Készül a Somos szabadidőközpont
Utoljára módositva: 2019-05-10 09:53:49

Bekő Tamás városmenedzsert faggattuk a Nagykárolyban zajló beruházások kapcsán. Elkezdődött a Somos szabadidőközpont kivitelezése, a kisebbik mobilitási projekt startja júniusban esedékes.

Május hónappal elkezdték a kivitelezők a nagykárolyi Somos szabadidőközpont kialakítását. Mint Bekő Tamástól, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal városmenedzserétől megtudtuk, május 2-ai keltezéssel kiadták az építkezési engedélyt, illetőleg a kivitelezés elkezdéséhez szükséges mindahány engedélyt. Így hát elkezdődhet a munka — összegzett.

A határ menti együttműködés keretében kialakítandó nősziromösvény létesítéséről szóló projekt munkavégzési engedélyét szintén kibocsátotta a helyhatóság. Annál a projektnél is van idő a kivitelezésre — jövő áprilisig kell elkészülnie. Érdeklődésünkre a városmenedzser elmondta, hogy meglátása szerint és tudomásával semmi akadálya annak, hogy már idén télen lehessen használni a RO-HU-s projekt keretében megvalósuló korcsolyapályát.

A kisebbik mobilitási projekt kivitelezési tervét a héten megkapja a városvezetőség, s amennyiben az itteni szakemberek megfelelőnek tartják, elküldik láttamozás végett a kolozsvári központú regionális fejlesztési ellenőrző bizottságnak. Ha ott is jóváhagyják, akkor kezdődhet is a munka — az önkormányzat becslései szerint június 1-jétől, netán június közepétől meg is történik majd mindez, azaz ennél a projektnél is kiadhatják a kivitelezés elkezdéséhez szükséges engedélyeket.

A nagyobbik mobilitási projektet — amelyet a köznyelvben mint az elektromos buszok beszerzéséről szólót emlegetnek — a kolozsvári székhelyű ellenőrzők részvételével elemzik. Azaz az első két szűrőn már átjutott a projekt, és amennyiben ez alkalommal sem merül fel gond, várhatóan a hónap végéig szerződést köthetnek.

A közvilágítási projekt — mint annak összetettsége okán az sejthető is volt — kapcsán óvással éltek. Az ellenőrző szervezet részlegesen helyt is adott ezeknek az óvásoknak, amelyek a pontozásról szóltak. Mint Bekő Tamás elmondta, jelenleg azt tanulmányozzák a kiírásban részt vevő konzultáns céggel, hogy mindennek okán ki kell-e bővíteni a pályázatok beérkezésének határidejét — ami egyébként május 15-e. „Amit az országos ellenőrző testület előírt, azokat a módosításokat kötelezően el kell végeznünk; hogy határidőt módosítunk-e, az körülbelül a hét végéig kiderül” — fejtette ki a városmenedzser.

A Helyi Fejlesztések Országos Programján belül megvalósuló iskolafelújításról szóló projekt — a Vasile Lucaciu Általános Iskola épületének modernizálását pályázta meg Nagykároly — tervezési fázisban van. Június 30-ig kell megkapja a helyhatóság a szerződés értelmében ezt a részletes tervezetet — tájékoztatott Bekő Tamás.

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...