Készül az aszfaltozási ütemterv Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2017-02-28 18:02:30

Meghatározott menetrend szerint zajlik majd a „nagy aszfaltozás” néven ismertté vált útburkolást célzó projekt Nagykárolyban. Heteken belül immár az ütemtervet is nyilvánosságra hozzák, hogy az érintett utcákban élő nagykárolyiak is tudják, mikor kerül sorra az általuk lakott zóna.

Öt hónap alatt bonyolítanák le az aszfaltozási projektet Nagykárolyban

„Abban állapodtunk meg a munkálatok licitjét elnyerő cég képviselőjével, hogy addig nem kezdenek hozzá a kivitelezéshez, amíg tartósan 12 fokig nem melegszik a hőmérséklet. Ahogy számoltuk, mondjuk áprilistól elkezdenék a kivitelezést és a rendelkezésükre álló öt hónap alatt be is fejeznék. Ez egy olyan jellegű beruházás, melynek nem szabad csúsznia. Nem is lenne oka a csúszásnak, halasztásnak, hiszen az anyagi keret a rendelkezésünkre áll, így már csak a kivitelezőn múlnak a dolgok. Nagyjából két héten belül megjelentetjük azt a listát is, mely az aszfaltozásban érintett utcák neveit tartalmazza. Így az érintett nagykárolyiak is tudni fogják, hogy az ő utcájuk mikor kerül sorra. Várhatóan azokkal az utcákkal kezdenek majd, ahol csak egy aszfaltréteg hiányzik már és megfelelő lesz az út, a többiek, ahol alapozni, kövezni is kell, a nyár folyamán számíthatnak arra, hogy megérkezik hozzájuk a kivitelező” — mondta Kovács Jenő polgármester.

Nagykároly elöljáróját arról is kérdeztük, hogy a várost kettészelő főút felújítását mikorra tervezik, illetve milyen pénzekből. „Továbbra sem tudom jó hírekkel kecsegtetni a nagykárolyiakat a főúttal kapcsolatban. Sajnos a teljes felújítás még éveket várhat magára, mivel annak a kiadásait uniós pénzalapokból szeretnénk finanszírozni. Igaz, a főút két végén lesznek részek, amelyek az aszfaltozós projektünkben is szerepelnek, azonban a hosszabb szakaszra nincs anyagi keretünk. Így ott marad a kátyúzás, ami minden évben próbára teszi a városban élők idegrendszerét. Mihelyt az időjárási körülmények megfelelőek lesznek, elkezdjük a lyukak tömködését és ezt a munkát a továbbiakban is folytatni fogjuk, mivel egyelőre nem tehetünk egyebet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. május 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...