már idén télen lehessen használni a RO-HU-s projekt keretében megvalósuló korcsolyapályát.

A kisebbik mobilitási projekt kivitelezési tervét a héten megkapja a városvezetőség, s amennyiben az itteni szakemberek megfelelőnek tartják, elküldik láttamozás végett a kolozsvári központú regionális fejlesztési ellenőrző bizottságnak. Ha ott is jóváhagyják, akkor kezdődhet is a munka — az önkormányzat becslései szerint június 1-jétől, netán június közepétől meg is történik majd mindez, azaz ennél a projektnél is kiadhatják a kivitelezés elkezdéséhez szükséges engedélyeket.

A nagyobbik mobilitási projektet — amelyet a köznyelvben mint az elektromos buszok beszerzéséről szólót emlegetnek — a kolozsvári székhelyű ellenőrzők részvételével elemzik. Azaz az első két szűrőn már átjutott a projekt, és amennyiben ez alkalommal sem merül fel gond, várhatóan a hónap végéig szerződést köthetnek.

A közvilágítási projekt — mint annak összetettsége okán az sejthető is volt — kapcsán óvással éltek. Az ellenőrző szervezet részlegesen helyt is adott ezeknek az óvásoknak, amelyek a pontozásról szóltak. Mint Bekő Tamás elmondta, jelenleg azt tanulmányozzák a kiírásban részt vevő konzultáns céggel, hogy mindennek okán ki kell-e bővíteni a pályázatok beérkezésének határidejét — ami egyébként május 15-e. „Amit az országos ellenőrző testület előírt, azokat a módosításokat kötelezően el kell végeznünk; hogy határidőt módosítunk-e, az körülbelül a hét végéig kiderül” — fejtette ki a városmenedzser.

A Helyi Fejlesztések Országos Programján belül megvalósuló iskolafelújításról szóló projekt — a Vasile Lucaciu Általános Iskola épületének modernizálását pályázta meg Nagykároly — tervezési fázisban van. Június 30-ig kell megkapja a helyhatóság a szerződés értelmében ezt a részletes tervezetet — tájékoztatott Bekő Tamás.

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...