Készül az őszi programtervük
Utoljára módositva: 2018-09-22 13:19:08

A nyári vakáció ideje alatt némileg lazábbnak tűntek a hétköznapok a Nagykárolyi Művelődési Központban. A színi évad és az iskola kezdetével itt is mozgalmasabbak lesznek a napok.

Szeptember 24-től kezdik el a színházbérletek értékesítését a Nagykárolyi Művelődési Központban, s lassacskán minden kezd visszarázódni a rendes kerékvágásba. A nyári időszak — az augusztust kivéve — kissé nyugalmasabb volt, azonban itt az ősz, és ismét tizenegy szakkörre várják a gyermekeket az oktatók.

„Nagy öröm számunkra, hogy a gyermekek, a diákok és a szülők bizalmát élvezzük, és sokan jönnek el az intézményünk által hirdetett foglalkozásokra. Közel félezer gyermek, diák jár rendszeresen a foglalkozásainkra, legyen szó akár a népzenéről, néptáncról, könnyűzenéről, színjátszásról, hangszeres oktatásról, képzőművészetről. Úgy gondolom, a nálunk tevékenykedő pedagógusok munkájának tökéletes visszajelzése az, hogy ennyi gyermek jár hozzánk délutánonként. Nekem a szívem csücske a könnyűzene és a különböző hangszeres oktatás, és nagyon örülök, hogy a gitároktatásban egy olyan remek kollégával dolgozhatom együtt, mint Bogáti-Bokor Ákos, aki Kolozsvárról hazatérve új lendületet adott a munkánknak. Olyan kolléga ő, akinek a kreativitása ösztönzőleg hat a kollégákra is” — mondta megkeresésünkre Szűcs József, a művelődési központ igazgatója. Mint mondta, egyensúlyban vannak egymással a román és magyar programok, azonban arra is szeretnének hangsúlyt fektetni, hogy a magyar kulturális területet is lefedjék.

Szűcs arról is beszélt, hogy az őszi színi évadban is igyekeznek teret biztosítani a vidámabb és komolyabb hangvételű daraboknak is. Hatalmas az érdeklődés és a kereslet a szatmárnémeti színház magyar tagozatának előadásai és bérletei iránt, ugyanakkor mindig telt házzal futnak azok az előadások is, amelyekben egy-egy ismertebb név szerepel.

„Nem szeretnék még nevekkel szolgálni, de annyit elmondanék, hogy budapesti művészekkel éppúgy folytatunk tárgyalásokat, mint a hazai kulturális élet kiemelkedő képviselőivel. Az intézményünk a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság égisze alatt tevékenykedik, s bár komolyabb financiális forrás nem áll rendelkezésünkre, mégis arra törekszünk, hogy valamilyen formában azon rendezvényeink is meg legyenek tartva, amelyek nem mozgatnak meg hatalmas tömegeket. Gondolok itt például a dzsesszfesztiválra vagy a régizene-fesztiválra. Ez két olyan nagyszerű terület, amely olyan közönség tagjait vonzza, akik lehet, hogy más alkalmakkor, a tömegrendezvényeinkre nem látogatnak el. Viszont a kultúra mindenkié, és meggyőződésem, hogy nekünk feladatunk, hogy minden réteg számára biztosítsunk kikapcsolódási lehetőséget. Jövő hétvégére a családi rendezvénnyé kerekített sárkányeregető fesztiválunkat szervezzük, amelynek ismét a stadion lesz a helyszíne, azt követően pedig a decemberi programok szervezésével is foglalkozni fogunk. Rövidített, ember- és családcentrikusabb, hangulatos karácsonyi fesztiválra készülünk, amely valamelyest új formában és — elképzeléseink szerint — új helyszínen várja majd a kilátogatókat” — mondta Szűcs József.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. június 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...